Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Basketball Champions League: Αυτή είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στα προημιτελικά

Δείτε όλα τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση

24 Μαρτίου 2023 12:14
Basketball Champions League: Αυτή είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στα προημιτελικά
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ έμαθε την αντίπαλό της στα προημιτελικά του Basketball Champions League. Αυτή είναι η Χάποελ Ιερουσαλήμ με την "Ένωση" να καλείται να περάσει το εμπόδιό της - με μειονέκτημα έδρας - προκειμένου να προκριθεί στο Final Four της διοργάνωσης.

Στα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζει το γεγονός ότι έχουμε δύο ισπανικούς εμφυλίους, με έναν εκ των δύο, το Τενερίφη - Μανρέσα, να είναι η επανάληψη του περσινού τελικού της διοργάνωσης, με την Τενερίφη τότε να κατακτά το τρόπαιο.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών (πρώτη αναφέρεται η ομάδα που έχει πλεονέκτημα έδρας):

Βόννη - Στρασμπούρ

Χάποελ Ιερουσαλήμ - ΑΕΚ

Τενερίφη - Μανρέσα

Μάλαγα - Μούρθια

Υπενθυμίζεται ότι η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες. Στο Final Four θα γίνει νέα κλήρωση, από όπου θα προκύψουν τα ζευγάρια των ημιτελικών. Η ΑΕΚ είναι μάλιστα μία από τις ομάδες που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσει την διοργάνωση στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Κλήρωση προημιτελικών Basketball Champions League

Δείτε επίσης: Basket league / Λαύριο - Ολυμπιακός: Κατοστάρα στο ρελαντί και χωρίς προπονητή

Euroleague: Μίροτιτς και Μπαρτσελόνα «λύγισαν» τον μαχητικό Παναθηναϊκό

Το βράδυ της Πέμπτης (23/3) ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Και οι απουσίες των Πονίτκα - Μπέικον το έκαναν απλώς ακόμη δυσκολότερο.

Οι πράσινοι ηττήθηκαν από τη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (74-88), σε ματς για την 30η αγωνιστική της EuroLeague, είχαν κάποια καλά διαστήματα, συνολικά όμως δεν θα κρατήσουν πολλά από αυτό το σαραντάλεπτο.

Στο 10-20 έπεσε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη (7-8 εντός και 3-12 εκτός έδρας), που είδε τον Γιώργο Παπαγιάννη να ξεχωρίζει, ειδικά στο ξεκίνημα του ματς, μαζί με τον Ματ Τόμας και τον Μάριους Γκριγκόνις. Κακό βράδυ για Νέιτ Γουόλτερς και Ντέρικ Γουίλιαμς, δεν βοήθησαν Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Αγραβάνης και Γκουντάιτις.

Στο 20-10 ανέβηκε η Μπαρτσελόνα (11-4 εντός και 9-6 εκτός έδρας), που για ακόμα μία φορά δεν ενθουσίασε, αλλά πήρε το αποτέλεσμα. Ο Νίκολα Μίροτιτς δεν είχε αντίπαλο και στο εκτελεστικό κομμάτι ήταν ασυναγώνιστος, ο Τόμας Σατοράνσκι γέμισε τη στατιστική του με καταπληκτικό τρόπο και αν έπαιζε όσο άξιζε θα πλησίαζε το triple-double, οι Καταλανοί συνεχίζουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και σκέφτονται μάλλον τα playoffs και τον αντίπαλό τους στο δρόμο για το Final Four του Κάουνας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share