Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ιωνικός - Περιστέρι 75-102: «Τρελή» 100αρα για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη

Απλός περίπατος...

18 Μαρτίου 2023 21:18
Ιωνικός - Περιστέρι 75-102: «Τρελή» 100αρα για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη έκανε περίπατο στην έδρα του Ιωνικού Νικαίας (102-75) και διατηρήθηκε σε θέση ισχύος αναφορικά με το πλεονέκτημα έδρας στον α' γύρο των playoffs της Basket League, πετυχαίνοντας «τρελή» 100αρα.

Με εξαίρεση το πρώτο εξάλεπτο του αγώνα, το Περιστέρι bwin δεν έδωσε δικαιώματα στον Ιωνικό κι έκανε το χρέος του (102-75), στον δρόμο για την εξασφάλιση της τρίτης θέσης στο φινάλε της regular season στη Basket League. Σημειώνεται ότι το Περιστέρι ήρθε με τα...μπούνια μετά τη νίκη του επί του Λαυρίου.

Ο αγώνας

Παρά τα προβλήματα, ο Ιωνικός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, με τον Ραϊσόν Σίμονς να κάνει τη διαφορά. Οι παίκτες του Φοίβου Κωστή είχαν εξαιρετικό επιθετικό ρυθμό και με 4/4 τρίποντα από τον 30χρονο περιφερειακό έφτασαν στο +9 (21-12 στο 6'), προκαλώντας την έκρηξη του Βασίλη Σπανούλη. Το τάιμ άουτ που πήρε και η είσοδος του Δημήτρη Μωραΐτη στο παρκέ άλλαξαν τα δεδομένα πολύ γρήγορα για το Περιστέρι bwin, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο "Χ" (27-27).

Από την στιγμή που η ορμητικότητα των γηπεδούχων είχε περιοριστεί, τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους φιλοξενούμενους. Ο Ίαν Χάμερ και ο Αλέκσα Ραντάνοβ ήταν πλέον αυτοί που ηγούνταν για τους κυανοκίτρινους, οι οποίοι σκόραραν κατά ριπάς στη δεύτερη περίοδο. Έτσι, πολύ γρήγορα εκτόξευσαν τη διαφορά μέχρι το +21 (34-55 στο 18'), δείχνοντας πως δεν επρόκειτο να... διαπραγματευτούν περισσότερο τη νίκη.

Το δεύτερο μέρος ήταν επί της ουσίας διαδικαστικού χαρακτήρα. Όσο κι αν προσπαθούσε ο Ραϊσόν Σίμονς να αλλάξει την ιστορία του αγώνα, κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο. Οι περισσότερες επιλογές των φιλοξενούμενων σε περιφέρεια και ρακέτα αρκούσαν για να καταπνίξουν κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης του Ιωνικού, με το προβάδισμα του Περιστερίου bwin να μένει σε διψήφια επίπεδα μέχρι το φινάλε.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share