Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λαύριο - Άρης 81-70: Μεγάλη νίκη εντός έδρας και παραμονή στη Basket League

Σημαντικό βήμα για την ομάδα

18 Μαρτίου 2023 18:23
Λαύριο - Άρης 81-70: Μεγάλη νίκη εντός έδρας και παραμονή στη Basket League
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Λαύριο πήρε μεγάλη εντός έδρας νίκη επί του Άρη (81-70) στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Basket League. Δύο σε τρεις αγώνες για το Λαύριο, με τον Γιώργο Λιμνιάτη στον πάγκο.

Ο αγώνας

Τα πολλά λάθη δεν βοήθησαν στον ρυθμό του αγώνα κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά, αλλά το Λαύριο να πατάει ελαφρώς το γκάζι και να φτάνει στο +7 (22-15 στο 9'), με όπλο τη συνέπεια στα δίποντα.

Ο Άρης δεν πτοήθηκε από τις απουσίες και τα προβλήματα, βελτιώθηκε αμυντικά, αλλά -την ίδια ώρα- δεν είχε λύσεις από την περιφέρεια. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση για διατηρήσουν το προβάδισμά τους (36-28 στο 16'), δίχως όμως να καταφέρουν να πάνε στα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας. Κι αυτό γιατί το τρίποντο του Νόα Χόρχλερ έφερε τους κίτρινους σε απόσταση βολής (40-37) με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Ο Άρης έμεινε κοντά στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, αλλά μόλις το Λαύριο πήρε μαζεμένους πόντους από το τρίποντο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη κυριάρχησαν στο παρκέ, έφτασαν τη διαφορά στο +10 (55-45 στο 25') κι έκλεισαν, εν τέλει, το δεκάλεπτο όντες στο +11 (62-51) χάρη στο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Θοδωρή Ζάρα στο φινάλε της περιόδου.

Με την ψυχολογία καταφανώς υπέρ του Λαυρίου και τις σωστές επιλογές στην επίθεση να είναι ο κανόνας, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας μέχρι το τέλος και πανηγύρισαν μια πραγματικά σπουδαία νίκη, στην προσπάθεια που κάνουν για τη σωτηρία.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share