Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Europa League: Θρίαμβος Σπόρτινγκ στο Emirates! Ιστορική 7αρα για Φεγενορντ, εύκολα η Γιουνάιεντ! (videos)

Δείτε όλα τα γκολ της χθεσινής βραδιάς!

17 Μαρτίου 2023 13:26
Europa League: Θρίαμβος Σπόρτινγκ στο Emirates! Ιστορική 7αρα για Φεγενορντ, εύκολα η Γιουνάιεντ! (videos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Europa League: Γνωστές έγιναν οι 8 ομάδες που συνεχίζουν στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης!

Στο πρωτάθλημα πάει φουλ για τίτλο, όμως στην Ευρώπη έπεσε πάνω στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

Η Άρσεναλ έμεινε στο 1-1 με τους Πορτογάλους σε 120 λεπτά αγώνα και εντέλει ηττήθηκε 5-3 στα πέναλτι μέσα στο Emirates, με τα «λιοντάρια» να παίρνουν το εισιτήριο για την οκτάδα του Europa!

Οι Λονδρέζοι πήραν κεφάλια στο σκορ στο 19ο λεπτό, όταν ο Τζάκα σκόραρε από κοντά μετά από επέμβαση του Αδάν, με το 1-0 να είναι και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ενός ημιχρόνου πάντως που είδε τους «κανονιέρηδες» να χάνουν Τομιγιάσου και Σαλιμπά με προβλήματα τραυματισμών.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν στην ισοφάριση με μία ασύλληπτη έμπνευση του Γκονσάλβες στο 62’.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας στον χώρο του κέντρου και εξαπέλυσε ένα απίστευτο σουτ, το οποίο... κρέμασε τον Ράμσντεϊλ για το 1-1!

Η εξέλιξη αυτή σόκαρε την Άρσεναλ, που είδε τους φιλοξενούμενους να γίνονται όλο και πιο απειλητικοί και να φλερτάρουν με την ανατροπή – με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να σταματά σε τετ α τετ τον Έντουαρντς στο 72’.

Ο Τρινκάο είδε τον Χόλντινγκ να μπλοκάρει την προσπάθειά του στο 83’, με το 1-1 να μην αλλάζει και το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα άγγιξε το 2-1 στο 97’, όταν ο Τροσάρ είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον Αδάν και εν συνεχεία να καταλήγει στο δοκάρι, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να είναι ανίκητος και να λέει «όχι» στον Έντεγκααρντ στο 117’.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ντιομαντέ έδιωξε στη γραμμή μετά την κεφαλιά του Γκάμπριελ, ενώ ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ουγκάρτε στον Σάκα άφησε με δέκα παίκτες τους Πορτογάλους στο φινάλε.

Κάπως έτσι, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου οι παίκτες της Σπόρτινγκ έκαναν το 5/5, με τον Μαρτινέλι να βλέπει τον Αδάν να αποκρούει την εκτέλεσή του και το τελικό 5-3 υπέρ των Πορτογάλων να τους στέλνει στον επόμενο γύρο.



Εκκωφαντική Φέγενορντ, διέλυσε με 7-1 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Europa League στέλνοντας... μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση!

Οι Ολλανδοί έκαναν φύλλο και φτερό τους Ουκρανούς και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, έφυγαν για την οκτάδα. Ο Χιμένες στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ και τον δρόμο της νίκης-πρόκρισης για τους γηπεδούχους, με Κοκτσού να σκοράρει δις σε διάστημα ενός τετάρτου για το 3-0 στο 38', που έμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου. Η Φέγενορντ συνέχισε με το πόδι στο γκάζι, πετυχαίνοντας άλλα τέσσερα γκολ! Ο Ιντρίσι σκόραρε δις και αυτός (49, 60') για να μεγαλώσει τον δείκτη του σκορ, με τον Γιάχανμπαχς στο 64' να γράφει το 6-0. Το σκορ... ξεχείλωσε και άλλο αφού δύο λεπτά αργότερα ο Ντιαλό έκανε το 7-0. Η Σαχτάρ πέτυχε το γκολ της τιμής στο 87ο λεπτό με τον Κέλσι να μειώνει απλώς στο τελικό 7-1.

Αγχωτική πρόκριση για τη Σεβίλλη, η οποία ηττήθηκε με σκορ 1-0 στην Τουρκία από τη Φενέρμπαχτσε αλλά προκρίθηκε χάρη στη νίκη της με 2-0 στο πρώτο ματς στην Ανδαλουσία.

Ο Βαλένσια άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό με πέναλτι για τη Φενέρ η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο, έφτιαξε δέκα τελικές αλλά οι παίκτες της ήταν τρομερά άστοχοι και δεν κατάφεραν να στείλουν τουλάχιστον στην παράταση το ματς, με τη Σεβίλλη να παίζει φουλ άμυνα και να κρατάει με νύχια και με δόντια την πρόκριση.

Άνετα στην επόμενη φάση προκρίθηκαν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους, ντουμπλάροντας τις νίκες τους κόντρα σε Μπέτις (0-1) και Φράιμπουργκ (0-2).

Στην Ανδαλουσία, η Μπέτις μπήκε δυνατά και έψαχνε διαρκώς ένα γρήγορο γκολ που θα της αύξανε τις πιθανότητες ανατροπής της ήττας με 4-1 στο πρώτο ματς, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία όλων να έρχεται στο 11' με το δοκάρι του Χοακίν. Το παιχνίδι είχε τρελό ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και η μία φάση διαδεχόταν την άλλη και τελικά το γκολ ήρθε από πλευράς φιλοξενούμενων με τον Ράσφορντ να σκοράρει με οβίδα για το 1-0 που παρέμεινε ως το τέλος. Ήταν το 27ο γκολ του Άγγλου φορ στη φετινή σεζόν, ενώ ταυτόχρονα ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερς του Europa League στη χρονιά που τρέχουμε.

Όσον αφορά το ματς στη Γερμανία, η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 της Φράιμπουργκ, σκορ με το οποίο είχε νικήσει και στο πρώτο παιχνίδι και έφυγε για τα προημιτελικά. Ο Βλάχοβιτς άνοιξε το σκορ αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε και... ξενέρωσε, αλλά ο Σέρβος πήρε το αίμα του πίσω στο φινάλε του πρώτου μέρους γράφοντας το 1-0 με πέναλτι. Μια παράβαση που μάλιστα οδήγησε στην αποβολή του Γκίλντε, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους να παίξουν ως το φινάλε με παίκτη λιγότερο και να γνωρίσουν δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση. Μάλιστα, στο 90'+5' ο Κιέζα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 2-0.

Η τρομερή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ επικράτησε 3-0 της Ουνιόν Βερολίνου εντός έδρας και πέρασε στα προημιτελικά του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται στα καλύτερά της.

Πρόκριση και για τη Ρόμα, που άντεξε στο Σαν Σεμπαστιάν, παίρνοντας «λευκή» ισοπαλία από τη Σοσιεδάδ και μαζί το εισιτήριο λόγω του υπέρ της 2-0 στον πρώτο αγώνα. Οι «τζαλορόσι» είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Σμόλινγκ στο πρώτο μέρος και είδαν το δοκάρι να τους γλιτώνει στο δεύτερο, με το τελικό 0-0 να στέλνει την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στην οκτάδα.

Στη Βουδαπέστη, η Λεβερκούζεν εξασφάλισε μάλλον εύκολα το εισιτήριο για την οκτάδα, καθώς νίκησε 2-0 τη Φερεντσβάρος και πέρασε με συνολικό σκορ 4-0 στην επόμενη φάση. Ο Ντιαμπί απλούστευσε την αποστολή των «ασπιρινών» στο 3ο μόλις λεπτό, με τον Αντλί να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 81’.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share