Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 72-74: Ο Βεζένκοβ «καθάρισε» το παιχνίδι στο Κάουνας

Λύτρωση για τους Πειραιώτες

16 Μαρτίου 2023 22:10
Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 72-74: Ο Βεζένκοβ «καθάρισε» το παιχνίδι στο Κάουνας
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +12 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο τέλος της τρίτης περιόδου και μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα στην τέταρτη αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 74-72 χάρη σε καλάθι του Βεζένκοβ στα 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, καθαρίζοντας το παιχνίδι και παραμένοντας έτσι στην κορυφή της Euroleague.

Σημειώνεται, πως οι Πειραιώτες είχαν λυγίσει με 100αρα την Μπάγερν πριν λίγες μέρες.

Ο αγώνας

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και με συνεργασίες στο πέντε εναντίον πέντε, ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο ματς, απέφυγε τα λάθη και έδωσε το τέμπο που ήθελε στην αναμέτρηση. Οι Λιθουανοί έπαιξαν με υπομονή, πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Ουλάνοβας (13-10 στο 8'), σε μία περίοδο που πάντως ήταν ισορροπημένη και έκλεισε με τρίποντο του Ντίμσα για το 17-15.

Με Λούντζη, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ στην περιφέρεια, οι Πειραιώτες μπήκαν καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν είχαν όμως συνέχεια και συνέπεια στο παιχνίδι τους. Ο Πολονάρα έγραψε με τρίποντο το 29-23, εκεί όμως οι άμυνες του Μπλακ, τα σουτ του Λαρεντζάκη και οι νέες καλές συνεργασίες οδήγησαν σε ένα 0-7 για να μπει ξανά μπροστά ο Ολυμπιακός, πριν ο ΜακΚίσικ αναλάβει δράση και βάλει μια... καραβιά σερί πόντους για το 34-40 του ημιχρόνου.

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 72-74
EUROKINISSI

Ένα 6-0 της Ζάλγκιρις στο ξεκίνημα του β' μέρους ισορρόπησε τον αγώνα, ο Βεζένκοβ απάντησε με οκτώ σερί πόντους κι ο Ολυμπιακός κράτησε και το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα. Και πήγε και στο +12 (44-56 στο 27'), πριν αρχίσει να απολαμβάνει όλο και περισσότερο το παιχνίδι. Στο τέλος της τρίτης περιόδου (49-61) ο Βεζένκοβ είχε φτάσει στους 21 πόντους, ο Μπαρτζώκας έβλεπε τριπλάσιες ασίστ από λάθη (21/7) και όλα πήγαιναν καλά για τους Πειραιώτες.

Κι όταν η Ζάλγκιρις έκανε την αντεπίθεσή της για να μειώσει στους έξι (59-67 στο 34'), το ματς έγινε ροντέο. Ακολούθησαν δύο τρίποντα των γηπεδούχων για το 65-67, αλλά και δύο κακές επικοινωνίες/συνεργασίες του Φαλ με Βεζένκοβ και Λαρεντζάκη. Ο Σμιτς έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 72-70 μετά από ακόμη ένα επιθετικό της ριμπάουντ, όμως ο ΜακΚίσικ είχε 2/3 βολές και ο Βεζένκοβ πήρε το μεγάλο σουτ για την νίκη. Το έβαλε, πριν ο Ουλάνοβας πάρει το φλότερ για την παράταση και αστοχήσει.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share