Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super league: ΠΑΟΚ, Άρης, Βόλος και Παναιτωλικός στην μάχη για τα play offs - Πως διαμορφώνονται οι βαθμολογίες

12 Μαρτίου 2023 21:46
Super league: ΠΑΟΚ, Άρης, Βόλος και Παναιτωλικός στην μάχη για τα play offs - Πως διαμορφώνονται οι βαθμολογίες
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή (12/3) η κανονική περίοδος της Stoiximan Super League με τη διεξαγωγή επτά αναμετρήσεων. Δείτε πώς διαμορφώθηκε η τελική κατάταξη και πώς οι ομάδες θα πάνω στα playoffs και playouts, με τον Παναθηναϊκό να πρωτοστατεί.

Ιωνικός - Αστέρας 1-0: Μεγάλη νίκη με Μάντζη για τους Νικαιώτες ενόψει playout

Μία σημαντική νίκη ενόψει των playout πήρε ο Ιωνικός. Οι Νικαιώτες επικράτησαν 1-0 του Αστέρα και έβαλαν πήραν βαθμολογική ανάσα.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη εντός έδρας νίκη του Ιωνικού στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, αμφότερες έχουν σημειωθεί στο δεύτερο γύρο, αφού η προηγούμενη ήταν στις 4 Φεβρουαρίου και στο ματς με τον Άρη.

Παναιτωλικός - Λαμία 1-1: Ο βαθμός έστειλε πρωτοπόρους στα playouts τους Αγρινιώτες και ουραγούς τους Φθιώτες

Παναιτωλικός και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Αγρίνιο για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν της Stoiximan Super League.

Ο Νίκος Καρέλης άνοιξε το σκορ από λάθος του Θανάση Γκαραβέλη, όμως ο Τόμας ντε Βινσέντι ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ για τους Λαμιώτες που μπαίνουν από την τελευταία θέση στα playouts, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στην εξτρά διαδικασία ως πρωτοπόροι.

Η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο ήταν εκείνη του Λεωνίδα Βόκολου, όμως αυτή που έμοιαζε να πατάει καλύτερα στα πόδια της ήταν εκείνη του Γιάννη Αναστασίου.

Μάλιστα, ύστερα από μερικές τελικές εκατέρωθεν χωρίς ουσία, στο 14ο λεπτό παραλίγο να σημειωθεί αυτογκόλ, όταν σε γέμισμα η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Άνταμ Τζανετόπουλου, όμως ο Θανάσης Γκαραβέλης κατάφερε να εξουδετερώσει τη φάση.

Με κατοχή άνω του 60% και πιο ουσιώδεις ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι, αλλά χρειάστηκαν ένα τραγικό λάθος του Γκαραβέλη για να προηγηθούν στο σκορ. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σέντρα στο 51' και ο Νίκος Καρέλης την έσπρωξε στα δίχτυα.

Ο Έλληνα επιθετικός έφτασε τα 12 γκολ στη σεζόν, πίσω μόνο από τα 13 του Σεντρίκ Μπακαμπού, όμως το τέρμα του δεν έκρινε το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και ο Βόκολος έριξε στη μάχη τους Τομάς ντε Βινσέντι και Ντάνι Μπεχαράνο.

Ο πρώτος έδειξε την ποιότητά του πέντε λεπτά έπειτα από την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 1-1 στο 71'.

Το αποτέλεσμα έκαιγε περισσότερο τη Λαμία, που με τη νίκη του Λεβαδειακού και του Ιωνικού έπεφτε στην τελευταία θέση. Παρ' όλα αυτά, στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όμως οι επεμβάσεις του Γκαραβέλη κράτησαν την ισοπαλία.

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ανέβηκε στην 5η θέση με επιβλητική ανατροπή

Ο Άρης ήταν ο πρώτος που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον Μπράμπετς στο 2ο λεπτό, όμως το γκολ δεν μέτρησε (οφσάιντ ο σκόρερ), για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα το γκολ για τον ΠΑΣ στην πρώτη δική του ευκαιρία. Αυτό ήρθε στο 7', με τον Σιαμπάνη να αποκρούει το πλασέ του Μπαλάν στο μεταξύ τους τετ α τετ αλλά τη μπάλα να φτάνει στον Λιάσο, που έγραψε το 0-1 με το δεύτερο φετινό του γκολ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Ντάριντα εκτός περιοχής να βρίσκει στο δεξί δοκάρι μετά από επέμβαση του Τσιντώτα, με τους Ηπειρώτες από την πλευρά τους να παίζουν στην κόντρα και να απειλούν με δεύτερο γκολ στο 18', με το διαγώνιο σουτ του Μορέιρα να φεύγει άουτ.
Κάπου εκεί όμως οι φιλοξενούμενοι σταμάτησαν να απειλούν με αντεπιθέσεις, αποφάσισαν να αμυνθούν μαζικά και το πλήρωσαν, με τον Άρη να έχει τον πλήρη έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας και να μην αργεί να βρει την ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο 26', με τον Ματέο Γκαρσία να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Νταρίντα να νικάει τον Τσιντώτα με διαγώνιο σουτ, για το 1-1 με τρίτο του φετινό γκολ.

Στο 38' οι παίκτες του Τόλη Τερζή άγγιξαν το δεύτερο γκολ όμως ούτε ο Ντουκουρέ ούτε ο Πίρσμαν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση, για να έρθει τελικά η ανατροπή στο 43'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Καμάτσο που έκανε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, με τον Ματέο Γκαρσία να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και να προωθεί τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Το 2-1 ήταν γεγονός και ήταν απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος, διάστημα που το έκλεισαν οι Θεσσαλονικείς με 12 τελικές (3 ο ΠΑΣ) εκ των οποίων οι μισές στην αντίπαλη εστία και με ποσοστό κατοχής στο 77%.

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-1: Ο Τόμας έκανε τη δουλειά στο ασπρόμαυρο Πανθεσσαλικό

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και απείλησε για πρώτη φορά στο έκτο λεπτό, όταν ο Αουγκούστο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Νάρεϊ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ δέκα λεπτά μετά το σουτ του Ζίκβοβιτς από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε άουτ.

Ο Βόλος μέχρι και το πρώτο 20λεπτο είχε περιορίσει αρκετά τις επιθετικές ορέξεις των παικτών του Λουτσέσκου, που δυσκολευόντουσαν να δημιουργήσουν την ευκαιρία. Μετά από το πρώτο 20λεπτο ο Δικέφαλος ήταν πιο απειλητικός.

Ο Κωνσταντέλιας έφτασε πολύ κοντά στο ανοίξει το σκορ στο 24ο λεπτό, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Τόμας, βγήκε τετ-α-τετ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Μετά το γκολ του Τόμας, ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει την μπάλα στα πόδια του, δίχως να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ.

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος μπήκε με διάθεση να πάρει την μπάλα στα πόδια του και να προσπαθήσει να απειλήσει τα καρέ του Κοτάρσκι, ωστόσο μέχρι το 68ο λεπτό δεν σημειώθηκε κάποια αξιοσημείωτη φάση στο ματς.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Βόλος σπατάλησε μια καλή ευκαιρία. Ο Οζέγκοβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και αφού απέφυγε τον Κοτάρσκι έκανε το σουτ, αλλά ο Κουλιεράκης με υπέροχο τάκλιν σταμάτησε το σουτ του Σέρβου.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 73ο λεπτό με δύο τελικές προσπάθειες. Αρχικά το σουτ του Τάισον από το ημικύκλιο της περιοχής κατέληξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ο Κουλιεράκης έπιασε μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε το δεύτερο ημίχρονο μέχρι το φινάλε, με το τελικό σκορ να είναι το 1-0.

Λεβαδειακός - ΟΦΗ 2-0: Τρίποντο ψυχολογίας στη μάχη για την παραμονή

Ο Λεβαδειακός ήταν κυρίαρχος απέναντι στον ΟΦΗ κι επικράτησε των Κρητικών με 2-0 εντός έδρας για την τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν κι έψαξαν το γκολ, το οποίο και βρήκαν στο 21ο λεπτό του αγώνα με τη συμβολή του Διαμάντη. Ο Τσάπρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον παίκτη του ΟΦΗ να βάζει απρόσεκτα το κεφάλι του και να στέλνει την μπάλα στην εστία της ομάδας του, βάζοντας αυτογκόλ.

Έξι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι τιμώρησαν ακόμα ένα λάθος της άμυνας του ΟΦΗ. Ο Γιαννιώτας έκανε τη σέντρα, με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Νίκα, ο οποίος δεν χρειάστηκε να κάνει την προβολή για να τη στείλει στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Λεβαδειακός συνέχισε να πιέζει κι έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα στο 39'. Μετά από καταπληκτική κόντρα επίθεση ο Σαχπικίδης έβγαλε την παράλληλη στον Γιαννιώτα που ήταν περίπου στο ύψος του πέναλτι, εκείνος έκανε το πλασέ, με τον Μανδά να διώχνει σε κόρνερ.

Ο τερματοφύλακας των Κρητικών πραγματοποίησε ακόμα μία μεγάλη επέμβαση και στην εκτέλεση του κόρνερ, αποκρούοντας με το ένα χέρι το σουτ του Νίκα.
Στο 67' ο Λεβαδειακός απείλησε ξανά με τον Νίκα που βγήκε σε τετ α τετ με τον Μανδά, ο οποίος όμως μπλόκαρε εύκολα το σουτ του και κράτησε το 2-0.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

  • ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3
  • Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-2
  • Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
  • Λεβαδειακός - ΟΦΗ 2-0
  • Ιωνικός - Αστέρας 1-0
  • Παναιτωλικός - Λαμία 1-1
  • Βόλος - ΠΑΟΚ 0-1
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share