Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Europa League: Σίφουνας Γουνάιτεντ, προβάδισμα πρόκρισης για Γιούβε, καθάρισε η Σεβίλλη! Όλα ανοικτά σε Λισαβόνα και Βερολίνο! (videos)

Σπόρτινγκ και Άρσεναλ προσέφεραν θέαμα μένοντας στο 2-2, όπως και Ουνιόν Βερολίνου, Σεν Ζιλουάζ (3-3). Τεράστια νίκη και προβάδισμα πρόκρισης για τη Ρόμα, που επικράτησε 2-0 της Σοσιεδάδ.

10 Μαρτίου 2023 09:16
Europa League: Σίφουνας Γουνάιτεντ, προβάδισμα πρόκρισης για Γιούβε, καθάρισε η Σεβίλλη! Όλα ανοικτά σε Λισαβόνα και Βερολίνο! (videos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά γκολ και θέαμα επεφύλασαν οι πρώτοι αγώνες για την φάση των 16 του Europa League!

Σε ένα ματς με αρκετές ανατροπές, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Άρσεναλ έμειναν στο 2-2 για τους «16» του Europa League, με όλα να κρίνονται πλέον στη ρεβάνς του Λονδίνου, σε μία εβδομάδα.

Ο Σαλιμπά έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κανονιέρηδες» με κεφαλιά στο 22’, ωστόσο δώδεκα λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση με τον ίδιο τρόπο από τον Ινάσιο, που έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν μάλιστα στην ολική ανατροπή του σκηνικού με κοντινή προσπάθεια του Παουλίνιο μετά από επέμβαση του Τέρνερ, στο 55’!

Ωστόσο, το προβάδισμα κράτησε για λίγο, καθώς η μακρινή σέντρα του Τζάκα βρήκε στον Μορίτα και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Αδάν για το 2-2 στο 62’!

Στο Βερολίνο, το... ντέρμπι των Ουνιόν ήρθε ισόπαλο με το χορταστικό 3-3! Τρεις φορές κατάφερε να πάρει το προβάδισμα η Σεν Ζιλουάζ, ισάριθμες απαντήσεις βρήκαν οι Γερμανοί, που ισοφάρισαν στο τέλος.

Δύο γκολ (28’, 72’) πέτυχε για τους Βέλγους ο Μπονιφάτσι και ένα ο Φέρτεσεν (58’), με Γιουράνοβιτς (φάουλ, 42’), Κνόχε (ριμπάουντ μετά από δικό του χαμένο πέναλτι, 69’) και Μίτσελ (89’) να φέρνουν τις ισοφαρίσεις για τους Γερμανούς.

Σπουδαία νίκη και για τη Ρόμα, που λύγισε με 2-0 τη Σοσιεδάδ στο «Ολίμπικο» και πήρε το μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Η προβολή του Ελ Σαραουί μετά από υπέροχη προσπάθεια του Έιμπραχαμ στο 13’ επέτρεψε στους «τζαλορόσι» να πάρουν το προβάδισμα, με την καρφωτή κεφαλιά του Κουμπούλα 87ο λεπτό να παρέχει ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Τέλος, η Λεβερκούζεν επικράτησε 2-0 της Φερεντσβάρος και καθάρισε σε μεγάλο βαθμό με την πρόκριση. Ένα εξαιρετικό σουτ του Ντεμιρμπάι 9’ έφερε το 1-0 για τις «ασπιρίνες», που διπλασίασαν τα τέρματά τους με κεφαλιά του Ταπσόμπα στο 86’.

Η αναμέτρηση με την Μπέτις για τους «16» του Europa League έκρυβε παγίδες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το 7-0 από τη Λίβερπουλ, όμως η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ έδειξε χαρακτήρα, πατώντας με 4-1 τους «βερδιμπλάνκος» και παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν ιδανικά στο ματς, καθώς μόλις στο 6’ ο Ράσφορντ άνοιξε το σουτ με... οβίδα μέσα από την περιοχή. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, με τον Πέρεθ να ισοφαρίζει από πλάγια θέση στο 32’ και τον ίδιο παίκτη να έχει δοκάρι λίγο πριν την ανάπαυλα.

Εντέλει, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν σε νέο προβάδισμα χάρη σε τρομερό πλασέ του Άντονι, στο 52’.

Έξι λεπτά αργότερα, η δυνατή κεφαλιά του Μπρούνο Φερνάντες έφερε το 3-1 για τη Γιουνάιτεντ, που έφτασε και σε τέταρτο γκολ με... ριμπάουντ του Βέγκχορστ σε επέμβαση του Μπράβο στο 83’.

Στο Τορίνο, η Γιουβέντους πήρε ισχνό προβάδισμα ενάντια στη Φράιμπουργκ, την οποία νίκησε 1-0. Το ματς έκρινε μία τρομερή κεφαλιά του Ντι Μαρία στο 53’, με τον Χέλερ να βρίσκει δίχτυα για τους Γερμανούς εννέα λεπτά αργότερα αλλά να ακυρώνεται κατόπιν χρήσης VAR από τον Τάσο Σιδηρόπουλο για χέρι.

Η δε Σεβίλλη, φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι στο Europa είναι... άλλη ομάδα, καθώς νίκησε 2-0 τη Φενέρμπαχτσε και καταγράφει μία ακόμη σπουδαία πορεία στον θεσμό. Τα γκολ των Ανδαλουσιάνων, πέτυχαν οι Χορδάν (56’) και Λαμέλα (85’).

Τέλος, σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Φέγενορντ έμειναν στο 1-1 στη Βαρσοβία. Ο Ρακίτσκι έβαλε μπροστά τους Ουκρανούς στο 79’, όμως ο Μπουλάουντε διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 88’.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share