Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Κατάρρευση στο Πριγκιπάτο! Ήττα στο Μονακό για τον Παναθηναϊκό

Όσο και να παλεύει δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι

9 Μαρτίου 2023 00:02
Euroleague: Κατάρρευση στο Πριγκιπάτο! Ήττα στο Μονακό για τον Παναθηναϊκό
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτη συνεχόμενη ήττα στη Euroleague για το Τριφύλλι! Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι αποκτά σταδιακά κάποιες βασικές αρχές ως ομάδα, ήταν μέσα στη διεκδίκηση του αγώνα μέχρι την τρίτη περίοδο, στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως κατέρρευσε, επιτρέποντας στη Μονακό να επικρατήσει με το τελικό 84-70. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός χθες «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα.

Το ματς

Με πρωταγωνιστή και σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Πονίτκα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι στο Μονακό, αφού ο Πολωνός φόργουορντ ήταν που με δικά του καλάθια έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τους Πράσινους (5-7), έπειτα το αρχικό 3-0 των Μονεγάσκων δια χειρός Μοντεγιούνας.

Οι Γάλλοι από μεριάς τους είχαν σε φοβερή μέρα τόσο τον Τζόρνταν Λόιντ, όσο και τον Άλφα Ντιαλό. Με αυτούς να βγαίνουν μπροστά και να ευστοχούν από κοντά και μακριά, η Μονακό έτρεξε ένα επιμέρους 8-3 για το παρθενικό τους +6 (16-10). Ο Οκόμπο ευστόχησε κι αυτός από τα 6.75 λίγο πριν το φινάλε της περιόδου, όμως το σκορ του πρώτου διαμόρφωσε τελικά με τρίποντο ο (και πάλι θετικός) Γκριγκόνις (21-17).

Εύστοχο σουτ τριών πόντων βρήκε ο Παναθηναϊκός και στην πρώτη του επίθεση στη δεύτερη περίοδο, με τον Ματ Τόμας συγκεκριμένα να φέρνει τους Πράσινους σε απόσταση 5 πόντων (25-20). Ακολούθησαν συνεχόμενα καλάθια και των δύο ομάδων από τα 6.75, με Λόιντ και Γκριγκόνις ειδικότερα να διαμορφώνουν το 28-20 και το 31-25 αντίστοιχα.

Ήττα στο Μονακό για τον Παναθηναϊκό για την Euroleague
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI

Κάπου εκεί ήταν που η Μονακό πάτησε "γκάζι", φτάνοντας με λέι απ του Μάικ Τζέιμς για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (37-26, +11). Το Τριφύλλι ωστόσο δεν το έβαζε κάτω, είχε αρχές στο παιχνίδι του και με συνεχόμενα καλές άμυνες και νέο τρίποντο ξανά από τον Ματ Τόμας, πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 42-36.

Στο δεύτερο μέρος ο Σερέλης ήθελε να δει τον Ντουέιν Μπέικον να... εμφανίζεται στο Πριγκιπάτο, μιας και στο πρώτο 20λεπτο ο Αμερικανός ήταν στο απόλυτο μηδέν με 0/3 προσπάθειες. Ενδεχόμενη άνοδος του Μπέικον θα αύξανε, αυτόματα, τις όποιες πιθανότητες είχε ο Εξάστερος να διεκδικήσει μέχρι τέλους το ροζ φύλλο αγώνα. Όντως, ο πρώην παίκτης της Μονακό ήταν που πήρε πάνω του την πρώτη επίθεση της επανάληψης, ευστοχώντας για τρεις και ρίχνοντας μετά από ώρα τη διαφορά στους τρεις (42-39).

Μάλιστα με το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο του "καυτού" πλέον Μπέικον οι Πράσινοι ισοφάρισαν σε 46-46, για ν' απαντήσει αμέσως μετά από τα 6.75 ο Λόιντ για τους Μονεγάσκους (49-46). Σε τεσσεράμισι λεπτά ο άποντος Ντουέιν Μπέικον του ημιχρόνου είχε προλάβει να βάλει 10 πόντους, φέρνοντας ξανά στον πόντο το ματς (51-50). Εκεί ο... συνήθης ύποπτος Μάικ Τζέιμς έκανε το step up και με τον ίδιο μπροστάρη, οι Γάλλοι έτρεξαν σερί 13-7 για το 64-57 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο στην επίθεση, χάνοντας την ίδια στιγμή σειρά από αμυντικά ριμπάουντ κάτω από τη στεφάνη του. Μοιραία οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν, φτάνοντας με τρίποντο του Ντιαλό στο +13 (71-57) και τελειώνοντας κάπως έτσι την υπόθεση νίκη. Η επικράτηση της Μονακό σφραγίστηκε στο "Σαλ Γκαστόν Μεντσάν" με το τελικό

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-36, 64-57, 84-70.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share