Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Τρίποντο, 5η θέση και «κλείδωσε» τα playoffs ο Άρης (photos)

Οι Θεσσαλονικείς πήραν σπουδαία νίκη στην έδρα τους

26 Φεβρουαρίου 2023 22:23
Super League: Τρίποντο, 5η θέση και «κλείδωσε» τα playoffs ο Άρης (photos)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άρης "κλείδωσε" την είσοδο του και στα φετινά playoffs μετά την επικράτηση του το βράδυ της Κυριακής (26/2) επί του Ατρόμητου με 2-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 37 βαθμούς, σκαρφάλωσαν στην πέμπτη θέση και πλέον κανείς δεν τους απειλεί στα δύο ματς που απομένουν.

Ούτε η ομάδα του Περιστερίου που έμεινε στους 28 έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο καθώς οι Θεσσαλονικείς έχουν και την ισοβαθμία επί του Ατρόμητου.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με φάσεις από τις δύο ομάδες, με δύο γκολ από τον Άρη με τους Νταρίντα και Ματέο Γκαρσία ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια. Ο σύλλογος του Περιστερίου από την πλευρά του μείωσε το σκορ στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στο 2-2 αλλά εν τέλει ο Άρης πήρε τη νίκη και το τρίποντο.

Δείτε επίσης: Super League: «Κόλλησαν» στο μηδέν λόγω αστοχίας και δυνατού αέρα Λεβαδειακός και Παναιτωλικός (photos)

Άρης Ατρόμητος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Δυνατά από την αρχή, γκολ δοκάρι και ακυρωθέν τέρμα

Ο Άρης μπήκε από την αρχή δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών. Μόλις στο 8' ο Νταρίντα με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γιαννιώτη που δεν πρόλαβε να βάλει τα χέρια του και να διώξει.

Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης με τον Ματέο Γκαρσία, σε φάση διαρκείας όπου αρχικά ο Πάλμα είχε δοκάρι, κατάφερε να στείλει εκ νέου τη μπάλα στα δίχτυα. Η εξέταση του γκολ από το VAR όμως έδειξε πως στην αρχή της φάσης και την κεφαλιά-πάσα που πήρε ο Καμαρά προς τον Ρουπ, ο Γερμανός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισα να είναι επιθετικοί και στο 17' ο Λούις Πάλμα βρέθηκε σε θέση βολής με τον Γιαννιώτη να αποκρούει σωτήρια. Δέκα λεπτά αργότερα όμως ο Άρης βρήκε δεύτερο γκολ στο παιχνίδι. Ο Νταρίντα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι, η άμυνα του Ατρόμητου δεν έδιωξε και ο Ματέο Γκαρσία μπήκε στην πορεία της μπάλας και πλάσαρε σε κενή εστία ουσιαστικά αφού ο Γιαννιώτης είχε εξουδετερωθεί και έκανε το 2-0.

Ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ στο 31' όταν μετά από σέντρα του Κεσχρίντα από τα δεξιά ο Ρομπάιγ στην απέναντι πλευρά προσπάθησε με πλασέ να νικήσει τον Κουέστα αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Άρη.

Ο Ρομπάιγ έδωσε νέο ενδιαφέρον αλλά δεν τα κατάφερε ο Ατρόμητος

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τόσες καλές στιγμές όσες το πρώτο 45λεπτο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 77' για να απειλήσει ο Καμαρά με κεφαλιά από κοντά μετά τη σέντρα του Ιτούρμπε από τα δεξιά. Στο επόμενο λεπτό ήρθε η απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων με τον Ρομπάιγ να βρίσκεται μόνος απέναντι από τον Κουέστα μετά από παράλληλη σέντρα από τα δεξιά αλλά το πλασέ που έκανε δεν ήταν καλό με τον Ισπανό γκολκίπερ να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Στο 80' ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ που έψαχνε για να μειώσει το σκορ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στον Ρομπάιγ έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα.

Άρης Ατρόμητος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Ο Άρης μέχρι το τέλος του αγώνα είχε δύο καλές στιγμές για πετύχει ένα ακόμη τέρμα και να διώξει οριστικά το άγχος από πάνω του αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 86' ο Νταρίντα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και πλάσαρε έξω ενώ στο 89' ο Χριστοδουλόπουλος απέφυγε με ωραία προσπάθεια τον αντίπαλο του, έκανε το σουτ αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μπράμπετς, Ενκουλού, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Ετέμπο, Νταρίντα, Ρουπ (58' Ντουκουρέ), Ματέο Γκαρσία (68' Ιτούρμπε), Πάλμα (80' Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά (80' Γκρέι).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Γκονθάλεθ, Αγκιμπού Καμαρά (70' Φριντγιόνσον), Οικονομίδης (70' Κουέν), Ρομπάιγ, Ροτάριου (77' Τζοβάρας), Τζαβίδας (63' Κιάρτανσον).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share