Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Με ηγέτη Τοράλ και πρωταγωνιστή το VAR ο ΟΦΗ «απέδρασε» από τη Νίκαια (video)

Οι Κρητικοί έκαμψαν την αντίσταση του Ιωνικού και πήραν σπουδαίο «διπλό»

26 Φεβρουαρίου 2023 19:39
Super League: Με ηγέτη Τοράλ και πρωταγωνιστή το VAR ο ΟΦΗ «απέδρασε» από τη Νίκαια (video)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΟΦΗ πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό στη Νίκαια. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 του Ιωνικού για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σ' ένα παιχνίδι που το VAR είχε την τιμητική του, ενώ πρωταγωνιστής ήταν ο Τοράλ, ο οποίος στο 83' ευστόχησε από την άσπρη βούλα και στο 90+2' κλείδωσε τη νίκη.

Το πέναλτι στους Κρητικούς δόθηκε με τη βοήθεια του VAR, το οποίο κάλεσε τον Παπαπέτρου. Μάλιστα, το VAR ακύρωσε για οφσάιντ γκολ της ομάδας της Νίκαιας, ενώ ο διαιτητής του αγώνα τσέκαρε στο μόνιτορ και πήρε πίσω απόφασή του για πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και κόκκινη στον Πραξιτέλη Βούρο.

Κάπως έτσι, ο ΟΦΗ είναι στην 9η θέση με 26 πόντους, ενώ ο Ιωνικός παραμένει σε επικίνδυνη θέση, καθώς είναι 12ος με 15 βαθμούς. Παράλληλα, θυμηθείτε το ροζ σκάνδαλο στη Super League - Η ξανθιά «κεράτωσε» παίκτη μεγάλης ομάδας... για αντίπαλο!

Το ματς

Ο ΟΦΗ μπήκε με διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό, αλλά γρήγορα ο Ιωνικός ισορρόπησε. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν από στατικές φάσεις με τον Μάντζη να πιάνει κεφαλιά στο 16ο λεπτό και την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 26' η ομάδα της Νίκαιας βρήκε δίχτυα.

Μετά από γέμισμα στην περιοχή, έγινε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Βαλεριάνο. Ο Βούρος σήκωσε την μπάλα, χωρίς να απομακρύνει και ο Μάντζης με ανάποδο ψαλίδι σκόραρε. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Βαλεριάνος ήταν εκτεθειμένος.

Ο ΟΦΗ απάντησε στη συνέχεια με χαμένο τετ α τετ του Μπαλογιάννη, ενώ στο 45' πλασέ του Μπάκιτς εκτός περιοχής χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε έως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο Ιωνικός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 52' ο Παπαπέτρου έδειξε την άσπρη βούλα για πέναλτι του Βούρου πάνω στον Φαντιγκά και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των Κρητικών. Ωστόσο αφού είδε τη φάση στο VAR πήρε τις αποφάσεις του πίσω. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την υπεροχή, ενώ στο 56' σε μία φάση διαρκείας το σουτ του Μύγα στην περιοχή κόπηκε.

Ο ΟΦΗ φρόντισε να ισορροπήσει και στο 80ο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Ο Παπαπέτρου κλήθηκε να τσεκάρει στο VAR ένα πάτημα του Μπουενά στον Πασαλίδη κατά την εκτέλεση κόρνερ και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τοράλ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Κρητικοί, οι οποίοι είχαν και την υπεροχή, κλείδωσαν τη νίκη στο 90+2'. Ο Λοβέρα έκανε το λάθος, ο Μπαλογιάννης από τα αριστερά μοίρασε στον Τοράλ, ο οποίος έκανε το σουτ και έκανε το 2-0. Μάλιστα, μέχρι το φινάλε οι φιλοξενούμενοι είχαν στιγμές και για τρίτο γκολ. Ωστόσο, το σκορ παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα, με τον Βαλεριάνο να αποβάλλεται.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Μπουενά (84' Μασάς), Σάκιτς, Φαντιγκά, Κάνιας (84' Λοβέρα), Σεμπά (90+3' Ελευθεριάδης), Μάντζης (67' Μάνος).

ΟΦΗ: Μανδάς, Τσιλιανίδης (86' Μαρινάκης), Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμάντης, Πασαλίδης, Περέα, Ντιούσε, Μπάκιτς, Τοράλ (90+5' Γκρόνινγκ), Ντίκο (84' Μοσκέρα).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share