Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0: Διατηρεί τις ελπίδες του για play offs

Νίκησε από αέρος με Ροτάριου

20 Φεβρουαρίου 2023 20:02
Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0: Διατηρεί τις ελπίδες του για play offs
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχασε πάμπολλες ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ, αλλά πήρε τελικά με το ισχνό 1-0 (33' Ροτάριου) τους τρεις βαθμούς εναντίον του Λεβαδειακού ο Ατρόμητος, ο οποίος διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες του, περιμένοντας και την απόφαση για το ματς με την ΑΕΚ.

Την επαφή του με την πρώτη εξάδα διατήρησε ο Ατρόμητος, καθώς επικράτησε σήμερα (20/2) του Λεβαδειακού με 1-0, αποτέλεσμα που κράτησε τους Βοιωτούς εντός της επικίνδυνης ζώνης. Το τελικό σκορ δεν αποτυπώνει και την εικόνα του ματς καθώς οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι και δεν βρήκαν περισσότερα γκολ ελέω της εκπληκτικής εμφάνισης του γκολκίπερ Γκροθ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Γιαννιώτη στα γκολπόστ, τους Κεσχρίντα, Χατζησαϊα, Στρούγγη, Αθανασίου στην άμυνα, τους Γκονζάλες, Ερλινγκμαρκ, Αγκιμπού Καμαρά στον άξονα, τους Ροτάριου, Ρομπάιγ στα «φτερά» και τον Τζαβίδα στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Γκροθ κάτω από τα δοκάρια, με τους Ντεντάκη, Παζ, Τσάπρα, Παναγιώτου στην άμυνα, τους Μεχία, Νίκα, Νταμπό στον άξονα, Βρακά, Γιαννιώτα στα άκρα και τον Γερεμεγιέφ στην επίθεση (ο Γιαννιώτας πήρε στο παρά ένα τη θέση του Λούα Λούα στο αρχικό σχήμα, καθώς ο τελευταίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση).

Κορυφαίος ο Κεσχρίντα, καλύτερος ο Ατρόμητος και 1-0

Με το «καλημέρα» στο ματς οι δύο ομάδες πήγαν περισσότερο σε ένα 4-2-3-1 αφού οι Ακιμπού Καμαρά και Νταμπό αντίστοιχα κινούνταν πιο κοντά στους φορ τους, ενώ ύστερα από ένα «μοιρασμένο» πρώτο πεντάλεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι έδειξαν δραστήριοι, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο.

Με κορυφαίο παίκτη τον Κεσχρίντα που ουσιαστικά έπαιζε εξτρέμ και όχι μπακ, η αναμέτρηση παίζονταν ως επί το πλείστων στο μισό των Βοιωτών που δεν είχαν «αντίδοτο» στα ανεβάσματα του Τυνήσιου, αλλά και στις κινήσεις, με και χωρίς την μπάλα, των Γκονζάλες, Ρομπάιγ.

Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τον Ατρόμητο μπροστά στο σκορ με 1-0, χάρις σε γκολ που σημείωσε ο Ροτάριου στο 33' όταν και μπήκε «σφήνα» στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκονζάλες. Ο 26χρονος χαφ βρήκε τον Ρουμάνο εξτρέμ και στο 27' όταν και άπλωσε το παιχνίδι του Ατρόμητου και ο τελευταίος έπαιξε για τον Κεσχρίντα που σούταρε από θέση φορ αλλά ο Τσάπρας του έβαλε σωτήρια την προβολή.

Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0: Διατηρεί τις ελπίδες του για play offs

Στις «απειλές» των γηπεδούχων μπορούν να προστεθούν και δύο καλά σουτ του Ρομπάιγ (11',22') και στη «σούμα» το πρώτο μισό είχε ξεκάθαρο «αφεντικό». Με μόνη εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο πριν την ανάπαυλα (43'-45'+2') όπου οι «πράσινοι» βρήκαν δύο σουτ με τους Πάεζ, Παναγιώτου. Ετσι το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Περιστεριώτες με ένα τέρμα μπροστά, συντριπτική κατοχή στα επίπεδα του 68% και έξι τελικές, έναντι τριών των αντιπάλων τους.

Ο Λεβαδειακός έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα, αλλά στο 61' δεν έπαιζε κάποιος «νέος» του και ήταν πια με 10!

Με γνώμονα τα παραπάνω φαντάζει... λογικό που οι «πράσινοι» προχώρησαν σε δύο αλλαγές πριν αρχίσει ξανά το ματς και ο Γιάννης Πετράκης, στο ντεμπούτο του στον πάγκο τους, έβαλε τους Σβάρκα, Βήχο, τον μεν πρώτο στο «10» (ο Νταμπό γύρισε στο «8») και τον νεαρό στο αριστερό άκρο της άμυνας για να περιορίσει τον Κεσχρίντα. Ο Λεβαδειακός ισορρόπησε, η αναμέτρηση κυλούσε σε σετ τέμπο (ο Κιάρτανσον είχε μία καλή στιγμή με προβολή, ο Τζαβίδας αντικαταστάθηκε λόγω μυικού προβλήματος), όμως τα πάντα διαφοροποιήθηκαν στο 58'.

Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0: Διατηρεί τις ελπίδες του για play offs

Τότε ο Βήχος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη (την πρώτη είδε στο 57'!), οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 και αμέσως μετά «γύρισαν» σε 4-4-1, ενώ ο Τσάπρας αντικατέστησε στον Σκβάρκα αφού έπρεπε κάποιος να «θυσιαστεί». Ετσι περίπου ένα τέταρτο στο δεύτερο μισό και ο Λεβαδειακός δεν είχε στο γήπεδο κάποιον εκ των δύο παικτών που πέρασε στην ανάπαυλα και παράλληλα συνέχιζε με 10!

Ο Γκροθ κατέβασε ρολά, ο Ακιμπού Καμαρά του έδωσε το χέρι

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο, όπου ναι μεν ο Ατρόμητος δεν «τελείωνε» τον αγώνα με ένα δεύτερο τέρμα αλλά και η εικόνα του δεν ήταν τέτοια ώστε να «επιτρέπει» στον Λεβαδειακό να «πιστεύει» πως μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση.

Ωστόσο οι «πράσινοι» παρέμεναν «ζωντανοί» και αυτό οφείλονταν στον Γκροθ. Ο Ούγγρος πορτιέρε που ήταν καλός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης προχώρησε σε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε ισάριθμες απόπειρες του Ακιμπού Καμαρά να βρει δίχτυα, αρχικά στο 60' και ύστερα στο 77' η οποία και ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ. Ο 33χρονος γκολκίπερ αντέδρασε τότε εξαιρετικά στον εξ'επαφής «κεραυνό» του και μάλιστα ο αντίπαλός του έσπευσε και τον συνεχάρη!

Δοκάρι ο Ακιμπού Καμαρά στο 83'

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν και στο 83' φάτσα με το 2-0 όταν ο Ακιμπού Καμαρά (ξανά) σούταρε από καλή θέση όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκροθ, που στην εξέλιξη της φάσης μπλόκαρε εκείνο του Κιάρτασον που πήρε το «ριμπάουντ». Στο 84' και μετά από μία κεφαλιά/άουτ του Στρούγη οι τελικές στο δεύτερο μισό ήταν 10-0 για τον Ατρόμητο (16-3 συνολικά) και ελλόχευε για εκείνον ο κίνδυνος να ισχύσει ένας άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όπου «λέει» ότι «όποιος δεν βάζει γκολ το δέχεται». Ο Λεβαδειακός «βρήκε» τη στιγμή» του στο 86' όταν σε στατική φάση ο Τσάπρας πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν ήταν δυνατή και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε εύκολα. Ετσι μέχρι το φινάλε παρέμεινε το 1-0 για τους Περιστεριώτες.

MVP: Ο Κεσχρίντα. Ο Τυνήσιος μπακ έκανε πολύ καλό παιχνίδι, όπου στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικό. Ηταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα, ουσιαστικά έπαιζε εξτρέμ και στο 27' «φλέρταρε» με το γκολ. Παράλληλα «έφτιαξε» και τη φάση του Κιάρτασον.

Στο ύψος του: Ο Γκονζάλες. Ο Ισπανός χαφ «οργάνωσε» το παιχνίδι του Ατρόμητου και εκτός από την ασίστ ήταν «μέσα» και σε άλλες ευκαιρίες των γηπεδούχων. Ο Γκροθ του Λεβαδειακού έκανε φανταστικό ντεμπούτο και ήταν ο λόγος που οι «πράσινοι» έμειναν μέχρι το φινάλε «μέσα» στο ματς.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share