Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΑΕΚ – Περιστέρι 65-77: Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας η ομάδα του Σπανούλη

Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός ο αντίπαλος για την κούπα

18 Φεβρουαρίου 2023 18:13
ΑΕΚ – Περιστέρι 65-77: Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας η ομάδα του Σπανούλη
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το κύπελλο Ελλάδας θα έχει το Περιστέρι, το οποίο με ένα τρελό σερί 17-0 στο τελευταίο 5λεπτο νίκησε με 77-65 την ΑΕΚ στον ημιτελικό και έκλεισε θέση στον τελικό, περιμένοντας να δει ποιος εκ των Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού θα είναι ο αντίπαλός του.

Το Περιστέρι έφτασε με σιγουριά στα ημιτελικά μετά το θρίαμβο του απέναντι στην ομάδα του ΠΑΟΚ με 77-64.

Στην πρώτη σεζόν του Βασίλη Σπανούλη ως προπονητής, το Περιστέρι πανηγυρίζει για την πρόκρισή του για πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου, όπου θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του. Μια επιτυχία που δείχνει και το πόσο καλή δουλειά γίνεται, όπως φάνηκε και στον ημιτελικό, ο οποίος είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του.

Οι Φλιώνης και Γιάνκοβιτς ήταν οι πρωταγωνιστές για την ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά αλλά οι Ντένομ και Φρανσίσκο είχαν τις απαντήσεις για το Περιστέρι που ήταν μπροστά στο σκορ, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +3 (21-24). Στη δεύτερη, όμως, η Ένωση βελτιώθηκε στην άμυνα και παράλληλα βρήκε λύσεις από τον Μάιλς στην επίθεση, με αποτέλεσμα να προσπεράσει και να πάει στα αποδυτήρια για ημίχρονο έχοντας προβάδισμα πέντε πόντων (39-34).

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως, ο Φρανσίσκο άρχισε να… πυροβολεί και με 10 συνεχόμενους πόντους πήγε την ομάδα του από το -5 στο +5 (39-44), για να ακολουθήσει ένα σερί 8-0 από τους Μάιλς και Γιάνκοβιτς, με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι να προσπεράσουν ξανά (48-44) στο 26′. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, είχε μετατραπεί σε ντέρμπι και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν ισόπαλο (53-53).

Στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με 58-53 αλλά ο τραυματισμός του Γουίλιαμς ήταν σοβαρό πρόβλημα για αυτή, με το Περιστέρι να μην τα παρατάει, να ισοφαρίζει σε 59-59 και στη συνέχεια να παίρνει προβάδισμα πέντε πόντων με τρίποντο του Φρανσίσκο, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο σερί που έδωσε στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη τη νίκη με 77-65 και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 39-34, 53-53, 65-77

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share