Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος - Final 8: Μάχες Ολυμπιακού - Άρη και Παναθηναϊκού - Κολοσσού!

Μάχες με ξεκάθαρα φαβορί

17 Φεβρουαρίου 2023 09:39
Κύπελλο Ελλάδος - Final 8: Μάχες Ολυμπιακού - Άρη και Παναθηναϊκού - Κολοσσού!
Φωτογραφίες - EUROKINISSI
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Κύπελλο Ελλάδος - Final 8: Με την ΑΕΚ να επικρατεί δύσκολα του Πανιωνίου στην παράταση και το Περιστέρι λίγο πιο εύκολα του ΠΑΟΚ και να δίνουν ραντεβού στον πρώτο ημιτελικού Σαββάτου, τα προημιτελικά συνεχίζονται σήμερα με τους αιώνιους να μπαίνουν στον χορό!

Ολυμπιακός-Άρης: Προημιτελικός με ξεκάθαρο φαβορί

Ολυμπιακός και Άρης θα τεθούν αντιμέτωποι σήμερα (15:45 - ΕΡΤ3) στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, στον πρώτο προημιτελικό της ημέρας (θα ακολουθήσει στις 19:15 το Παναθηναϊκός-Κολοσσός) για το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας!

Με ξεκάθαρο στόχο του την κατάκτηση του τροπαίου, ο Ολυμπιακός έρχεται ως το απόλυτο φαβορί στη σημερινή αναμέτρηση, δεδομένης της τρομερής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Έκανε... προπόνηση την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Ιωνικό και έρχεται από δέκα διαδοχικές νίκες. Τελευταία φορά που οι παίκτες του έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια από το παρκέ, στις 10 Ιανουαρίου όταν είχαν ηττηθεί από τη Μονακό για την Ευρωλίγκα. Αήττητος στην Ελλάδα από το ξεκίνημα της σεζόν (15-0), αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο κόντρα στον οποίο έχει 16 συνεχόμενες νίκες! Άδειο του απουσιολόγιο του Μπαρτζώκα, αφού ταξίδεψαν κανονικά στην Κρήτη και οι Σλούκας, Πάπας.

Από την άλλη, ο ανεβασμένος μετά τις νίκες του κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Απόλλωνα Πάτρας, Άρης, ψάχνει μια μεγάλη έκπληξη για να προκριθεί στα ημιτελικά. Βρίσκεται σε «καλό φεγγάρι» αγωνιστικά, την περασμένη Κυριακή πέρασε με σημαντική νίκη 82-74 από την Πάτρα και την έδρα του Απόλλωνα, ανεβαίνοντας στην 5η θέση της Basket League. Ηττήθηκε και στις δύο φετινές συναντήσεις του με τον Ολυμπιακό (83-66 στο Αλεξάνδρειο και 89-75 στο ΣΕΦ). Ο Γιάννης Καστρίτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ίσμαελ Σανόγκο, Βασίλη Καββαδά και Ρισόντ Πακ, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους.

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου: Για την πρόκριση απέναντι σε επικίνδυνο αντίπαλο οι πράσινοι

Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί θέλει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ανταγωνιστικό Κολοσσό Ρόδου. Οι δύο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες στον τελευταίο προημιτελικό του Κυπέλλου (19:15, ΕΡΤ3), ψάχνοντας μια θέση στην τετράδα όπου θα περιμένει είτε ο Ολυμπιακός είτε ο Άρης.

Οι πράσινοι διανύουν μια χρονιά όπου κινδυνεύουν να βρεθούν πρόωρα εκτός στόχων. Το πλεονέκτημα έδρας στην Basket League έχει πιθανότατα χαθεί, όπως και το Super Cup, ενώ η πρόκριση στην οκτάδα της Ευρωλίγκας είναι απίθανη. Το Κύπελλο αποτελεί, επομένως, μάλλον τον μόνο ρεαλιστικό στόχο για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, η οποία θέλει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να προκριθεί με άνεση και να στρέψει την προσοχή της στο πιθανό ντέρμπι αιωνίων στον ημιτελικό. Αρωγό στην προσπάθεια αυτή ο Μαυροβούνιος προπονητής δεν θα έχει έναν εκ των Ματ Τόμας και Ντέρικ Γουίλιαμς, λόγω του περίπλοκου ζητήματος με τον Άντριους, ενώ κανονικά θα αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε ο Γιώργος Παπαγιάννης. Εκτός, φυσικά, και ο Μάριους Γκριγκόνις, που ούτως ή άλλως δεν είναι δηλωμένος στο εγχώριο ρόστερ.

Απέναντι του, ο Παναθηναϊκός θα βρει την εντυπωσιακή ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Κολοσσός Ρόδου κάνει πορεία οκτάδας στη φετινή Basket League έχοντας ρεκόρ 8-7, αν και προέρχεται από δύο σερί ήττες στα χέρια των Προμηθέα και ΠΑΟΚ. Οι Ροδίτες γνωρίζουν τη δυσκολία του αγώνα με τους πράσινους, ωστόσο έχουν πετύχει φέτος εντυπωσιακές νίκες απέναντι σε ανώτερους αντιπάλους, ενώ με τον Παναθηναϊκό έχουν παίξει δύο φορές, γνωρίζοντας ήττα στις λεπτομέρειες (72-67 στο Super Cup, 77-67 στην Basket League). Ο Ηλίας Παπαθεοδωρου δεν έχει σημαντικές απουσίες να διαχειριστεί, ενώ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είδε τον πολύτιμο Τι Τζέι Σταρκς να επιστρέφει στη δράση.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share