Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Europa League: Ματσάρα στο Καμπ Νου - Ξέρανε την Ρόμα η Ζάλτσμπουργκ - Μπελάδες για Γιουβέντους! (videos)

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα! Δείτε όλα τα γκολ

17 Φεβρουαρίου 2023 08:58
Europa League: Ματσάρα στο Καμπ Νου - Ξέρανε την Ρόμα η Ζάλτσμπουργκ - Μπελάδες για Γιουβέντους! (videos)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Europa League: Οκτώ ματάρες για τους 32 της διοργάνωσης, η οποία επέστρεψε μετά από σχεδόν 3 μήνες!

Απίστευτη ματσάρα στο Καμπ Νόου, αλλά χωρίς νικητή! Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα έδωσαν όλα, αλλά έμειναν στο 2-2, σε ένα ματς που ήταν επιπέδου Champions League! Οι δυο ομάδες θα λύσουν τους λογαριασμούς τους στη ρεβάνς στο Ολντ Τράφορντ την επόμενη εβδομάδα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Ράσφορντ που σκόραρε ένα τέρμα και… έφτιαξε το αυτογκόλ του Κουντέ, με τον Ραφίνια να κάνει τρομερό ματς από πλευράς γηπεδούχων, έχοντας γκολ και ασίστ.

Απίθανος ρυθμός και πάνω από 36 τελικές για τις δύο ομάδες, δοκάρια και τους Ντε Χέα-Τερ Στέγκεν να κάνουν ορισμένες τρομερές επεμβάσεις.

Το πάνω χέρι για την πρόκριση πήρε η Ζάλτσμπουργκ! Οι Αυστριακοί βρήκαν γκολ στο φινάλε κόντρα στη Ρόμα, τη λύγισαν με 1-0 και πήραν προβάδισμα για να βρεθούν στη φάση των «16» του Europa League.

Ένα ματς που είχε τρελό ρυθμό στο πρώτο 35λεπτο αλλά δεν είχε γκολ. Η Ζάλτσμπουργκ ξεκίνησε… αγριεμένη με 8 τελικές στο πρώτο τέταρτο αλλά η αστοχία και ο Ρουί Πατρίσιο είχαν ως αποτέλεσμα να μένει το μηδέν, ενώ η Ρόμα στη συνέχεια ανέβηκε και πήρε τα ηνία, χωρίς ωστόσο να βρει τις μεγάλες φάσεις. Βέβαια, στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο Έιμπραχαμ σπατάλησε δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, η πρώτη με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ζαλέφσκι και η δεύτερη σε τετ-α-τετ που νικήθηκε από τον αντίπαλο κίπερ.

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τη Ζάλτσμπουργκ να παίζει πιο μαζεμένα και η Ρόμα πιο επιθετικά, έχοντας και δοκάρι με τον Κριστάντε. Τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν πως πάμε για… σβηστό 0-0, αφού από το 70’ και μετά είχε πέσει αισθητά ο ρυθμός. Κάτι που βόλεψε τους γηπεδούχους μιας και βρήκαν το γκολ της νίκης στο 88’ με κεφαλιά του Καπάλδο έπειτα από σέντρα του Πάβλοβιτς, γράφοντας το τελικό 1-0.

Στην Ολλανδία ο Άγιαξ έμεινε στο 0-0 με την Ουνιόν Βερολίνου και οι πιθανότητες πρόκρισης παραμένουν μοιρασμένες ενόψει της ρεβάνς. Οι δύο ομάδες έδειξαν να βάζουν στην άκρη τη φιλοσοφία τους και το επιθετικό ποδόσφαιρο ποντάροντας στη σκοπιμότητα, με τους Γερμανούς, πάντως, να πατάνε καλύτερα αλλά να μην είναι εύστοχοι στις τελικές που έφτιαχναν. Μία από αυτές έγινε γκολ και συγκεκριμένα εκείνη του Θόρσμπι στο 65’ αλλά ακυρώθηκε για χέρι στην προσπάθειά του να σκοράρει, με τον Άγιαξ να προσπαθεί στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα να «χτυπήσει» αλλά χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση για να το καταφέρει και το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Στην Πολωνία, εκεί όπου δίνει τα ευρωπαϊκά της ματς η Σαχτάρ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η ομάδα από το Ντόνετσκ επικράτησε 2-1 της Ρεν και πήρε προβάδισμα για να προκριθεί στους «16».

Η απουσία ρυθμού δεν φάνηκε από τους Ουκρανούς, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 11’ με τον Κρισκίφ, ενώ ο Μπονταρένκο στο 45’+1’ έγραψε το 2-0 με εκτέλεση πέναλτι. Παρότι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι συνολικά, χαλάρωσαν στο δεύτερο μέρος και είδαν τους Γάλλους να βγάζουν αντίδραση, μειώνοντας σε 2-1. Ήταν το 59ο λεπτό με τον Ντοκού να μοιράζει και τον Τόκο-Εκαμπί να σκοράρει και να βρίσκει ένα πολύτιμο γκολ για τους φιλοξενούμενους ενόψει της ρεβάνς.

Στη La Liga απογοητεύει, στο Europa League… μαγεύει! Η Σεβίλλη εμφανίστηκε μεταμορφωμένη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάνοντας φύλλο και φτερό την Αϊντχόφεν (3-0). Κάπως έτσι, οι Ανδαλουσιάνοι έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης και μοιάζει υπερβολικά δύσκολο να χάσουν το εισιτήριο για τους «16».

Με τον… γνωστό Εν-Νεσίρι να ανοίγει το σκορ στο 45’+2’ και την υπεροχή της Σεβίλλης στο πρώτο μέρος να καρποφορεί, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τη συνέχεια. Σε αυτό, έβαλε το… ποδαράκι του ο Οκάμπος, ο οποίος με υπέροχο τέρμα στο 50’ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη Σεβίλλη και πέντε λεπτά αργότερα έφτιαξε το 3-0 του Γκούντελι με τρομερή ασίστ. Ένα σκορ που έμεινε ως το φινάλε του αγώνα, αφού οι Ολλανδοί είχαν κάκιστη εικόνα καθ’ όλη τη διάρκειά του και έμπλεξε απέναντι στην εξαιρετικά στημένη άμυνα των γηπεδούχων.

Σε αντίθεση με τη Σεβίλλη, η Γιουβέντους συνεχίζει να απογοητεύει και εκτός Ιταλίας. Διότι η Γηραιά Κυρία μπορεί να μην έκανε κακή εμφάνιση, αλλά κόλλησε στο 1-1 εντός έδρας με την Ναντ και θα πρέπει να πάει να νικήσει στη Γαλλία για να συνεχίσει στο Europa League.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους «μπιανκονέρι», με τον Ντι Μαρία να κάνει υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο Κιέζα με πάρε-βάλε πάσα έφτιαξε το 1-0 του Βλάχοβιτς στο 13’. Η «Γιούβε» ήταν ανώτερη και έφτιαχνε φάσεις αλλά δεν τις τελείωνε, κάτι που πλήρωσε όταν σε ταχύτατη αντεπίθεση ο Μπλας ισοφάρισε σε 1-1 στο 60’. Από εκεί και έπειτα είχαμε έναν επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων που είχαν δύο δοκάρι και σφυροκοπούσαν τους Γάλλους, αλλά δεν βρήκαν γκολ. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «μπιανκονέρι» ζήτησαν σωστά πέναλτι στο 97’ σε χέρι του Κόρτσια σε κεφαλιά του Μπρέμερ αλλά ο διαιτητής μετά την εξέταση του VAR έδειξε επιθετικό φάουλ και το 1-1 παρέμεινε ως το φινάλε.

Τρελο ματς με νικήτρια τη Μονακό στο Λεβερκούζεν, με τους Μονεγάσκους να επικρατούν 3-2 και να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης. Ο Χραντέτσκι με απίθανο αυτογκόλ στο 9’ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με το σκορ να μένει ως το φινάλε του ημιχρόνου! Με το ξεκίνημα της επανέναρξης ο Ντιαμπί ισοφάρισε και ο Βιρτς στο 59’ έγραψε την ανατροπή. Παρόλα αυτά, οι Μονεγάσκοι έβγαλαν αντίδραση και έκαναν ανατροπή στην ανατροπή με τα τέρματα των Ντιατά (74’) και Ντισασί (90’+2’).

Τέλος, η Σπόρτινγκ γλίτωσε τα χειρότερα αφού… ξέρανε τη Μίντιλαντ με γκολ του Κόατες στις καθυστερήσεις και ισοφάρισε σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν παγώσει τους γηπεδούχους στο 77ο λεπτό με τον Αχσούρ μετά από ολέθρθιο λάθος του κίπερ των Πορτογάλων αλλά έχασαν μέσα από τα χέρια τους μια σπουδαία νίκη!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share