Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Challenge Cup Βόλεϊ: Eπική ανατροπή Ολυμπιακού - Σόκαρε τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στον τελικό!

Στον 8ο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους οι «ερυθρόλευκοι»

16 Φεβρουαρίου 2023 17:03
Challenge Cup Βόλεϊ: Eπική ανατροπή Ολυμπιακού - Σόκαρε τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στον τελικό!
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και 1-0 σετ πίσω στο σκορ έφτασε σε μια επική ανατροπή, πήρε τέσσερα συνεχόμενα σετ επί του Παναθηναϊκού, νίκησε με 3-1 ενώ πήρε και το χρυσό σετ και μια θρυλική πρόκριση στον όγδοο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του όπου θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 8 και 15 Μαρτίου.

Οι φιλοξενούμενοι με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Στερν-Ιντάλγκο που έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης κατάφεραν να φτάσουν σε μια μεγάλη νίκη με επική ανατροπή με τέσσερα κερδισμένα σετ την ώρα που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 20-19 στο δεύτερο σετ αλλά κάπου εκεί ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Δείτε επίσης: Βίντεο σοκ: Η στιγμή που η Αστυνομία πετάει το δακρυγόνο εντός γηπέδου! Διαψεύδει την... εικόνα η ΕΛ.ΑΣ.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και πήραν το πρώτο σετ με 25-22 παίζοντας με την ίδια αρχική εξάδα όπως στο πρώτο παιχνίδι και τον Ερνάντες να κλείνει εντυπωσιακά το σετ. Στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά με 20-19 αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε, ο Παναθηναϊκός έχασε δύο σετ μπολ και οι ερυθρόλευκοι με άσο του Γκουσταβάο έφτασαν στην κατάκτηση του και στο 1-1.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του και με τον Στερν σε εξαιρετική φόρμα στο τρίτο σετ το κατέκτησε με 25-21 και μαζί πήρε και την ψυχολογία στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και τα συνεχόμενα λάθη στην υποδοχή του Παναθηναϊκού και έφτασαν με σχετική ευκολία τόσο στην κατάκτηση του τέταρτου σετ. Όσο και στο χρυσό το οποίο κέρδισαν με 15-6.

Ο Ολυμπιακός πήρε έτσι την πρόκριση στον όγδοο φετινό τελικό της ιστορίας του όπου κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ θα διεκδικήσει έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share