Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Basket League / Καρδίτσα - Περιστέρι bwin (86-80): Νίκη - χρυσάφι για την παραμονή στη

Χαμόγελα για τη νίκη, αλλά στεναχώρια για τον τραυματισμό του Λαμάρ Πίτερς

11 Φεβρουαρίου 2023 19:14
Basket League / Καρδίτσα - Περιστέρι bwin (86-80): Νίκη - χρυσάφι για την παραμονή στη
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Καρδίτσα είδε τον πιο διαφημισμένο παίκτη της (Λαμάρ Πίτερς) να αποχωρεί άρον άρον από το παιχνίδι με πρόβλημα στο γόνατο (μόλις στο 8'), αλλά ήταν πνευματικά τόσο σκληρή, που έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη απέναντι στο Περιστέρι bwin (86-80) για τη 16η αγωνιστική της Basket League. Με την ευκαιρία, δείτε το τελικό σκορ του αγώνα Κολοσσός - ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου δεν πτοήθηκε από το -7 του 30ού λεπτού και χάρη στα μεγάλα τρίποντα που πέτυχε στην τέταρτη περίοδο έφτασε σε νίκη - χρυσάφι στη μάχη που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία. Την ίδια ώρα, το Περιστέρι bwin έχασε έδαφος στη μάχη της τρίτης θέσης, σε ένα γήπεδο, όπου περίμενε πως θα φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές του.

Ο αγώνας

Το Περιστέρι bwin εκμεταλλεύτηκε τις περισσότερες επιλογές που είχε στην επίθεση προκειμένου να χτίσει το +8 (16-24) της πρώτης περιόδου. Η Καρδίτσα άλλωστε δεν είχε να διαχειριστεί μόνο το ταλέντο των αντιπάλων της, αλλά και το σοκ του τραυματισμού του Λαμάρ Πίτερς. Ο κορυφαίος -βάσει βιογραφικού- παίκτης των νεοφώτιστων πάτησε άσχημα σε προσπάθεια διείσδυσης στο 8' με αποτέλεσμα να αποχωρήσει άρον άρον από το παιχνίδι, σφαδάζοντας από τους πόνους.

Basket League / Καρδίτσα - Περιστέρι bwin (86-80): Νίκη - χρυσάφι για την παραμονή στη
(EUROKINISSI)

Παρά την ψυχρολουσία του γεγονότος, η Καρδίτσα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει. Με τον Ρομπέρτο Γκάλινατ να κουβαλάει την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου, τα δεδομένα άλλαξαν πλήρως. Σε τέτοιο βαθμό που μέσα σε τρία λεπτά η Καρδίτσα πήρε το προβάδισμα (27-26 στο 13'), το οποίο μάλιστα διεύρυνε στο τέλος του πρώτου μέρους (41-37), χάρη στο 50% που είχε σε δίποντα και τρίποντα.

Η ποιότητα του Περιστερίου bwin δεν το άφησε να μείνει πίσω για πολύ. Με τον Μίρο Μπίλαν να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι και τον Αλέκσα Ραντάνοβ να είναι συνεπής στις κατοχές που πήρε, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ξανά το +8 (50-58 στο 27'). Ο Νίκος Παπανικολόπουλος είχε σαφώς λιγότερες επιλογές από τον πάγκο, αλλά αυτό δεν καταδίκασε την ομάδα του. Η ευστοχία από την περιφέρεια αποδείχθηκε καταλυτική προκειμένου η Καρδίτσα να μείνει όρθια και να πετύχει ακόμη μια ανατροπή.
Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +1 (77-76) με σχεδόν τρία λεπτά για το τέλος, μεταφέροντας αφόρητη πίεση στο Περιστέρι bwin, το οποίο έπρεπε να παλέψει λυσσαλέα για να φύγει με τη νίκη από τη Θεσσαλία. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη δεν κατάφεραν να βάλουν τα μεγάλα περιφερειακά σουτ που πήραν, εν αντιθέσει με εκείνους του Νίκου Παπανικολόπουλου.

Ο Σαγίντ Πριτζέτ πήγε στην προσωπική φάση, ξεφορτώθηκε την άμυνα των φιλοξενούμενων και με τρίποντο - μαχαιριά στο 1'01'' κλείδωσε επί της ουσίας τη νίκη της Καρδίτσας, χάρη στο +6 που δημιούργησε σε εκείνο το σημείο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα - Τζιοπάνος - Τηγάνης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-24, 41-37, 60-67, 86-80.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share