Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Άλμπα-Ολυμπιακός 60-93: Δε σταματά πουθενά!

Το... τρένο δε σταματά

8 Φεβρουαρίου 2023 23:09
Άλμπα-Ολυμπιακός 60-93: Δε σταματά πουθενά!
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός δε σταμάτησε ούτε στο Βερολίνο, όπου κυριάρχησε έναντι της Άλμπα με 93-60 και συνεχίζει στην κορυφή της Ευρωλίγκα.

Το «ερυθρόλευκο τρένο», μετά και το θρίαμβο επί της Εφές, δεν έκανε στάση ούτε στη Γερμανία και συνέχισε την εκπληκτική του πορεία, καθώς πλέον έχει ρεκόρ 17-7 και φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι γνώρισαν την 18η ήττα τους σε 24 παιχνίδια και παραμένουν ουραγοί, αποτελώντας τη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνουν ό,τι θέλουν στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης.

Το ματς

Από την πρώτη περίοδο ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν 7-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν κάπως και πλησίασαν 10-12, όμως στη συνέχεια με όπλο τη σκληρή τους άμυνα, οι Πειραιώτες άρχισαν να ξεφεύγουν κι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 15 πόντους (13-28) στο 10'.

Κάποια στιγμή ήταν δεδομένο ότι οι Γερμανοί θα έκαναν μία απόπειρα για να πλησιάσουν κι αυτή συνέβη στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Σ' εκείνο το χρονικό σημείο με διαδοχικά τρίποντα έριξαν τη διαφορά στους δέκα και οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 45-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά την ψυχραιμία του και το καθαρό μυαλό επανήλθε. Έστησε πάρτι και στις δύο πλευρές και σιγά-σιγά άρχισε να ξεφεύγει και να... χάνεται από τα μάτια των αντιπάλων του οι οποίο παρέπαιαν και είχαν παραδοθεί στη μοίρα τους. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας της Mercedes Benz Arena έγραφε 45-73 και τα πάντα είχαν κριθεί, καθώς η τελευταία περίοδος είχε μετατραπεί σε τυπική διαδικασία.

Όπως είναι λογικό ο νικητής ήταν ήδη γνωστός και πλέον όλοι περίμεναν να τελειώσει το ματς δίχως απρόοπτα. Η κόρνα της λήξης βρήκε θριαμβευτές τους «ερυθρόλευκους» με 93-60. Στο φινάλε μάλιστα βρήκαν συμμετοχή και ο Τσάμης με τον Αμπόσι, με τον πρώτο κιόλας να σκοράρει δύο πόντους.

Ο MVP: Ο Σάσα Βεζένκοφ απέδειξε για ακόμα μία φορά για ποιον λόγο θεωρείται το φαβορί για να κατακτήσει το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα. Ο Βούλγαρος πάουερ φόργουορντ έκανε πάρτι στο παρκέ και σταμάτησε στους 28 πόντους και τα 13 ριμπάουντ... τερματίζοντας την αξιολόγηση και... γράφοντας 40. Από το «ναυάγιο» των γηπεδούχων διασώθηκε μόνο ο Λουίς Ολίντε με 14 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όπως είναι λογικό, σε παιχνίδια με τόσο μεγάλη διαφορά υπέρ μίας ομάδας, αυτή που νίκησε είναι καλύτερη σε όλα. Έτσι συνέβη και με τον Ολυμπιακό ο οποίος κυριάρχησε σε όλους τους τομείς με πιο εντυπωσιακή την υπεροπλία του στα ριμπάουντ.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share