Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euroleague: Δε σταματά πουθενά ο Ολυμπιακός - Με «κρυφό άσσο» τον Λούντζη υπέταξε και την Εφές (photos)

Συνεχίζουν στην κορυφή οι «ερυθρόλευκοι»

3 Φεβρουαρίου 2023 22:55
Euroleague: Δε σταματά πουθενά ο Ολυμπιακός - Με «κρυφό άσσο» τον Λούντζη υπέταξε και την Εφές (photos)
Πηγή φωτογραφίας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός είναι σε... καλό φεγγάρι και το απέδειξε για ακόμα μία φορά το βράδυ της Παρασκευής (3/2). Νίκησε με 76-70 την back-to-back πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές στο καυτό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για να φτάσει τα τέσσερα θετικά αποτελέσματα και να μείνει για τέταρτη αγωνιστική στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague την οποία πρέπει πλέον να στοχεύει χωρίς "αλλά" και χωρίς αμφιβολίες.

Στο 16-7 ανέβηκαν οι Πειραιώτες (9-3 εντός και 7-4 εκτός έδρας), που δεν είχαν τον Κώστα Σλούκα και τον Άλεκ Πίτερς, είχαν όμως ασύλληπτο πείσμα, πάθος, αποφασιστικότητα, τον Σάσα Βεζένκοβ σε MVP mode και τους Λούντζη - Παπανικολάου σε μεγάλη βραδιά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κρατήσει πολλά στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση, αυτό όμως που έκανε τη διαφορά ήταν η πίστη στο πλάνο και η ενέργεια που κράτησε τους ερυθρόλευκους όρθιους για 40 λεπτά.

Στο 11-12 έπεσε η Αναντολού Εφές (7-4 εντός και 4-8 εκτός έδρας), που συνεχίζει να παλεύει για την οκτάδα και τη συμμετοχή στα playoffs της διοργάνωσης. Ο Σέιν Λάρκιν ήταν κακός, ο Βασίλιε Μίτσιτς έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, η αστοχία από το τρίποντο εκνευριστική κι ο Εργκίν Αταμάν πρέπει να βρει άμεσα λύσεις για να μη μείνει η ομάδα του εκτός στόχων από νωρίς. Ειδικά τώρα που οι Τούρκοι είναι πλήρεις και δεν έχουν άλλες δικαιολογίες.

Δείτε επίσης: Euroleague: Άλλο επίπεδο η Ρεάλ! Πάλεψε όσο μπορούσε αλλά... δεν άντεξε ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη

Σακίλ Μακ Κίσικ Ολυμπιακός Εφές Ευρωλίγκα
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο αγώνας

Με τρομερή ορμή μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός (10-2 στο 3'), με τον Παπανικολάου να έχει τρίποντο, ριμπάουντ, ασίστ, κλέψιμο και κερδισμένο φάουλ στο τέταρτο λεπτό. Ο Αταμάν είδε τη δική του ομάδα να έχει 3/10 σουτ έως το πρώτο timeout, οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα εντυπωσιακό 8-0 για το 18-6 στο 8' και έκλεισαν την περίοδο στο +9 παρά το γεγονός ότι είχαν πετάξει στα σκουπίδια πέντε βολές. Τα επίπεδα ενέργειας των δύο ομάδων ήταν διαφορετικά και οι ερυθρόλευκοι κυριαρχούσαν με άνεση.

Το τέμπο του ματς έπεσε στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, η Εφές μείωσε στους έξι (26-20 στο 13'), όμως ο Λούντζης έβαλε εκεί πέντε σερί πόντους για να σπάσει τον ενθουσιασμό των αντιπάλων του. Το 40-25 στο 18' ενθουσίασε ακόμη περισσότερο τον κόσμο, η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν σε εξωπραγματική κατάσταση, μέχρι το ημίχρονο στο οποίο μία στατιστική κατηγορία τραβούσε το μάτι. Το 4-13 στους πόντους από τα λάθη του αντιπάλου, επίδοση που κράτησε τους Τούρκους όρθιους στη διεκδίκηση του αγώνα.

Ολυμπιακός Εφές Ευρωλίγκα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ένα τρίποντο του Βεζένκοβ για το 46-35 στο 22' και άλλο ένα του ίδιου παίκτη για το 51-39 στο 24' κράτησαν τον Ολυμπιακό σε απόσταση ασφαλείας στο ξεκίνημα του β' μέρους. Ο Βεζένκοβ έβαλε κι άλλο, για το 54-41 και ο Παπανικολάου που βρισκόταν ΠΑΝΤΟΥ στο παρκέ, είχε δίποντο, αμυντικό ριμπάουντ και ασίστ για νέο καλάθι του Λούντζη για το 59-43 στο 27'. Και εκεί που οι Τούρκοι έμοιαζαν να έχουν πελαγώσει, ο Ελάιτζα Μπράιαντ βγήκε μπροστά για να ηγηθεί ενός σερί 0-9 και να μειώσει στους επτά στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Εκεί που όλα έδειχναν... ανάποδα, ο Λαρεντζάκης "μίλησε" με τρίποντο για το 62-52, όμως με τον ίδιο τρόπο "μίλησαν" ο Μπράιαντ κι ο Λάρκιν για το 62-58 στο 32'. Το ματς έγινε... ροντέο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να το ελέγχει μέχρι το 72-63 στο 37' και τελικά ο Βεζένκοβ ήταν αυτός που το καθάρισε, αυτός που κλείδωσε το αποτέλεσμα για να κάνει άλλο ένα βήμα προς το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου που πλέον πολύ δύσκολα θα χάσει.

Γιαννούλης Λαρεντζάκης Ολυμπιακός Εφές Ευρωλίγκα
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ, Πέρεζ, Νέντοβιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-13, 41-31, 59-52, 76-70

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 24η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Άλμπα στο Βερολίνο (8/2 στις 21:00), ενώ η Αναντολού Εφές θα υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σινάν Ερντέμ Ντομ (9/2 στις 19:30)

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share