Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Euroleague: Άλλο επίπεδο η Ρεάλ! Πάλεψε όσο μπορούσε αλλά... δεν άντεξε ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη

"Πέταξε" ξανά στα "σκουπίδια" ένα ολόκληρο ημίχρονο

1 Φεβρουαρίου 2023 23:51
Euroleague: Άλλο επίπεδο η Ρεάλ! Πάλεψε όσο μπορούσε αλλά... δεν άντεξε ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στη Ρεάλ, πετώντας ξανά στα "σκουπίδια" ένα ολόκληρο ημίχρονο, γνωρίζοντας την ήττα στη Μαδρίτη με το τελικό 83-68. Από το -21 το Τριφύλλι έφτασε να πλησιάσει στους 11, αλλά όταν χρειάστηκε οι Ισπανοί πάτησαν το "γκάζι" για να καθαρίσουν τη νίκη.

Αντίθετα, επιβλητική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη και τεράστια νίκη επί της Φενέρμπαχτσε (93-73) που τον κράτησε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική στην κορυφή της EuroLeague

Το ματς

Με το... κλασικό νωχελικό του πρόσωπο ξεκίνησε το παιχνίδι (και) στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός, επιτρέποντας στη Ρεάλ να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 7-0. Το σερί των γηπεδούχων διέκοψε ο Ουόλτερς (7-2), για ν' ακολουθήσει ωστόσο νέο 8-0 των Ισπανών για το 15-2. Αυτή τη φορά η απάντηση για τους Πράσινους ήρθε με τρίποντο του Μπέικον (15-5), με τον Αμερικανό να ευστοχεί λίγο μετά ξανά από τα 6.75 για το -9 (23-14).

Το Τριφύλλι άρχισε να βρίσκει κάποιο επιθετικό ρυθμό, αλλά στην άμυνα η Ρεάλ χτυπούσε σε δύο επίπεδα. Είτε στο ανοιχτό γήπεδο αν της επιτρεπόταν να τρέξει στον αιφνιδιασμό, είτε στο ποστ τροφοδοτώντας Ταβάρες, Γιαμπουσέλε, ακόμα και τον Ντεκ όταν βρισκόταν στο παρκέ. Το σκορ της πρώτης περιόδου διαμόρφωσε με τρίποντο ο Σέρχι Ροντρίγκες, για το +12 των Μαδριλένων (26-14).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά, με τον Λι να ευστοχεί από τα 6.75, ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους 10 (26-17). Μάλιστα στο... χορό των τρίποντων μπήκε και ο Παπαγιάννης για το 29-20, ακολουθούμενος λίγο μετά από τον Ντέρικ Ουίλιαμς (33-25). Όταν έφτασε όμως στο -8, ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να έπεσε σε... λίθαργο.

Συνεχόμενα λάθη σε άμυνα κι επίθεση, απίστευτη έλλειψη καθαρού μυαλού και αποτέλεσμα; Μέσα σε ελάχιστα λεπτά να πάει η Ρεάλ από το +8 στο +25, χάρη σε συνεχόμενα καλάθια του Ρούντι Φερνάντες και του Ταβάρες! Ο Παναθηναϊκός δεν είχε να επιδείξει κάτι το αξιόλογο μέχρι το ημίχρονο, με το σκορ της ανάπαυλας να διαμορφώνεται από το γωνιαίο τρίποντο του Γκριγκόνις (48-30).

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός καλείτο να βγάλει πολύ περισσότερη σκληράδα στην άμυνα, καθώς έχοντας 40% ποσοστό από το τρίποντο βρισκόταν να χάνει με 18. Την ίδια στιγμή, η Ρεάλ από το δίποντο εκτελούσε με ποσοστό άνω του 70%(!), δείγμα του τεράστιου αμυντικού ελλείμματος που παρουσίαζαν οι Πράσινοι.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Παπαγιάννη (48-33), αλλά και πάλι τα κενά στην άμυνα έδιναν και.. έπαιρναν, με τον Γκος αυτή τη φορά να πετυχαίνει 5 σερί δικούς του πόντους για το 52-33. Το Τριφύλλι βρήκε απάντηση με τρίποντο του Λι (52-36), όμως ακόμα στην άμυνα η ομάδα ήταν σαν να... μην προσπαθούσε καν.

Ήττα του Παναθηναϊκού από την Ρεαλ Μαδρίτης για την Euroleague

Ο θετικότατος Γκριγκόνις με γκολ-φάουλ μείωσε τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (60-42). Ο Λιθουανός κέρδισε αμέσως μετά και αντιαθλητικό φάουλ, έβαλε τις βολές, με τον Μπέικον από τα 6.75 να μειώνει μετά από ώρα στους 13 (60-47). Το Πράσινο 5-0 ωστόσο διαδέχθηκε ένα 6-0 σερί της Ρεάλ, με την απόσταση να μεγαλώνει έτσι εκ νέου (66-47, +19). Κάπου εκεί πάντως ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει ρυθμό, φτάνοντας μάλιστα με απίστευτο κάρφωμα και φάουλ του Γκουντάιτις να πλησιάσει στους 11 με το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (68-57).

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος βρήκε τον Εξάστερο να διατηρείται στα ίδια επίπεδα κοντά χάρη στο λέι απ του Λι (70-59), ωστόσο η Ρεάλ ήταν εκεί για να πατήσει "γκάζι", επιστρέφοντας γρήγορα στο υπέρ της +15 (74-59). Ο Παναθηναϊκός έπαιζε πιο ορθολογικά, βρήκε αρκετά ελεύθερα σουτ, αλλά άρχισε πια να είναι άστοχος στην επίθεση. Ο Λι ξανά έδωσε κάποιες λύσεις (για το 76-65 και γκολ-φάουλ για το 80-68), όμως τίποτα δεν μπορούσε να αποτρέψει την ήττα, η οποία και ήρθε στη Μαδρίτη με το τελικό 83-68.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 48-30, 68-57, 83-68.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share