Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αμβούργο - Προμηθέας Πάτρας 103-105: «Θρίλερ» με νίκη δευτερόλεπτα πριν το τέλος

Πήρε το εισιτήριο για τους «16» του EuroCup

31 Ιανουαρίου 2023 22:56
Αμβούργο - Προμηθέας Πάτρας 103-105: «Θρίλερ» με νίκη δευτερόλεπτα πριν το τέλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα μεγάλο καλάθι και μία ακόμη μεγαλύτερη άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα έδωσαν στον Προμηθέα Πάτρας την εκτός έδρας νίκη επί του Αμβούργου (103-105). Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πήρε το εισιτήριο για τους "16" του EuroCup.

Σημειώνεται πως πέρσι ο Προμηθέας είχε γνωρίσει πάλι τη νίκη με το Αμβούργο με 81-77.

Ο Προμηθέας έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του ομίλου του, μετά από το διπλό επί του Αμβούργου (105-103). Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου άντεξε στο παιχνίδι των πάρα πολλών κατοχών και των υψηλών ποσοστών ευστοχίας και πήρε το μεγάλο διπλό χάρη σε ένα καλάθι και μια άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Ντάστιν Χογκ ήταν αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του, μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ στα 22.8'' για να ακολουθήσει η σπουδαία άμυνα του Άρνολντας Κουλμπόκα στον Ζίγκα Σάμαρ στην τελευταία κατοχή της βραδιάς. Έτσι, ο Προμηθέας Πάτρας έφυγε με τη νίκη από τη Γερμανία και απέκτησε προβάδισμα για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του ομίλου του.

Αμβούργο - Προμηθέας Πάτρας 103-105

Ο αγώνας

Από νωρίς φάνηκε πως ο νικητής θα κρινόταν μέσα από την επιθετική αποτελεσματικότητα κι όχι από την αμυντική συνέπεια. Ο Προμηθέας Πάτρας δεν είχε όμως κάποιο πρόβλημα με αυτό, αφού πήρε το προβάδισμα στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, φτάνοντας μέχρι το +8 (42-50 στο 28'). Όσο οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν (τόσο) συνεπείς σε δίποντα και τρίποντα, δεν υπήρχε λόγος να αγχωθούν, πλην όμως μετά από την ανάπαυλα η άμυνα εξελίχθηκε σε πρόβλημα. Γι αυτό κιόλας, το Αμβούργο κατάφερε να μείνει κοντά και να πάρει μάλιστα το προβάδισμα (85-83 στο 32') στην αρχή της τέταρτης περιόδου.

Με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ, όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, ο Ντάστιν Χογκ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά από την άστοχη προσπάθεια του Τζον Τόμασον και σκόραρε με 22.8'' για το τέλος, ενώ αμέσως μετά ο Άρνολντας Κουλμπόκα έβγαλε την άμυνα πάνω στον Ζίγκα Σάμαρ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share