Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Super League: Σπουδαία ανατροπή και τρίποντο Παναιτωλικού στον Βόλο (video)

Μεγάλο «διπλό» για τους Αγρινιώτες

28 Ιανουαρίου 2023 21:42
Super League: Σπουδαία ανατροπή και τρίποντο Παναιτωλικού στον Βόλο (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βόλος προηγήθηκε νωρίς στο Πανθεσσαλικό όμως ο Παναιτωλικός έκανε την ανατροπή και πήρε μεγάλη νίκη με 3-2 που τον κράτησε ζωντανό στο κόλπο της εξάδας. Κομβική η απόκρουση του Στεργιάκη στο πέναλτι του Μπαριέντος.

Το ματς

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τον έλεγχο, απειλώντας μάλιστα στο 7' με το σουτ του Σενγκέλια, με τον Βόλο να βρίσκει όμως στη συνέχεια τα πατήματά του και να φτάνει σε γκολ στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε στα αντίπαλα καρέ.

Αυτό έγινε στο 18' μέσα από μία γρήγορη κόντρα, με τον Τσιρίνος να κουβαλάει τη μπάλα και να την "σπάει" αριστερά στον Ντέλετιτς που έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Στεργιάκη να αδυνατεί να συγκρατήσει τη μπάλα και τον Τσιρίνος να ακολουθεί τη φάση, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Δείτε επίσης: Τσιτσιπάς - Australian Open: Το αστρονομικό ποσό που εξασφάλισε με την πρόκρισή του στον τελικό

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων και θα μπορούσαν να βάλουν και δεύτερο γκολ μέχρι το ημίωρο, με τα δύο εξαιρετικά σουτ του Ντέλετιτς (22' 30΄) που καρδιοχτύπησαν τον Παναιτωλικό αλλά δεν βρήκαν στόχο, με την ομάδα του Αγρινίου να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους και να φτάνει στην ισοφάριση.

Ο Κολοβός είχε μία καλή κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο στο 36' για να έρθει το 1-1 τρία λεπτά αργότερα, με τον Μόρσεϊ να προωθείται και να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, για να πιάσει ένα πανέμορφο σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι ο Σενγκέλια και να νικήσει τον Κλέιμαν.

Με αυτό το σκορ έκλεισε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να είναι απόλυτα ουσιαστικές, αν αναλογιστεί κανείς πως είχαν αμφότερες από 5 τελικές, με τα xgoals να είναι 0,4 για τους γηπεδούχους και 02,2 για τους φιλοξενούμενους.

Το δεύτερο μέρος κυλούσε ήρεμα, χωρίς την παραμικρή φάση μέχρι το 58ο λεπτό, όμως μία λάθος εκτίμηση του Στεργιάκη ο οποίος έπεσε πάνω στον Οζέγκοβιτς σε βαθύ γέμισμα προς την περιοχή της ομάδας του έβαλε φωτιά στην αναμέτρηση.

Και αυτό γιατί ο διαιτητής Τσέτσιλας έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Στεργιάκη να βγάζει όμως από πάνω του το μανδύα του μοιραίου που ο ίδιος πήγε να φορέσει λίγα λεπτά νωρίτερα, και να φοράει εκείνον του ήρωα, αποκρούοντας το πέναλτι του Μπαριέντος στο 62'.

Η φάση αυτή έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία των δύο ομάδων αφού στα επόμενα λεπτά ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία και μέσα σε πέντε λεπτά σημείωσε δύο γκολ.

Η ανατροπή έγινε στο 68' όταν μετά από πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ντέλετιτς πέφτοντας πάνω στον Χατζηθεοδωρίδη, ο Πέδρο έστησε στη μπάλα στην βούλα και δεν λάθεψε, για να νικήσει τον Κλέιμαν και να κάνει το 2-1.

Στο 73ο λεπτό οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έφτασαν και στο 3-1 μέσα στο Πανθεσσαλικό εκμεταλλευόμενοι απόλυτα το μομέντουμ που ήταν υπέρ τους, με τον Μαλή να κάνει την προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια και να νικάει από κοντά τον κίπερ των γηπεδούχων.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα (82' Αρούνα), Μπαριέντος, Μεταξάς (13' Γκάχι), Πιρές (74' Μεσκίδα), Ντέλετιτς (74' Κούτσιας), Τσιρίνος (82' Καρτάλης), Οζέγκοβιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Λιάβας, Λάρσον (46' Χατζηθεοδωρίδης), Μάλης, Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίας, Κολοβός (79' Κολοβός), Μόρσεϊ (90' Τσιγγάρας), Σενγκέλια (85' Ξενιτίδης), Πέδρο (85' Μπουζούκης)

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share