Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Australian Open: Μετά τον περσινό αποκλεισμό ο Νόλε επιστρέφει για να κατακτήσει το πρώτο Gran Slam της χρονιάς

Εμφατική πρόκριση στον τελικό με σκορ 3-0 ενάντια στον Πολ

27 Ιανουαρίου 2023 13:16
Australian Open: Μετά τον περσινό αποκλεισμό ο Νόλε επιστρέφει για να κατακτήσει το πρώτο Gran Slam της χρονιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απόλυτα ελεγχόμενα επικράτησε 3-0 σετ του Τόμι Πολ και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Australian Open (29/01, 10.30) τον Στέφανο Τσιτσιπά, o οποίος προκρίθηκε με 2-1 ενάντια στον Χατσάνοφ.

Την εντυπωσιακή πορεία του στο Australian Open συνέχισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε 3-0 τον Τόμι Πολ και θα αντιμετωπίσει στον τελικό (29/01, 10.30) τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Νόλε με εξαίρεση ένα κομμάτι του πρώτου σετ δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα και την ερχόμενη Κυριακή θα μονομαχήσει με τον 24χρονο Έλληνα για τον τίτλο, αλλά και για το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Το ματς

Ο αγώνας άρχισε με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να στριμώχνει στα σχοινιά τον Τόμι Πολ. Ο Νόλε προηγήθηκε με γρήγορο break με 3-0 και στη συνέχεια έκανε και άλλο για να φτάσει στο 5-1.

Σε εκείνο το σημείο ο 25χρονος Αμερικανός άρχισε να παίζει καλύτερα και εκμεταλλευόμενος τον εκνευρισμό του Τζόκοβιτς (είχε διάλογο με τον διαιτητή για την πετσέτα του) κατάφερε να φέρει το σετ στα ίσα κατακτώντας τα επόμενα τέσσερα games.

Ωστόσο, ο Νόλε αντέδρασε και κατακτώντας τα επόμενα δύο games κατάφερε να κλείσει το πρώτο σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ ήταν σχεδόν ίδιο με το πρώτο. Ο Νόλε αυτή τη φορά προηγήθηκε με 5-0, ο Πολ μείωσε σε 5-1, αλλά αυτή τη φορά ο Σέρβος δεν είχε όρεξη για παιχνίδια και τελείωσε το σετ με συνοπτικές διαδικασίες με 6-1.

Παρόμοια εικόνα είχαμε και στο τρίτο σετ. Ο Τσιτσιπάς έβαλε τις βάσεις από την αρχή, προηγήθηκε με 4-0 και στη συνέχεια απλά σφράγισε το σετ και το ματς με 6-2.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share