Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μάλαγα-ΑΕΚ 88-66: «Κατέρρευσε» και μπήκε... με το αριστερό

Εξαιρετική για τρία δεκάλεπτα, αλλά δεν εμφανίστηκε στο τέλος...

25 Ιανουαρίου 2023 23:35
Μάλαγα-ΑΕΚ 88-66: «Κατέρρευσε» και μπήκε... με το αριστερό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ «κατέρρευσε» στο φινάλε του πρώτου της παιχνιδιού για την φάση των «16» στο BCL και ηττήθηκε με 88-66 από τη Μάλαγα, με την Ένωση να ξεκινά με το αριστερό στην νέα φάση της διοργάνωσης, όπου πέρασε μετά την πρόκρισή της στην Προύσα.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο ξεκίνημά του με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στο γρήγορο τέμπο των Ισπανών. Το κύριο πρόβλημα εντοπίστηκε στην άμυνα, όπου η Ένωση δέχθηκε πάρα πολλούς πόντους, με τη Μάλαγα να είναι ιδιαίτερα εύστοχη, τιμωρώντας τις αμυντικές ανισορροπίες της ομάδας του Ηλία Καντζούρη. Τέλος στο πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 29-20, με τη διαφορά να έχει φτάσει και σε διψήφια επίπεδα. Στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ εμφανίστηκε εμφανώς βελτιωμένη. Διάβασε σωστά το παιχνίδι των Ισπανών, τους περιόρισε επιθετικά, η ίδια βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα και πήγε στην ανάπαυλα έχοντας μαζέψει τη διαφορά στους 5 πόντους (44-39), ενώ είχε καταφέρει νωρίτερα ακόμη και να ισοφαρίσει.

Ο τρομερός Ακίλ Μίτσελ οδηγούσε την ΑΕΚ επιθετικά, η Ένωση προσπέρασε στο σκορ συνεχίζοντας την πολύ καλή αμυντική της επίδοση, ωστόσο τα πολλά λάθη την άφησαν στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και πάλι στο -5 (59-54). Ένα κλέψιμο και ένα τρίποντο του Μπριθουέλα έστειλε τη Μάλαγα στο +8 (66-58) και ήταν ικανό να της δώσει ρυθμό σε ένα κομβικό σημείο της αναμέτρησης. Η διαφορά έγινε σύντομα διψήφια (69-58), με τους Ισπανούς να έχουν ξεκάθαρα το μομέντουμ και την ΑΕΚ να έχει κολλήσει στο σκοράρισμα. Η αποβολή του Μάιλς ήρθε να προστεθεί στα πράγματα που πήγαιναν στραβά για την Ένωση που είδε τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +16 (76-60) κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Το προβάδισμα της Μάλαγα αυξήθηκε κι άλλο και οι "κιτρινόμαυροι" γνώρισαν βαριά ήττα με 88-66.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα πολλά και κομβικά λάθη στοίχισαν στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη υπέπεσε σε 17 λάθη έναντι 9 των γηπεδούχων, με ορισμένα να αποδεικνύονται κρίσιμα σχετικά με την έκβαση της αναμέτρησης.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ: Ο Κέντρικ Πέρι μαζί με τον Ντέιβιντ Κράβις τράβηξαν το κουπί για τη Μάλαγα. Αμφότεροι σκόραραν 22 πόντους και αποτελούσαν την κύρια πηγή κινδύνου από την ομάδα του Ιμπόν Ναβάρο.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share