Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-3: Έβγαλε... γούστα με Μάνταλο στις Σέρρες και περιμένει

Και τώρα... Άρης ή Ολυμπιακός

25 Ιανουαρίου 2023 19:32
Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-3: Έβγαλε... γούστα με Μάνταλο στις Σέρρες και περιμένει
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ ήταν απολαυστική και στις Σέρρες, νίκησε δεύτερη φορά τον Πανσερραϊκό με 3-1, ύστερα από την άνετη επικράτηση στην OPAP Arena, και πλέον περιμένει έναν εκ των Ολυμπιακού και Άρη για μια μεγάλη «μάχη» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στις Σέρρες η ΑΕΚ πήγε με την ασφάλεια του 3-0. Επί της ουσίας είχε «καθαρίσει» την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, αλλά το ζητούμενο ήταν άλλο. Αυτό που ζητεί από την αρχή της σεζόν ο Ματίας Αλμέιδα. Να δει την ομάδα να βγάζει ένταση και να κερδίζει παντού. Έτσι η ΑΕΚ παρότι ασφαλής, δεν χαρίστηκε... Μπήκε δυνατά ειδικά στο πρώτο 25λεπτο. Έκανε φάσεις και έφθασε στο γκολ με τον Πέτρο Μάνταλο στο 21'.

H Ένωση όχι μόνο έριξε ταχύτητα μετά το 1-0, αλλά έψαξε άμεσα και το 2ο γκολ. Δείγμα ομάδας που γουστάρει να παίζει και δεν βλέπει τα ματς ως «αγγαρεία». Έδειξε να είναι προσηλωμένη στο τακτικό πλάνο που είχε ζητήσει και μέσω των δηλώσεών του παραμονές του ματς ο Ματίας Αλμέιδα. Για ένα 45λεπτο έκανε εμφάνιση... νοοτροπίας. Έπαιζε το ματς σαν να μην είχε κριθεί τίποτα από το πρώτο παιχνίδι της OPAP Arena και αυτό συνιστά κατάκτησή της επί ημερών, βέβαια, Pelado. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ είχε 9 τελικές και 63% κατοχή της μπάλας μόνο στο πρώτο 45λεπτο.

Η ΑΕΚ, όμως, είχε ανάλογη εικόνα και στο β'. Μπορεί να δέχθηκε το 1-1 λίγο μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου, αλλά απάντησε άμεσα. Συνέχισε στην ίδια ένταση, στο ίδιο τέμπο, να ψάχνει και άλλο γκολ και έφθασε σε ένα 3ο τέρμα, πολύ ωραίο γκολ, στο 80'

Εξαιρετική η εικόνα της ΑΕΚ παρά τις 10 αλλαγές με φάσεις και γκολ!

Με πολλές αλλαγές και τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στην ενδεκάδα ξεκίνησε στις Σέρρες η ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε εκ νέου τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, όπως κάνει στο Κύπελλο. Οι Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Ραντόνια ήταν στην άμυνα. Ο Γαλανόπουλος ήταν το «εξάρι» με τους Φερνάντες, Μάνταλο και Γκατσίνοβιτς να κινούνται μπροστά του με τον Τσούμπερ να είναι ακριβώς πίσω από τον Φαν Βέερτ. Και παρότι έπαιξε με 10 αλλαγές, η ΑΕΚ είχε ένταση, δημιουργία, φάσεις και γκολ.

Με την άμυνα ψηλά και πρέσινγκ όσο μπορούσε ξεκίνησε το ματς ο Πανσερραϊκός. Ότι ακριβώς έκανε και στο α' ημίχρονο του πρώτου ματς των δύο ομάδων στην OPAP Arena. Οι γηπεδούχοι ήθελαν μ' αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ανάπτυξη της ΑΕΚ να κερδίσουν μπάλες και να χτυπήσουν στο τρανζίσιον. Ωστόσο αυτό το γεγονός δεν δημιούργησε πρόβλημα στην ΑΕΚ που ζήτησε μάλλον ορθώς πέναλτι στο 5' σε τράβηγμα του Φαν Βέερτ, ενώ απείλησε δις. Πρώτα στο 8' με ωραίο σουτ του Φερνάντες που έδιωξε ο Κατσίκας, ενώ στα «καπάκια» η κεφαλιά του Τσούμπερ ανησύχησε τους Σερραίους.

Το 0-0 παρέμενε, αλλά η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και να παίζει με ένταση απειλώντας εκ νέου στο 10' με τον Μάνταλο και στο 13' με σουτ του Γκατσίνοβιτς.

Το γκολ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου και έτσι έγινε... Στο 21' η ΑΕΚ έφθασε στο 1-0 σε μία φάση με πρωταγωνιστές αυτούς του «διπλού» ανατροπής στη Νίκαια. Σε μία φάση, όπου χάθηκε η μπάλα. Ήταν ένα γκολ αποτέλεσμα εξαιρετικής συνεργασίας των παικτών της Ένωσης...

Ο Μάνταλος πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, αυτός στον Τσούμπερ που σέρβιρε μέσα στην περιοχή στον Έλληνα διεθνή που είχε, ήδη, κάνε την κίνηση με το 1-0 να είναι γεγονός! Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι, αλλά έψαξε άμεσα το 2ο γκολ με τον Γκατσίνοβιτς(29') που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από μπαλιά του Σιντιμπέ, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από το δοκάρι.

O «Γκάτσι» συνέχισε να ψάχνει το γκολ και απείλησε εκ νέου στο 34' για να έρθει πριν τη λήξη του ημιχρόνου ακόμη μία καλή προσπάθεια για την Ένωση με τον Φαν Βέερτ.

1-1 ο Πανσερραϊκός, άμεση απάντηση με Μάνταλο και ωραίο γκολ από Μαχαίρα

Με την έναρξη του β' μέρους οι Σέρρες μπήκαν πιο ενεργοποιημένες. Και στο 49' ήρθε το 1-1 για τους γηπεδούχους. Ο Κολομπίνο τροφοδότησε τον Σαϊντ που σέντραρε, οι Μήτογλου-Σιντιμπέ αδράνησαν, με τον Κατσαντώνη να κάνει το 1-1.

Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν μούδιασε, αλλά απάντησε άμεσα ξανά με τον Πέτρο Μάνταλο. Στο 51' ο Έλληνας διεθνής έκανε το 2-1. Μία φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Φερνάντες που πάσαρε στον Σιντιμπέ, εκείνος έκανε ωραία σέντρα και ο Μάνταλος με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Το 2-1 παρέμενε και τα δυσάρεστα μαντάτα για την ΑΕΚ ήρθαν στο 61' με τον Φερνάντες να ζητεί αλλαγή λόγω τραυματισμού. Μία κίνηση που λογικά και αναμενόμενα έφερε ανησυχία στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Ακόμη και έτσι, όμως, η ΑΕΚ διατήρησε το τέμπο της και τη συγκέντρωσή της και στο 71' απείλησε με το 3-1 με κεφαλιά του Κοσίδη έπειτα από σέντρα του Σιντιμπέ. Ενώ στο 73' ήταν η σειρά του Σέρχιο Αραούχο με «ραμπόνα» παρακαλώ να αγγίζει το 3-1.

Η ΑΕΚ έψαχνε δεδομένα το 3ο γκολ και το πέτυχε στο 80' με εξαιρετικό σουτ του νεαρού Μαχαίρα που είχε αντικαταστήσει στο 62' τον Πάολο Φερνάντες. Ο Κοσίδης έσπασε ωραία την μπάλα στον νεαρό εξτρέμ επιχείρησε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το 3-1 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του ματς με την ΑΕΚ, πλέον, να περιμένει να δει ποιος εκ των Άρη, Ολυμπιακού θα είναι ο αντίπαλός της στα ημιτελικά που θα διεξαχθούν 7-9 Φεβρουαρίου και 28 Φλεβάρη έως 2 Μαρτίου!

Πανσερραϊκός: Κατσικάς, Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης (61' Θυμιάνης), Παντεκίδης, Στάικος, Κολομπίνο (73' Στίνα), Σοφιανός, Κατσαντώνης, Μούργος (73' Μασκανάκης), Σαΐντ (61' Κανίς)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (66' Φράνσον), Φερνάντες (62' λ.τρ. Μαχαίρας), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67' Αραούχο), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (66' Κοσίδης).

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: 43' Μάνταλος

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share