Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιωνικός – ΑΕΚ 1-2: Λύτρωση στο 92′ με Τσούμπερ – Δείτε τα γκολ

Η Ένωση έχανε μέχρι το 82' αλλά έκανε την ανατροπή στη Νίκαια

22 Ιανουαρίου 2023 18:23
Ιωνικός – ΑΕΚ 1-2: Λύτρωση στο 92′ με Τσούμπερ – Δείτε τα γκολ
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ ήταν πολύ κοντά σε μια πολύ μεγάλη γκέλα αφού μέχρι και το 82ο λεπτό έχανε με 1-0 από τον ουραγό Ιωνικό στη Νίκαια, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League 1, αλλά ισοφάρισε με τον Βίντα και πήρε τελικά τη νίκη με γκολ του Τσούμπερ στο 92′, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -1 από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος σε λίγη ώρα αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες ο Ιωνικός είχε βρεθεί πάλι χαμένος με 0-1 από το Βόλο.

Το παιχνίδι άρχισε με την Ένωση να ζητάει πέναλτι σε μια φάση με τους Ρότα και Βαλεριάνο, για να συνεχιστεί με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να δυσκολεύεται να δημιουργήσει, παίζοντας κυρίως με Ρότα και Άμραμπατ από δεξιά. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη πλευρά, αμύνονταν σωστά και παράλληλα κατάφεραν να αγγίξουν το γκολ στο 21′, όταν το τρομερό σουτ του Κάνιας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Οι κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους αλλά δεν τα κατάφερναν και έδειχναν μπλοκαρισμένοι επιθετικά, με τα πράγματα να γίνονται χειρότερα για αυτούς στο 38′, όταν οι Νικαιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση και η μπάλα κατέληξε στον Σεμπά, ο οποίος απέφυγε τον Μουκουντί και με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 1-0, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια για ημίχρονο με το προβάδισμα.

Όταν επέστρεψαν από αυτά οι δύο ομάδες, η ΑΕΚ επιχείρησε να ανεβάσει στροφές και στο 56′ είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Φαν Βέερτ, η προσπάθεια του οποίου κατέληξε στο δοκάρι μετά και την επέμβαση του Χουτεσιώτη έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ. Και από τη στιγμή που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την ομάδα του, ο Αλμέιδα άρχισε τις αλλαγές, βγάζοντας Άμραμπατ και Πινέδα και βάζοντας Μάνταλο και Τσούμπερ.

Ο δικέφαλος αετός πίεζε όλο και περισσότερο, κλείνοντας στην περιοχή του τον Ιωνικό, ο οποίος όμως στο 78′ είχε ευκαιρία για δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση με Ρομπουλάκου και Γούλερι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Αθανασιάδη. Και αφού η ΑΕΚ παρέμεινε ζωντανή, κατάφερε τελικά να κάνει την ανατροπή στα τελευταία λεπτά…

Στο 82′ ο Βίντα με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Φερνάντες έκανε το 1-1 με το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα και στο 92′ ο Μάνταλος πέρασε την κάθετη για τον Τσούμπερ, ο οποίος με σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής έγραψε το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, χαρίζοντας σημαντική νίκη, βαθμολογικά και ψυχολογικά, στην ομάδα του.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share