Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιωνικός - Προμηθέας 66-74: Διατηρεί τα κεκτημένα στην πρώτη οκτάδα της Basket League

Διπλό στο ρελαντί

21 Ιανουαρίου 2023 18:05
Ιωνικός - Προμηθέας 66-74: Διατηρεί τα κεκτημένα στην πρώτη οκτάδα της Basket League
(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε Προμηθέα και Ιωνικό αποτυπώθηκε στο παρκέ του "Πλάτωνα" το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου, με την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου να παίρνει τη νίκη (74-66) και να διατηρεί τα κεκτημένα στην πρώτη οκτάδα της Basket League.

Στο ίδιο μοτίβο, ο Ιωνικός δεν είχε την ίδια τύχη πριν λίγε μέρες όπου γονάτισε μπροστά στην ομάδα του Λαυρίου.

Ο αγώνας

Ο Προμηθέας ήταν εντυπωσιακός στην εκκίνηση του αγώνα, με συνεχόμενα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, που του επέτρεψαν να χτίσει το +10 (10-20 στο 7'). Πολύ γρήγορα όμως, ο Ιωνικός ανέκαμψε και με όπλο τα περιφερειακά σουτ έφερε τα πάνω κάτω με την έναρξη της δεύτερης περιόδου (25-23 στο 11'). Η υπεροπλία των φιλοξενούμενων έκανε τη διαφορά επί μακρώ στο παιχνίδι, με τον Άντονι Κάουαντ, τον Άρνολντας Κουλμπόκα και τον Τζον Τόμασον να ξεχωρίζουν στην επίθεση, στον δρόμο για τη νέα ανατροπή δεδομένων. Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα, το οποίο συντήρησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με το +10 (35-45) να τους δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης.

Η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφική για τον Ιωνικό, ή αν προτιμάτε, εντυπωσιακή για τον Προμηθέα. Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου είχαν εξαιρετικό επιθετικό ρυθμό, ευστόχησαν στα περισσότερα από τα ελεύθερα σουτ που δημιούργησαν και κάπως έτσι η διαφορά εκτοξεύτηκε το +20 (42-62 στο 28'), σε ένα σημείο που οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κάνουν έστω τα βασικά.

 Ιωνικός - Προμηθέας 66-74
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

Η χαλάρωση που ακολούθησε λίγο έλειψε να στοιχίσει πάντως στον Προμηθέα. Άλλο που δεν ήθελε ο Ιωνικός. Με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να ηγείται και τον Ντιέγκο Κάπελαν να ακολουθεί, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο σημείο να πιστεύουν βάσιμα ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή, δεδομένου πως έφτασαν στο -6 (60-66) με έξι λεπτά για το τέλος.

Στα επόμενα πέντε λεπτά έβαλαν όμως μόνο δύο βολές, με τον Τράβις Σίμπσον να επαναφέρει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο 1'32'' για το τέλος, γράφοντας επί της ουσίας τον επίλογο της αναμέτρησης σε εκείνο το σημείο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share