Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης (73-60): "Σκούπα" στη Βασίλισσα και κορυφή στην EuroLeague

"Φωτιά" το ΣΕΦ!

20 Ιανουαρίου 2023 23:00
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης (73-60):
(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός κέρδισε για δεύτερη φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης (73-60), την σκούπισε στη regular season και ξαναπάτησε στην κορυφή της EuroLeague. Πριν λίγες ημέρες, οι "Πράσινοι" κατέρρευσαν πριν το τέλος απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια.

Το ΣΕΦ ήταν καυτό από νωρίς, ο Ολυμπιακός στραγγάλισε τη Ρεάλ Μαδρίτης και πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή νίκη επί της ισπανικής ομάδας (73-60), αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της regular season.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν κυρίαρχη από νωρίς, δεν επέτρεψε σε εκείνη του Τσους Ματέο να πιστέψει πως μπορεί να κάνει... τη ζημιά στο ΣΕΦ και πανηγύρισε ακόμη μια μεγάλη νίκη στον δρόμο για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Το ΣΕΦ ήταν καυτό από νωρίς, ο Ολυμπιακός στραγγάλισε τη Ρεάλ Μαδρίτης και πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή νίκη επί της ισπανικής ομάδας (73-60), αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της regular season.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν κυρίαρχη από νωρίς, δεν επέτρεψε σε εκείνη του Τσους Ματέο να πιστέψει πως μπορεί να κάνει... τη ζημιά στο ΣΕΦ και πανηγύρισε ακόμη μια μεγάλη νίκη στον δρόμο για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν αυτός που έκανε την αρχή για τον Ολυμπιακό, με τον Κώστα Σλούκα και τον Σάσα Βεζένκοβ να παίρνουν την σκυτάλη, σε μια βραδιά που αμφότερες οι ομάδες σούταραν με πολύ άσχημα ποσοστά από το τρίποντο. Ε και; Μικρό το κακό για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρήκε λύσεις από τους κοντούς στο close out και πήρε πολλά από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, όπως ο Σακίλ ΜακΚίσικ και ο Ταρίκ Μπλακ.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο πεντάλεπτο, με την ενέργεια σε αμφότερες πλευρές να περισσεύει. Ο Ολυμπιακός πήρε μικρό προβάδισμα (14-8 στο 6') χάρη στη συνέπεια που έδειξε ο Τόμας Γουόκαπ στην εκτέλεση, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επενδύει περισσότερο κοντά στο καλάθι (με Γκερσόν Γιαμπουσέλε και Έντι Ταβάρες), αλλά να μην παίρνει πολλά.
Οι φιλοξενούμενοι πέταξαν μάλιστα στα σκουπίδια αρκετές κατοχές στο ανοιχτό γήπεδο, την ώρα που οι γηπεδούχοι προβληματίζονταν περισσότερο για την αστοχία από τα 6μ75 (3/9 τρίποντα στο δεκάλεπτο).

Ένα μικρό μπλακ άουτ του Ολυμπιακού έδωσε τη δυνατότητα στη Ρεάλ Μαδρίτης να πετύχει οκτώ αναπάντητους πόντους και να πάρει το προβάδισμα (19-20 στο 12'), αλλά η αντίδραση ήταν άμεση. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήρθε από τον πάγκο και έδωσε άμεσα μαζεμένους πόντους, δίνοντας στην εξέδρα τον λόγο να ξεσηκωθεί.

Εν τέλει, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε το πρώτο μέρος στο +8 (36-28) χάρη στο τρίτο εύστοχο περιφερειακό σουτ του Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος είχε 3/5 στο ημίχρονο, την ώρα που οι συμπαίκτες του σούταραν με 2/13 από την περιφέρεια.

Ο Ολυμπιακός ήταν πνευματικά έτοιμος να διαχειριστεί την απόπειρα αντεπίθεσης της Ρεάλ Μαδρίτης στο τρίτο δεκάλεπτο, με το -5 (40-35 στο 23') να είναι η μικρότερη απόσταση που χώρισε τις δύο ομάδες. Ο Σάσα Βεζένκοβ έβαλε μαζεμένους πόντους και έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στην ελληνική ομάδα, ο Κώστας Σλούκας δημιουργούσε τις κατάλληλες συνθήκες και με τον Αϊζέια Κάναν να δηλώνει "παρών" η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +12 (52-40 στο 28'), βάζοντας φωτιά στο ΣΕΦ.

Με τα λεπτά να περνούν και την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει, η Ρεάλ Μαδρίτης αύξησε την πίεση στην άμυνα. Οι παίκτες του Τσους Ματέο πίεσαν στα όρια του φάουλ, αλλά δεν δικαιώθηκαν. Κυρίως γιατί η ταχύτητα των περιφερειακών του Ολυμπιακού αρκούσε για να χτυπήσει ξανά και ξανά τα αργά πόδια εκείνων της Ρεάλ Μαδρίτης. Η διαφορά έφτασε στο +15 (65-50) με τέσσερα λεπτά για το τέλος, δείγμα της καθολικής υπεροχής στο παρκέ του ΣΕΦ.

Η απέλπιδα ισπανική προσπάθεια για την ανατροπή δεν απέδωσε καρπούς, διότι οι ερυθρόλευκοι έπραξαν τα δέοντα. Οι βολές κατέληξαν στον στόχο, τα ριμπάουντ συνέχισαν να αποτελούν όπλο και κάπως έτσι ήρθε η νίκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε το 2/2 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και ξέρει πως θα έχει το πάνω χέρι σε οποιαδήποτε ισοβαθμία εμπλακούν οι δυο τους.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς - Μόγκουλκοτς - Βικλίτσκι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-15, 36-28, 54-44, 73-60.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 18 (4/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/2 βολές), Κάναν 3 (1), Λαρεντζάκης 2 (1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ), Φαλ 4 (7 ριμπάουντ), Σλούκας 11 (1 τρίποντο, 6 ασίστ, 5 λάθη), Βεζένκοβ 15 (6/9 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1/4 τρίποντα), Μπόλομποϊ 2, Πίτερς, Μπλακ 5 (9 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 8 (0/3 τρίποντα).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Κοζέρ 3 (1), Φερνάντεθ (0/5 τρίποντα), Χάνγκα 2 (1/5 σουτ), Χεζόνια 9 (1/4 τρίποντα), Ντεκ 4, Πουαριέ 4 (8 ριμπάουντ), Κορνελί 2, Ταβάρες 12 (6/8 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 λάθη), Γιουλ 6 (0/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Γιαμπουσέλε 6 (5 ριμπάουντ), Μούσα 12 (1).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share