Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Australian Open: Ασταμάτητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Πρόκριση στους 16 με «περίπατο» (video)

Εύκολη δουλειά για τον Έλληνα τενίστα

20 Ιανουαρίου 2023 08:55
Australian Open: Ασταμάτητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Πρόκριση στους 16 με «περίπατο» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον τέταρτο γύρο του Australian Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού επικράτησε 3-0 του Τάλον Χρίεκσπορ και συνέχισε την αψεγάδιαστη πορεία του.

Στους "16" ο 24χρονος Έλληνας τενίστας (Νο4) θα βρει απέναντι του την Κυριακή (22/01) τον Γιανίκ Σίνερ (Νο16), ο οποίος νωρίτερα έκανε μια μεγάλη ανατροπή από 0-2 απέναντι στον Φούκσοβιτς.

Το ματς

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους δίχως προβλήματα. Ο Τσιτσιπάς μετά το τέταρτο game έγινε πιο επιθετικός και αυτό είχε άμεσα αποτελέσματα. Αμέσως μετά το 2-2 ο Χρίεκσπορ δεν κατάφερε να πάρει άλλο game με τον 24χρονο Έλληνα να κατακτά τα τέσσερα επόμενα κάνοντας δύο break για να φτάσει στο 1-0 με 6-2.

Δείτε επίσης: Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός 74-64: Κατέρρευσε το τριφύλλι λίγο πριν το τέλος

Σε αντίθεση με το πρώτο, το δεύτερο σετ ήταν για γερά νεύρα. Οι δύο τενίστες είχαν τις ευκαιρίες τους να κάνουν το break αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και έτσι φτάσαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί είχαμε πολλά mini breaks με τον Τσιτσιπά να φτάσει σε διπλό σετ πόιντ. Το πρώτο πήγε στον κάλαθο των αχρήστων με διπλό λάθος στο σερβίς, όμως μετά πήρε τον έναν πόντο που χρειαζόταν για να κλείσει το σετ με 7-6 (5).

Στο τρίτο σετ ήταν φανερό ότι η ψυχολογία του Χρίεκσπορτ είχε πέσει. Ο Ολλανδός πάλευε αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον είχε στριμώξει στα σχοινιά. Έτσι, ο Έλληνας τενίστας έφτασε στο break νωρίς, μόλις στο τέταρτο game και στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδισμά του για να κλείσει το σετ και το ματς με 6-3.

Australian Open: Ανατροπή μεγατόνων για την Μαρία Σακκάρη - Γύρισε το παιχνίδι και περνά στον τρίτο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια

Η Μαρία Σάκκαρη τα χρειάστηκε κόντρα στην Ντιάνα Σνάιντερ, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-3) και να πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Australian Open.

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή για να νικήσει την 18χρονη Ρωσίδα, η οποία κατάφερε να την εκνευρίσει με τον τρόπο που πανηγύρισε τους πόντους της. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δυσκολεύτηκε σε όλο τον αγώνα να υπερασπιστεί το σερβίς της, αλλά στα κρίσιμα σημεία του αγώνα έκανε μπρέικ και πήρε προβάδισμα.

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνες δεν ξεκίνησε ιδανικά η Σάκκαρη, για μια ακόμα φορά, έδειξε ότι θέλει τη νίκη και στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση. Στον τρίτο γύρο του Australian Open η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει εκείνη που θα επικρατήσει στο ζευγάρι των Τέιχμαν και Ζου.

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share