Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Ασπρόμαυρο άλμα πρόκρισης με Τάισον - Νίκησε ΠΑΟ στην Τούμπα και "βλέπει" τελικό (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

18 Ιανουαρίου 2023 22:50
Κύπελλο Ελλάδος: Ασπρόμαυρο άλμα πρόκρισης με Τάισον - Νίκησε ΠΑΟ στην Τούμπα και
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λάθος του Βαγιαννίδη μπορεί να έδωσε το πρώτο γκολ στον Τόμας, αλλά το τέρμα του Τάισον στο ντεμπούτο για το τελικό 2-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό, ήταν αυτό δίνει το πραγματικά μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς επικράτησε με 1-0 του Άρη.

Το ματς

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το ντέρμπι Κυπέλλου στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει πρώτος σε τελική προσπάθεια από ένα σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 10'. Οι Ασπρόμαυροι μπορεί να είχαν την πρωτοβουλία στο πρώτο τέταρτο, αλλά από το 15' μέχρι το 35' υπήρξε σχεδόν μονόλογος του εξαιρετικού Παναθηναϊκού.

Μάλιστα οι Πράσινοι έφτασαν στο 21ο λεπτό μια ανάσα από το 0-1. Σε μία εκπληκτική ανάπτυξη ο Τσέριν πάσαρε στον Βαγιαννίδη, εκείνος έπαιξε ένα-δύο με τον Παλάσιος, έγινε το γύρισμα στην περιοχή και ο Τσέριν ξανά με βολίδα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι! Το Τριφύλλι έδινε πάρα πολύ βάρος στη δεξιά του πλευρά, εκεί απ' όπου προέκυπταν οι περισσότερες επιθέσεις του.

Στο 27' ο Παναθηναϊκός και πάλι έφτιαξε νέα μεγάλη ευκαιρία για γκολ, όταν από εκτέλεση κόρνερ έγινε το γέμισμα, ο Μπερνάρ στο δεύτερο δοκάρι "έσπασε" την μπάλα, όμως Ιωαννίδης και Κουρμπέλης δεν μπόρεσαν προ κενής ουσιαστικά εστίας να κάνουν επαφή, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να διώχνει μακριά στη συνέχεια.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο Δικέφαλος προσπάθησε να κρατήσει κάπως παραπάνω μπάλα, βρήκε ένα ακίνδυνο σουτ με τον Μπράντον Τόμας στο 35', αλλά μέχρι εκεί. Το 0-0 δεν άλλαξε ποτέ μέχρι την ανάπαυλα, με τον Παναθηναϊκό να είναι αγωνιστικά ανώτερος σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μπερνάρ ειδικότερα ν' αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο και τον Βέρμπιτς να περνάει αριστερά στη θέση του. Ταυτόχρονα, μπήκε και ο Τσόκαϊ στον άξονα αντί του Κουρμπέλη, που επιλέχθηκε να προφυλαχθεί λόγω της ίωσης που ταλαιπώρησε τον αρχηγό του Τριφυλλιού πρόσφατα.

Στο 47' ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος με ανοικτό πεδίο μπροστά του πλάσαρε αδύναμα στην αγκαλιά του Λοντίγκιν. Οι Ασπρόμαυροι είχαν μπει με μεγαλύτερη ορμή στην επανάληψη, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό ν' αναλωθεί αρχικά σε έναν πιο παθητικό ρόλο στο ντέρμπι. Στο 52ο λεπτό ο Βαγιαννίδης έκανε τραγικό λάθος, καθώς έδωσε πάσα προς τα πίσω χωρίς να έχει δει τον Μπράντον Τόμας. Ο επιθετικός του Δικεφάλου πήρε το "δώρο" και στο καθαρό τετ-α-τετ νίκησε με πλασέ τον Λοντίγκιν για το Ασπρόμαυρο 1-0!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να συνέλθει ούτε μετά το γκολ που δέχθηκε, με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που έψαχνε άμεσα μάλιστα και δεύτερο τέρμα. Στο 72' ήρθε η απόλυτη επιβεβαίωση, ότι οι Ασπρόμαυροι ήταν η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο 45λεπτο. Συγκεκριμένα ο Ολιβέιρα έβγαλε απίστευτη μπαλιά-τρύπα στον Τάισον, με τον Βραζιλιάνο στο ντεμπούτο να πλασάρει ιδανικά από πλάγια θέση για το -τελικό όπως αποδείχθηκε- 2-0 στην Τούμπα!

Στο 89' ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1, αλλά ο Σβαμπ έδιωξε τελευταία στιγμή πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ο Καμπετσής. Ακολούθως στο 90+1' ο ΠΑΟΚ άγγιξε εκείνος το 3-0, όταν ο Λοντίγκιν απέκρουσε την μπάλα ακριβώς πριν περάσει τη γραμμή σε τελείωμα του Τάισον (σ.σ. είχε κοντράρει η μπάλα και στον Πούχατς).

Οι ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (78' Βιεϊρίνια), Αουγκούστο (69' Σβαμπ), Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84' Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (69' Τάισον), Μπράντον (69' Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (82' Καμπετσής), Πέρεθ, Κουρμπέλης (46' Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (46' Βέρμπιτς), Παλάσιος (82' Κώτσιρας), Ιωαννίδης (71' Πούχατς).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share