Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Australian Open: Σίφουνας ο Τσιτσιπάς φέυγει για τρίτο γύρο με 3-0 απέναντι στον Χιτζικάτα

Ο Στέφανος για την ώρα έχει βρει τον καλό του εαυτό και διαγράφει "χρυσή" πορεία

18 Ιανουαρίου 2023 14:05
Australian Open: Σίφουνας ο Τσιτσιπάς φέυγει για τρίτο γύρο με 3-0 απέναντι στον Χιτζικάτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε τόσο όσο χρειάστηκε για να επικρατήσει 3-0 σετ του Χιτζικάτα και να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Australian Open, μετά και την επική νίκη του πρώτου γύρου.

Στην επόμενη φάση ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ολλανδικού εμφύλιου ανάμεσα στον Χρίεκσπορ και τον φαν ντε Ζάντσχουλπ την Παρασκευή (20/01).

Το ματς

Ο αγώνας άρχισε πάνω κάτω με τον τρόπο που περιμέναμε ο Τσιτσιπάς προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του και να διαβάσει τον αντίπαλό του, ενώ ο Χιτζικάτα έτρεχε ακατάπαυστα.

Η τύχη του πρώτου σετ κρίθηκε ουσιαστικά στο έκτο game. Εκεί ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έφτασε στο break και στη συνέχεια απλά κράτησε το σερβίς του για να φτάσει στο 1-0 με 6-3.

Στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με break, έπειτα έσβησε δύο break points του αντιπάλου του για να προηγηθεί με 2-0. Το δεύτερο break ήρθε αμέσως μετά με τον Χιτζικάτα να μοιάζει απογοητευμένος με την εξέλιξη του δεύτερου game.
Ο Αυστραλός με τις ρίζες από την Ιαπωνία δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του δεύτερου σετ να αντισταθεί στον Στεφ ο οποίος έφτασε στο 2-0 δίχως να χάσει game (6-0).

Στο τρίτο σετ ο Χιτζικάτα έπαιξε πιο απελευθερωμένα αφού δεν είχε τίποτα να χάσει και έβγαλε αρκετά εντυπωσιακά χτυπήματα. Ωστόσο ο Τσιτσιπάς έλεγχε την κατάσταση.

Καθοριστικά ήταν το τέταρτο και το πέμπτο game. Στο πρώτο εξ αυτών ο Έλληνας τενίστας έσβησε διπλό break point του αντιπάλου του και στη συνέχεια έσπασε το σερβίς του Χιτζικάτα για να πάρει το πάνω χέρι στο σετ.

Australian Open: Ανατροπή μεγατόνων για την Μαρία Σακκάρη - Γύρισε το παιχνίδι και περνά στον τρίτο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια

Η Μαρία Σάκκαρη τα χρειάστηκε κόντρα στην Ντιάνα Σνάιντερ, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-3) και να πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Australian Open.

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή για να νικήσει την 18χρονη Ρωσίδα, η οποία κατάφερε να την εκνευρίσει με τον τρόπο που πανηγύρισε τους πόντους της.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δυσκολεύτηκε σε όλο τον αγώνα να υπερασπιστεί το σερβίς της, αλλά στα κρίσιμα σημεία του αγώνα έκανε μπρέικ και πήρε προβάδισμα.

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνες δεν ξεκίνησε ιδανικά η Σάκκαρη, για μια ακόμα φορά, έδειξε ότι θέλει τη νίκη και στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση.

Στον τρίτο γύρο του Australian Open η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει εκείνη που θα επικρατήσει στο ζευγάρι των Τέιχμαν και Ζου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share