Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος / Βόλος - Παναθηναϊκός (0-2): Εύκολα και απλά στα προημιτελικά και τώρα ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες

11 Ιανουαρίου 2023 18:45
Κύπελλο Ελλάδος / Βόλος - Παναθηναϊκός (0-2): Εύκολα και απλά στα προημιτελικά και τώρα ΠΑΟΚ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με σκόρερ τους δύο εκ των τριών Σλοβένων, τους Τσέριν και Σπόραρ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός επικράτησε και στη Μαγνησία του Βόλου, αυτή τη φορά με 2-0 και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Εκεί θα βρει απέναντι του τον ΠΑΟΚ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην Τούμπα, στις 18 Ιανουαρίου. Την ίδια στιγμή, την έκτη σερί ήττα τους κέρδισαν οι πράσινοι στην Euroleague.

Το ζητούμενο για το τριφύλλι ήταν η επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από την ΑΕΚ σε συνδυασμό με την ευκαιρία που έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής ώστε να πάρουν ένα παιχνίδι στα πόδια τους, να βρουν ρυθμό και να δείξουν ετοιμότητα ενόψει της συνέχειας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, έφτασε εύκολα στη νίκη, ενώ είδε τόσο τον Πούχατς να δείχνει καλά στοιχεία και τον Βαγιαννίδη να αρπάζει την ευκαιρία. Στα θετικά και η παρουσία του Ιωαννίδη που είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ αλλά και η επιστροφή του Σπόραρ στα γκολ, με τον Σλοβένο να σκοράρει μετά το πρώτο ματς των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβις έκανε εννιά αλλαγές στην ενδεκάδα του τριφυλλιού σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό να αποδίδει καλά κατά διαστήματα με μια ομάδα που δεν είχε παίξει ξανά μαζί. Απείλησε αρχικά στο 11' με εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς ενώ στο 16' θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με τον Σλοβένο εξτρέμ αλλά το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κότνικ. Ενώ στο 27' ο Πούχατς βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σέντρα του Σάντσες, ο Πολωνός έπιασε το σουτ με τη μία και η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Σλοβένου τερματοφύλακα.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Ουές, Καρτάλης, Μεταξάς, Γκάγκις, Τσιρίνος, Μεθκίδα, Κούτσιας (46' Οζέγκοβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Σάντσες, Πούγγουρας, Σάρλια, Πούχατς (75' Παλάσιος), Πέρεθ (65' Μπερνάρ), Τσόκαϊ, Βαγιαννίδης (82' Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (65' Σπόραρ), Τσέριν, Ιωαννίδης (82' Κώτσιρας).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share