Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος / Άρης - Λεβαδειακός: Ο Μαντσίνι κλείδωσε την κίτρινη πρόκριση στα προημιτελικά

Ο Άρης χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαντσίνι στο 36ο λεπτό επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού

11 Ιανουαρίου 2023 18:07
Κύπελλο Ελλάδος / Άρης - Λεβαδειακός: Ο Μαντσίνι κλείδωσε την κίτρινη πρόκριση στα προημιτελικά
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άρης "κλείδωσε" το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Oι κίτρινοι επικράτησαν 1-0 του Λεβαδειακού και σε συνδυασμό με τη νίκης τους 2-1 στη Λιβαδειά πήραν την πρόκριση. Την ίδια στιγμή, την έκτη σερί ήττα του πήρε ο Παναθηναϊκός στην Euroleague.

Ο Μαντσίνι ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα στο 35ο λεπτό και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα. Ο Άρης θα βρει απέναντί του στους 8 τον νικητή του ζευγαριού Ατρόμητος - Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει 4-1 στο πρώτο ματς.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο Άρης ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στα πρώτα λεπτά δυσκολευόταν να βρει ρήγμα στην άμυνα του Λεβαδειακού, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει τρόπους να γίνεται απειλητικός. Στο 20' και στο 22' είχε δύο τελικές με Μαντσίνι και Καμάτσο αντίστοιχα.

Στο 35ο λεπτό ικίτρινοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Νταμπό μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Κωνσταντίδη και στο γύρισμά του κέρδισε πέναλτι για χέρι του Τζημόπουλου. Ο Μαντσίνι ανέλαβε την εκτέλεση, επέλεξε το κέντρο της εστίας και ο Άρης έκανε το 1-0.

Ο Άρης μπήκε με φόρα και στο δεύτερο μέρος. Στο 46' ο Ματέο Γκαρσία είδε τον Μάνου Γκαρθία στα αριστερά της περιοχής, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης είχε σπουδαία ευκαιρία με το πλασέ του στα όρια της περιοχής να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε με τον Άρη να διαχειρίζεται το προβάδισμά του. Στο 74' οι κίτρινοι είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Καμάτσο εκτέλεσε εκτός περιοχής, με την μπάλα να σταματάει ξανά στο οριζόντιο δοκάρι.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταμπό, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία Μαντσίνι, Καμάτσο.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τσάπρας, Τζημόπουλος, Παναγιώτου, Μπάχανακ, Νίκας, Μεχία, Μουτίνιο, Τορό, Τσιριγώτης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share