Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: «Καθάρισε» στο ρελαντί με εκτελεστή τον Τόμας ο ΠΑΟΚ (video)

Δεν άντεξε η Καλαμάτα και στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα

10 Ιανουαρίου 2023 23:19
Κύπελλο Ελλάδας: «Καθάρισε» στο ρελαντί με εκτελεστή τον Τόμας ο ΠΑΟΚ (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υπόθεση πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, είχε καθαρίσει στη Μεσσηνία και ουσιαστικά σφραγίστηκε στην Τούμπα με τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε ο Μπράντον Τόμας στο 11ο και το 13ο λεπτό. Το μόνο "ψεγάδι' για τον Δικέφαλο είναι ο τραυματισμός του Φιλίπε Σοάρες, που αποχώρησε από το γήπεδο με κλάματα.

Ο Ισπανός φορ έκανε το πρώτο βήμα στο 11ο λεπτό. Έπειτα από ωραία επίθεση από τα αριστερά, ο Νάρεϊ έκανε το γύρισμα στον Τόμας και αυτός με τη μια εκτέλεση για το 1-0. Δύο λεπτά μετά ο Τόμας πέτυχε ένα ακόμα γκολ. Αυτή τη φορά ο Μπίσεσβαρ με ωραία κάθετη πάσα προς την περιοχή τροφοδότησε τον Ισπανό φορ και εκείνος εκτέλεσε τον αντίπαλο κίπερ για το 2-0.

Δείτε επίσης: Βόλος - Ολυμπιακός 0-4: Σαρωτικός με τεσσάρα στο ερυθρόλευκο πάρτι στο Πανθεσσαλικό

Με αυτά τα γκολ διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν ταχύτητα μιας και είχαν κριθεί τα πάντα ως προς την υπόθεση πρόκριση στους '8" του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - Βόλος, με τους πράσινους να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα λόγω του 4-1 του πρώτου αγώνα.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (63' Λύρατζης, 72' Σελιμάι), Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Νάρεϊ (64' Α. Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ (72' Τζίμας), Φιλίπε Σοάρες (32' λ. τρ. Ρικάρντο), Τόμας

Καλαμάτα: Mέντες, Ασίγκμπα, Λουπάνο, Μπακαγιόκο, Μαβιγκά, Παπατόλιος, Μόζερ (84' Τριανταφυλλάκης), Μπενίτες (70' Κωνσταντινόπουλος), Καραγκούνης, Μαρκόφσκι (70' Βασιλόγιαννης), Αρναρέλλης (75' Τάτος)

Κύπελλο Ελλάδας: Μανούσος και Μαρτίνεθ έστειλαν τη Λαμία στους «8» (video)

Η Λαμία επικράτησε στο Ελ Πάσο της Athens Kallithea 2-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Το σκορ του αγώνα διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν δύο γκολ με τον Μανούσο στο 34ο λεπτό και τον Μαρτίνεθ στο 38ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Νίλι στο 41ο λεπτό, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Η Λαμία πήρε το προβάδισμα στην πρώτη σημαντική της φάση στο ματς. Ο Ρόμανιτς εκτέλεσε ένα φάουλ και... μάλλον άθελά του τροφοδότησε τον Μανούσο, ο οποίος με υπέροχη κίνηση και εκπληκτική γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 34ολεπτό. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πέτυχε ένα ακόμα γκολ μετά από τέσσερα λεπτά. Ο Τσιλούλης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μαρτίνεθ από το ύψος της περιοχής με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Λαμία θα πήγαινε με αυτό το ισχυρό προβάδισμα στα αποδυτήρια, η Athens Kallithea μείωσε σε 1-2 στο 41ο λεπτό. Ο Κυνηγόπουλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κορνέζος δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Νίλι με υπέροχο μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Athens Kallthea πίεσε για να βρει έστω ένα γκολ που θα στείλει το ματς στην παράταση αλλά ανεπιτυχώς, με τους Φθιωτούς να παίρνουν την πρόκριση στους "8". Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Απόλλων Παραλιμνίου - Άγιος Νικόλαος.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος μέχρι και το 30ο λεπτό έγιναν λίγες καλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τη πιο σημαντική ευκαιρία, όταν στο 11ο λεπτό η ψολκρεμαστή κεφαλιά του Ντεμέτριους σταμάτησε στο δοκάρι του Σαράνοφ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατά κύριο λόγο είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, ωστόσο ήταν ελάχιστα απειλητικοί στα καρέ του Πάντου. Η πρώτη τους πολύ καλή προσπάθεια μετουσιώθηκε σε γκολ.

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν με την Athens Kallithea να πιέζει και να έχει την μπάλα στα πόδια της, ενώ η Λαμία περιορίστηκε στο δικό της μισό, για να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ. Στο 52' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-2. Ο Βασιλούδης τροφοδότησε τον Νίλι μέσα στην περιοχή και αυτός αντί να εκτελέσει έψαξε τον Λουκίνα, με την άμυνα της Λαμίας να σώζει ενώ ο Σαράνοφ ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 73' η ομάδα του Γιώργου Σίμου ισοφάρισε με κεφαλιά του Καινούργιου, όμως ο αμυντικός της Athens Kallithea ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 75' ο Τσιλούλης έφτασε κοντά στο να σφραγίσει την πρόκριση για τη Λαμία, ωστόσο η προσπάθειά του μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ.

Στο 82ο λεπτό ο Ντεμέτριους έκαναν έναν ωραίο ελιγμό και έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Σαράνοφ τον σταμάτησε. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Athens Kallithea: Πάντος, Βασιλούδης, Κολτσίδας, Βλάχος, Καινούργιος, Μπουλούλης, Σαντάνα, Νίλι, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας.

Λαμία: Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Κορνέζος,Τζανδάρης, Νούνιες, Σιμόν, Ρουμπέν, Τσιλούλης, Ρόμανιτς, Μανούσος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share