Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket League: Νίκη... χρυσάφι για Ιωνικό και Προμηθέα

Ο Κουλμπόκα "σόκαρε" τον Άρη

7 Ιανουαρίου 2023 20:28
Basket League: Νίκη... χρυσάφι για Ιωνικό και Προμηθέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε πράγματα και θαύματα, για να οδηγήσει τον Ιωνικό στο 78-71 επί της Καρδίτσας στην 11η αγωνιστική της Basket League.

Δείτε επίσης: Προμηθέας - Παναθηναϊκός (44-75) : Στο ρελαντί οι πράσινοι στην Πάτρα

Μεγάλη μάχη έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (7/1) στο κλειστό του Πλάτωνα, με τον Ιωνικό και την Καρδίτσα να αντιλαμβάνονται τη σημασία του μεταξύ τους αγώνα για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Αυτοί που χαμογέλασαν στο φινάλε ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πήραν την νίκη με 78-71 και ανέβηκαν στο 3-8 (3-3 εντός και 0-5 εκτός έδρας). Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν για ακόμα μία φορά καταπληκτικός σε κάθε τομέα του παιχνιδιού, οι Λέισι - Κάπελαν τον ακολούθησαν και η ομάδα της Νίκαιας πήρε το αποτέλεσμα που μοιάζει με... διπλή νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Στο 1-10 έπεσε, από την άλλη, η Καρδίτσα (1-4 εντός και 0-6 εκτός), που ήταν μαχητική, ήταν ανταγωνιστική στο φινάλε και λίγο έλειψε να "κλέψει" την νίκη, με τον Γκάμπροβσεκ και τον Πριτζέτ να προσπαθούν περισσότερο απ' όλους αλλά το τρίποντο να πληγώνει την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου.

Προμηθέας - Άρης 64-61: Ο Κουλμπόκα έκρινε στο... νήμα ένα χείριστο ματς

Ο Προμηθέας πήρε τη νίκη στο φινάλε με εύστοχο τρίποντο του Κουλμπόκα στο τέλος του αγώνα απέναντι στον Άρη (64-61) σε μία αναμέτρηση με χείριστο θέαμα.

Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα ήταν ο παίκτης της τελευταίας στιγμής για τον Προμηθέα στη νίκη επί του Άρη (64-61). Όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις ο... ήρωας έχει προηγουμένως αστοχήσει σε ό,τι και αν έχει προσπαθήσει (0/6 τρίποντα). Μα στο κρίσιμο σημείο έχει το «κρύο αίμα» για να βάλει ένα μεγάλο σουτ και να κρίνει το ματς.

Ο Άρης κατάφερε να επιστρέψει από το -10, επιχείρησε να οδηγήσει το ματς στην παράταση, αλλά στο φινάλε πλήρωσε τις κακές επιλογές στην επίθεση και φυσικά την κακή άμυνα στην κρίσιμη κατοχή του Προμηθέα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share