Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Ο Ίνγκασον έβαψε «ασπρόμαυρο» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (photos)

Ζωνταντός στο κυνήγι του τίτλου παρέμεινε ο ΠΑΟΚ - Υποχώρησε κι άλλο ο Άρης

4 Ιανουαρίου 2023 22:35
Super League: Ο Ίνγκασον έβαψε «ασπρόμαυρο» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (photos)
Πηγή φωτογραφίας: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρώτο ντέρμπι Θεσσαλονίκης για το 2023 βάφτηκε ασπρόμαυρο. Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Άρη στην Τούμπα για την 16η αγωνιστική της Super League και επικράτησε 1-0.

Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και κατάφερε να πάρει "κεφάλι" με ανάποδο ψαλίδι του Ίνγκασον στο 45+2'. Μάλιστα νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι, ενώ είχε και δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος ο Άρης ανέβασε τον ρυθμό του, πήρε κατοχή, ωστόσο δεν κατόρθωσε να βρει απάντηση στο γκολ του Ισλανδού.

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε τον Ολυμπιακού στους 32 πόντους. Βρίσκεται στο -3 από την δεύτερη ΑΕΚ και στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι κίτρινοι έμειναν στους 25 πόντους και είναι στην έκτη θέση, ενώ θυμηθείτε και πώς «ξόρκισε το κακό» στο Αγρίνιο με μαγικό Καρέλη ο Παναιτωλικός (videos)

Το ματς

ΠΑΟΚ Άρης Super League
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν με τον ΠΑΟΚ να έχει μία παραπάνω διάθεση να ελέγξει την κατοχή. Μετά το 16ο λεπτό η εικόνα άλλαξε, με τον Δικέφαλο να έχει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων.
Στο 17' υπήρξε τσεκ στο VAR για χέρι παίκτη του Άρη, έπειτα από κεφαλιά του Ολιβέιρα. Ο Μπόγκναρ έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Σβαμπ να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Αυστριακός δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα, ο οποίος έδιωξε την μπάλα στο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν εκείνοι που είχαν το πάνω χέρι. Στο 32' ο Ζίβκοβιτς γέμισε στην περιοχή, ο Κουλιεράκης στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και έφυγε έξω. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ. Ο Κωνσταντέλιας είδε την κίνηση του Νάρεϊ στα αριστερά, εκείνος πλάσαρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

ΠΑΟΚ Άρης Super League
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι και στο 45+2' πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και από την κορυφή της μικρής περιοχής ο Ίνγκασον με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος άργησε να βρει ρυθμό, καθώς υπήρξε και μία μίνι διακοπή. Ο Άρης ισορρόπησε κάπως όσον αφορά στην κατοχή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει απειλητικός, ενώ ο ΠΑΟΚ μπορούσε να βρει κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Στο 70' ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έκανε το σουτ εκτός περιοχής αναγκάζοντας τον Κουέστα να διώξει με δυσκολία.

Ο Άλαν Πάρντιου προχωρούσε σε αλλαγές επιχειρώντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, με τον ΠΑΟΚ από την πλευρά του να έχει το μυαλό του περισσότερο στην διαχείριση. Ο Δικέφαλος δεν απειλήθηκε σημαντικά και κατόρθωσε να πάρει το τρίποντο.

ΠΑΟΚ Άρης Super League
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ (76' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (82' Σοάρες), Ζίβκοβιτς (87' Μούργκ), Ολιβέιρα (77' Μπράντον).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Ετέμπο, Νταρίντα (79' Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (63' Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι, Γκρέι.

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share