Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: «Ανώμαλη προσγείωση» για την ΑΕΚ πριν το μεγάλο ντέρμπι - Στοπ από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (photos)

Χαμόγελα στον... Παναθηναϊκό, που πάει με το +7 στην «OPAP Arena»

3 Ιανουαρίου 2023 22:27
Super League: «Ανώμαλη προσγείωση» για την ΑΕΚ πριν το μεγάλο ντέρμπι - Στοπ από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (photos)
Πηγή φωτογραφίας: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το 2023 ξεκίνησε με το... αριστερό για την ΑΕΚ. Η Ένωση είχε να δεχθεί γκολ από το ματς με τον Αστέρα (6 Νοεμβρίου), έφαγε δύο γκολ στους Ζωσιμάδες και ηττήθηκε 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα γκολ για την ομάδα του Θανάση Στάικου πέτυχαν οι Ριένστρα και Μπάλαν, ενώ για την Ένωση μείωσε ο Αραούχο.

Δείτε επίσης: Το αριστερό του Βέρμπιτς τον έβαλε με το δεξί στο 2023 - Επιστροφή στις νίκες πριν την ΑΕΚ (photos)

Οι Ηπειρώτες ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο μέρος και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων. Αρχικά άνοιξαν το σκορ με τον Ριένστρα στο 9'. Ο Πήλιος πήρε με παλικαρίσιο τρόπο μια κόντρα από τον Πάολο Φερνάντες. Ο νεαρός μπακ κράτησε την μπάλα έξω από την περιοχή και τη μοίρασε εξαιρετικά στον Ολλανδό, ο οποίος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΣ Γιάννεα ΑΕΚ Λιβάι Γκαρσία
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI

Ο ΠΑΣ άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ που ακολούθησε και πέτυχε δεύτερο γκολ στο 31'. Ο Σόρια έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπάλαν πήδηξε πιο ψηλά από τον Βίντα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση αύξησε την πίεσή της και πέτυχε το γρήγορο γκολ με τον Αραούχο στο 50'. Οι παίκτες του Αλμέιδα συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Πινέδα μοίρασε ωραία στον αρχηγό της Ένωσης και αυτός με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς, είχε τις ευκαιρίες δίχως όμως αποτέλεσμα, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ έμεινε στους 35 βαθμούς και πηγαίνει στο ντέρμπι κορυφής στην OPAP Arena, ούσα στο -7 από τον Παναθηναϊκό. Στον αντίποδα ο ΠΑΣ έκανε σημαντικό άλμα από τη ζώνη του υποβιβασμού, φτάνοντας στους 14 βαθμούς.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε έξυπνα, περιμένοντας την ΑΕΚ και την χτύπησε στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των επιθετικών του. Η Ένωση είχε ένα καλό διάστημα μεταξύ του 20ου λεπτού αλλά και του δεύτερου γκολ που σημείωσαν οι Ηπειρώτες, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι.

Η πρώτη απειλή στο πρώτο μέρος ήταν στο πέμπτο λεπτό. Ο Γκαρσία έπιασε μια κεφαλιά έπειτα από γέμισμα του Σιντιμπέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μετά το 1-0 του ΠΑΣ η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με τον Αραούχο στο 17'. Ο αρχηγός της Ένωσης με ωραία κίνηση απέφυγε έναν αντίπαλο, αλλά από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ΠΑΣ απάντησε με το ωραίο σουτ του Μπάλαν, ωστόσο κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Η προσπάθεια του Γκαρσία στο 24' έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Σιντιμπέ μέσα από την περιοχή είδε την προσπάθειά του να πηγαίνει άουτ. Ο ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος και "πάγωσε" τους παίκτες του Αλμέιδα, οι οποίοι απείλησαν ελάχιστα μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους το γκολ που σημείωσε ο ΠΑΣ.

ΠΑΣ Γιάννενα ΑΕΚ πανηγυρισμοί γηπεδούχων
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και το δοκάρι του Φερνάντες στο 48' ήταν ο... προάγγελος του τέρματος του Αραούχο. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει έχοντας νέα πνοή μετά το γκολ στην προσπάθειά της να πάρει κάτι από το ματς.

Μετά το τέρμα του Αραούχο η Ένωση απείλησε στο 62ο λεπτό. Ο Άμραμπατ έστρωσε όμορφα στον Σιντιμπέ, αυτός δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Σταδιακά ο ΠΑΣ έπαιζε και με το χρόνο, κόβοντας τον ρυθμό των επιθέσεων της ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 74' και δευτερόλεπτα μετά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Δέκα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Χατζισαφί να απειλήσει. Ο Ιρανός μπακ έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 90+5' σε φάση διαρκείας στα καρέ του Τσιντώτα, ο Γιόνσον δοκίμασε ένα σουτ το οποίο κόπηκε από την άμυνα και κατέληξε άουτ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (68' Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89' Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79' Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζησαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65' Φαν Βερτ), Πινέδα (73' Τσούμπερ), Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share