Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέρασε στην αιωνιότητα ο Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρέτησε τον μύθο του ποδοσφαίρου - Αυτή είναι η τελευταία του κατοικία (video)

θα αναπαυθεί σε μαυσωλείο που θυμίζει γήπεδο ποδοσφαίρου!

3 Ιανουαρίου 2023 21:04
Πέρασε στην αιωνιότητα ο Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρέτησε τον μύθο του ποδοσφαίρου - Αυτή είναι η τελευταία του κατοικία (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από εδώ και στο εξής η σορός του Πελέ θα βρίσκεται στο Μνημείο Οικουμενικής Νεκρόπολης, «αντικρίζοντας» την αγαπημένη του «Vila Belmiro». Ο Πελέ είχε αγοράσει 19 χρόνια πριν από το θάνατό του, ένα δωμάτιο στην Οικουμενική Νεκρόπολη της πόλης-λιμάνι στη νοτιοανατολική Βραζιλία.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε το 2003 ότι ήθελε να ξεκουραστεί σε αυτό το μέρος γιατί «δεν έμοιαζε με νεκροταφείο» και θα του έφερνε «πνευματική ειρήνη και ηρεμία», όπως ανέφερε ο βραζιλιάνικος Τύπος τις τελευταίες ημέρες.

Πράγματι, η νεκρόπολη μοιάζει από έξω μάλλον σαν ένα μεγάλο ξενοδοχείο, με τους 14 ορόφους και τη λευκή πρόσοψη. Αλλά προσφέρει 18.000 τάφους για να φιλοξενήσει τα φέρετρα του νεκρού και ένα μέρος για τις τεφροδόχους που περιέχουν τη στάχτη, ενώ θυμηθείτε και τη μέρα που ο Πελέ έγινε οπαδός της... Σκόντα Ξάνθης! (photos)

Η σορός του Πελέ θα αναπαυθεί σε ένα μαυσωλείο ειδικά σχεδιασμένο για αυτόν, 200 τ.μ., που θυμίζει γήπεδο ποδοσφαίρου, με τον συνθετικό χλοοτάπητα και τις φωτογραφίες του «Βασιλιά», επιβεβαίωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο υπεύθυνος επικοινωνίας του νεκροταφείου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του νεκροταφείου, τα μαυσωλεία καθιστούν δυνατή τη «δημιουργία χώρων διακοσμημένων» από συγγενείς και την «προσωποποίηση της μνήμης της οικογένειας». Το δωμάτιο που απέκτησε ο Πελέ βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου και προορίζεται να γίνει τόπος προσκυνήματος. Η κατασκευή του κάθετου νεκροταφείου ξεκίνησε το 1983 και εγκαινιάστηκε το 1991.

Η πολυτελής εγκατάσταση που σχεδιάστηκε από έναν Αργεντινό επιχειρηματία καταλαμβάνει τέσσερα εκτάρια γης και προσφέρει αίθουσες διαλογισμού, σουίτες ανάπαυσης, εστιατόριο που λειτουργεί όλο το 24ωρο, παρεκκλήσι, μουσείο αυτοκινήτων, πτηνοτροφείο και λιμνούλα με ψάρια.

Σε αυτό το νεκροταφείο είναι επίσης η κόρη του Σάντρα Αράντες, που πέθανε από καρκίνο το 2006, ο αδερφός του Ζαίρ Αράντες, , και ο πρώην επιθετικός Αντόνιο Γουίλσον Ονόριο, γνωστός ως “Coutinho”, που έπαιξε δίπλα στον Πελέ το 1962 και το 1963.

Η νεκρώσιμη πομπή που μεταφέρει τον μεγάλο ποδοσφαιριστή Πελέ στην τελευταία του κατοικία ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης 3 Ιανουαρίου από το γήπεδο της Σάντος, όπου η σορός του είχε τεθεί για 24 ώρες σε λαϊκό προσκύνημα.

Ειδικότερα, η πομπή ξεκίνησε από το στάδιο “Urbano Caldeira”, έδρα της πρώην ομάδας του Πελέ, της Σάντος, και το φέρετρό του μεταφέρεται στους δρόμους της πόλης Σάντος, περνώντας μεταξύ άλλων και από τον δρόμο όπου ζει η 100χρονη μητέρα του Πελέ, Celeste Arantes.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share