Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγική ειρωνεία της ζωής: Η μάνα του Πελέ ζει και δε θα κλάψει στην κηδεία του θρύλου του ποδοσφαίρου (photo)

Η συγκινητική ιστορία της στα 100 της πλέον χρόνια!

30 Δεκεμβρίου 2022 13:03
Τραγική ειρωνεία της ζωής: Η μάνα του Πελέ ζει και δε θα κλάψει στην κηδεία του θρύλου του ποδοσφαίρου (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μητέρα του Πελέ, Σελέστε ζει. Είναι 100 ετών κι έπαιξε κομβικό ρόλο ώστε ο σπουδαίος Βραζιλιάνος να παίξει ποδόσφαιρο και να γίνει βασιλιάς.

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε "κλαίει η μάνα του Πελέ" για να καταδείξουμε πως κάποιος είναι τόσο κακός παίκτης που η μητέρα του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή με την Σελεσάο δεν θα άντεχε να τον δει επί το εργώ.

Και η στιγμή που η μητέρα του Πελέ θα κλάψει πραγματικά δεν θα έρθει ούτε τώρα που ο γιος της πέθανε μαχόμενος με τον καρκίνο. Σύμφωνα με το Yahoo που επικαλείται βραζιλιάνικα Μέσα, το φέρετρο του Έντσον Αράντες θα περάσει έξω από το σπίτι της Σελέστε στο Σάντος, όμως εκείνη δεν θα μπορέσει να δει ούτε να πάει στην κηδεία.

Η υπερήλικη Σελέστε έχει προβλήματα υγείας που δεν της επιτρέπουν να σηκωθεί από το κρεβάτι, ενώ δεν έχει διάυγεια, διότι πάσχει από άνοια.

Στις 20 Νοεμβρίου στο λογαριασμό του Πελέ στο Instagram ανέβηκε post στο οποίο ο Βραζιλιάνος legend ευχόταν στην μητέρα του για τα 100α της γενέθλια. "Εχω εκατοντάδες λόγους να ευχαριστώ που είμαι γιος σου" είχε γραφτεί στη συγκινητική ανάρτηση που συνοδευόταν από το φωτογραφίες της Δόνα Σελέστε και του μυθικού γιου της.

Νωρίτερα, στη γιορτή της μητέρας, άλλη μία συγκινητική ανάρτηση έγινε στο προφίλ του Πελέ που κατέληγε: "Μετά απ' όλα, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος με μεγαλύτερη ειρήνη από την αγκαλιά της μητέρας". Η Δόνα Σελέστε ήταν αυτή που γέννησε το μύθο, τον στήριξε και θα μείνει για πάντα στην ιστορία.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share