Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1: Αγχώθηκε αλλά έμεινε αήττητος!

Η αποβολή άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες

28 Δεκεμβρίου 2022 23:37
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1: Αγχώθηκε αλλά έμεινε αήττητος!
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία 1-1 με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστική της Super League, με τους Κρητικούς ν΄αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο από το 11ο λεπτό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βόλος – ΑΕΚ 0-4: Επιβλητική νίκη και ακόμη πιο κοντά στην κορυφή της Super League 1

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 με τον Κουρμπέλη να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα. Ο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, Κώτσιρας δεξιά, Σχένκενφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ στην άμυνα, Κουρμπέλης δεξιά, Τσέριν αριστερά και Πέρεθ στο κέντρο. Αριστερά στα άκρα ο Μπερνάρ, δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Ο ΟΦΗ, ξεκίνησε με 3-5-2 με Μανδά κάτω από τα δοκάρια, Διαμαντή αριστερά στην άμυνα, δεξιά ο Γιοχού και στο κέντρο ο Πασαλίδης. Λάρσον, μεγιάδο, Ντιουσέ και Μαρινάκης στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Μπαλογιάννη μπροστά τους και στην επίθεση Τοράλ και Ντικό.

Η αποβολή άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες

Ο Παναθηναϊκός, ξεκίνησε με διάθεση να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του, να έχει τον έλεγχο του ματς και να ψάξει για το γρήγορο γκολ, που θα έδιωχνε το άγχος από τα πόδια των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι «πράσινοι» δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς, μόλις στο τρίτο λεπτό. Ο Κουρμπέλης έδωσε στον Τσέριν αυτός με την μια στον Σπόραρ, που σούταρε αλλά ο πορτιέρε του ΟΦΗ, Μανδάς μάζεψε τη μπάλα. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της φάσης, ο βοηθός διαιτητή σήκωσε το σημαιάκι, δείχνοντας πως στην αρχή της φάσης, υπήρχε off side.

Οι αριθμητικές ισορροπίες, άλλαξαν στο 8ο λεπτό.

Ο Σπόραρ βγήκε στην επίθεση, ο Γιοχού, τον έριξε στο έδαφος, εκτός περιοχής και ο διαιτητής έδειξε αρχικά φάουλ. Αφού συμβουλεύτηκε το VAR, έδειξε την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΟΦΗ.

Η ομάδα της Κρήτης, από 3-5-2, αναγκαστικά γύρισε σε 4-4-1 και έδωσε βάρος περισσότερο στην άμυνα, όπως ήταν απόλυτα λογικό.

Στο 11ο λεπτό μετά την αποβολή, ο Μάγκνουσον εκτέλεσε το φάουλ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει στόχο.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, κυκλοφορούσαν τη μπάλα έχοντας την κατοχή σε μεγάλο ποσοστό. Στο 15΄, ο Μπερνάρ έκανε καταπληκτική μπαλιά για τον Παλάσιος, το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι, ένα λεπτό αργότερα, διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Μπρινιόλι στον Ντικό. Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, έβγαινε μόνος του στην αριστερή πλευρά, ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού, βγήκε και κέρδισε την μπάλα σε μάχη ώμο με ώμο, με τα διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Στο 34 μετά από κόρνερ του Μπερνάρ, ο Μάγκνουσον, πήδηξε για την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ που έπιασε το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 38 ο Παναθηναϊκός, έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία. Ο Μπερνάρ κοντρόλαρε, έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Τοράλ και να καταλήγει στον Χουάνκαρ, που σούταρε ψηλά.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σπόραρ με κεφαλιά είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ!

Μια ευκαιρία για τον ΟΦΗ και ένα γκολ, λυτρωτής ο Ιωαννίδης!

Στο 49 απείλησε ο Παναθηναϊκός, για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάγκνουσον από τ΄αριστερά έδωσε στον Χουάνκαρ, αυτός έκανε τη σέντρα η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος που δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ και το σουτ του Τσέριν δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για να προβληματίσει τον Μανδά.

Το «τριφύλλι», άγγιξε το γκολ στο 51ο λεπτό. Ο Μπερνάρ με ωραία προσπάθεια, έκανε σέντρα από τ΄αριστερά και μέσω Τσέριν η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος που έπιασε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα τράνταξε τ΄οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ είχε δώσει το βάρος στην άμυνα μετά την αποβολή του Γιοχού και ήθελε να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό στην κόντρα.

Η ομάδα του Νταμπράουσκας, στην πρώτη του ουσιαστικά καλή στιγμή στο ματς, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα!

Ο Μπαλογιάννης έκανε την σέντρα από τ΄αριστερά, ο Λάρσον πήρε την κεφαλιά όμως ο Μπρινιόλι σύμφωνα με τον διαιτητή και το VAR, έδιωξε την μπάλα αφού αυτή είχε περάσει τη γραμμή.

Στο 72 ο Ιωαννίδης βγήκε στην επίθεση όμως από κόντρα στο πόδι του Πασαλίδη η μπάλα έφτασε στον Μανδά.

Στο 77 ο Βέρμπιτς που μόλις είχε περάσει στο ματς, πήρε την κεφαλιά με τον πορτιέρε του ΟΦΗ ωστόσο να μην αιφνιδιάζεται και να μαζεύει σταθερά την μπάλα.

Οι πολλές διακοπές στο παιχνίδι, μετά από φάουλ στους παίκτες του ΟΦΗ, είτε με προβλήματα μικροτραυματισμών, προκαλούσε εκνευρισμό στους παίκτες του Παναθηναϊκού, που έψαχναν τον τρόπο να διασπάσουν την αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων.

Οι διακοπές ήταν αρκετές και συχνές και στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 87΄ο Βαγιαννίδης, βρήκε χώρο δοκίμασε το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Μανδά να πέφτει και να σώζει την ομάδα του!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share