Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 86-90: Δεύτερη σερί ήττα για τους ερυθρόλευκους

Ακόμα μία γκέλα που...πονάει

22 Δεκεμβρίου 2022 23:17
Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 86-90: Δεύτερη σερί ήττα για τους ερυθρόλευκους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα στον Ερυθρό Αστέρα και ηττήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (86-90) για τη 15η αγωνιστική της EuroLeague, με αποτέλεσμα να πέσει στο 9-6 και να δει τους Σέρβους να ανεβαίνουν σε θετικό ρεκόρ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε διαλύσει τη Φενέρ.

Η εκτός έδρας ήττα από τη Βιλερμπάν και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε το ματς από το +21 πλήγωσαν τον Ολυμπιακό, που το βράδυ της Πέμπτης (22/12) λύγισε και στο γήπεδό του από τον Ερυθρό Αστέρα (86-90) για τη 15η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι Πειραιώτες, οι οποίοι την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έκλεισαν το σαραντάλεπτο με 11/32 τρίποντα και ενώ είχαν εντυπωσιακή αναλογία ασίστ/λαθών, δεν τα κατάφεραν απέναντι στους καταπληκτικούς Σέρβους του Ντούσκο Ιβάνοβιτς που είχαν 74% στο δίποντο. Μεγάλο ματς από τον Λούκα Βιλντόσα, μεγάλο ματς από τους Ντόμπριτς - Μίτροβιτς - Πετρούσεβ, που πήραν τη σκυτάλη από τον Νέμανια Νέντοβιτς του πρώτου μέρους. Λίγα πράγματα θα κρατήσει ο Ολυμπιακός από αυτό το ματς, με τον Σλούκα να αστοχεί στο 84-86 στο τρίποντο που θα έβαζε μπροστά τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός Ερυθρός Αστέρας

Ο αγώνας

Με τον Μπόλομποϊ στην πεντάδα, να σκοράρει μάλιστα τρίποντο από την κορυφή, ο Ολυμπιακός μπήκε καλά το ματς. Έβαλε 11 πόντους στο πρώτο τρίλεπτο, όμως δεν είχε συνέπεια στην άμυνα. Νέντοβιτς από μακριά, Λαζάρεβιτς και Μίτροβιτς από κοντά, έκαναν ζημιά (15-21 στο 8'), με τους Σέρβους να κυκλοφορούν εξαιρετικά και με ταχύτητα τη μπάλα και να δείχνουν ανταγωνιστικοί έως το φινάλε της περιόδου (22-21) που έμοιαζε με μονομαχία του Βεζένκοβ με τον Νέντοβιτς.

Με τον Μπλακ δεύτερο σέντερ στο ροτέισον, ο Ολυμπιακός έχτισε ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (29-24) στο ξεκίνημα της δεύτερης. Πήρε σουτ από ΜακΚίσικ και Σλούκα για το 36-28 στο 15', κράτησε τον έλεγχο με τον ηγέτη του να εκτελεί κατά ριπάς από την περιφέρεια, όμως ένα φάουλ στον Βιλντόσα και ένας αιφνιδιασμός που βγήκε από τον Αργεντινό για να καρφώσει ο Πετρούσεβ, έκλεισαν τη διαφορά και κράτησαν το ενδιαφέρον στα ύψη στο ημίχρονο (45-41).

Ο Μπαρτζώκας έριξε τον Φαλ στον αγώνα στην έναρξη του β' μέρους και αυτός μαζί με τον Κάναν κράτησαν τον Ολυμπιακό μπροστά (51-45 στο 23'), πριν ο Παπανικολάου βάλει back-to-back τρίποντα για το 59-51. Και πάλι όμως ο Αστέρας είχε τις απαντήσεις, με τον Μίτροβιτς να καρφώνει για το 60-61 χάρη σε ένα επί μέρους 1-10 που έβαλε πια πολλή πίεση στους Πειραιώτες.

Το 72% του Αστέρα στο δίποντο ήταν υπερβολικά υψηλό, ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν ήταν αποτελεσματικός από την περιφέρεια (2/7 τρίποντα στην τρίτη), ο Ντόμπριτς άνοιξε την τέταρτη με σουτ για το 62-68, έβαλε ακόμη ένα για το 63-73 στο 33' και όλα πήγαιναν ανάποδα για τους Πειραιώτες. Το σουτ του Βιλντόσα, ένα τρελό σουτ από την αριστερή γωνία έκανε το 75-82 στο 37' και στο 38' οι Σέρβοι επιβίωσαν όταν ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο από την κορυφή με το σκορ στο 79-82.

Ο Λαρεντζάκης έβαλε τρίποντο για το 82-84, ο Ντόμπριτς απάντησε για το 82-86, ο Μπλακ έβαλε τις βολές, η κρίσιμη άμυνα βγήκε, όμως ο Σλούκας βρήκε σίδερο σε τρίποντο από την κορυφή κι ο Βιλντόσα με 2/2 έγραψε τον επίλογο στην αναμέτρηση.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share