Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Είναι επίσημο! Εκεί θα γίνουν τα Final-4 του 2023 και του 2024

Ανακοινώθηκαν οι δύο πόλεις

19 Δεκεμβρίου 2022 13:14
Euroleague: Είναι επίσημο! Εκεί θα γίνουν τα Final-4 του 2023 και του 2024
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο Κάουνας της Λιθουανίας θα διεξαχθεί το Final Four της EuroLeague για τη σεζόν 2022-23, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα. Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, ενώ ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθούν στη Zalgirio Arena την Κυριακή 21 Μαΐου. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στο κοινό από τις 17 Ιανουαρίου 2023.

"Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε το Κάουνας στη λίστα με τις πόλεις που έχουν φιλοξενήσει το Final Four της EuroLeague. Σε 6 μήνες οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν μπροστά σε ένα από πιο φανατικά κοινά, καθώς η Λιθουανία είναι συνώνυμο του μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Κάουνας, αλλά και τη Ζάλγκιρις για την αφοσίωσή τους και το ενδιαφέρουν να διοργανώσουν το Final Four. Μαζί θα παραδώσουμε μια ακόμα αξέχαστη στιγμή σε όλους τους οπαδούς", ανέφερε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Ακόμα η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε ότι το Final Four της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2023-24) θα λάβει χώρα στο Βερολίνο.

«Πάμε Ντιέγκο»: Η ανατριχιαστική επίκληση του Λιό Μέσι στον Μαραντόνα πριν το τελευταίο πέναλτι!

Ο δρόμος προς την Γη της Επαγγελίας ήταν ψυχοφθόρος για τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος είδε το πολυπόθητο - για τον ίδιο και τη χώρα του - Μουντιάλ να φτάνει στα χέρια του έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό στο Κατάρ απέναντι στη Γαλλία.

Τα 120 λεπτά αγώνα δεν ήταν αρκετά για να λύσουν τις διαφορές ανάμεσα σε Αργεντίνους και Γάλλους και έτσι η ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι παρέτεινε για λίγο ακόμα την αγωνία για τον Μέσι, τους συμπαίκτες και τους συμπατριώτες του. Όπως συνηθίζει, ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν πήγε πρώτος να εκτελέσει στη διαδικασία ώστε να δώσει ψυχολογία στους συμπαίκτες του, οι οποίοι ήταν αποφασισμένη να μην αφήσουν την ευκαιρία να χαθεί.

Από την άσπρη βούλα, ωστόσο οι Γάλλοι Κομάν και Τσουαμενί δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και έτσι ο Γκονζάλο Μοντιέλ της Σεβίλλης -όπως και με την Ολλανδία- ανάλαβε να εκτελέσει το καθοριστικότερο πέναλτι. Μια εκτέλεση στην οποία η μπάλα ζύγιζε τόνους.

Τα δευτερόλεπτα πριν εκτελέσει, με την καρδιά να χτυπά σε «τρελό» ρυθμό, οι συμπαίκτες του αγκαλιασμένοι στο κέντρο και περίμεναν την στιγμή της λύτρωσης, δευτερόλεπτα απόλυτης σιγής.

Εκείνες τις στιγμές, πλάνα δείχνουν τον Λιονέλ Μέσι να στρέφει το βλέμμα του προς τον ουρανό και να... ζητά βοήθεια από τον δικό του Θεό. Τον Ντιέγκο Μαραντόνα. «Πάμε Ντιέγκο, από τον ουρανό» φαίνεται να φωνάζει λίγο πριν ο Μοντιέλ ευστοχήσει στο πέναλτι που έφερε που ξανά την Αργεντινή στην κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου δίνοντας στον Λιονέλ Μέσι το μόνο τρόπαιο που έλειπε από τη «συλλογή» του.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share