Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε αθόρυβα τη δουλειά η ΑΕΚ - Δεν άντεξε στην πίεση η Κηφισιά (video)

Η Ένωση έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά

15 Δεκεμβρίου 2022 23:48
Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε αθόρυβα τη δουλειά η ΑΕΚ - Δεν άντεξε στην πίεση η Κηφισιά (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη δράση μετά τη διακοπή του Μουντιάλ και επικράτησε της Κηφισιάς 2-0, χάρη στα γκολ των Γκαρσία και Φαν Βερτ. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ένωση έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου.

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ χάρη στο απίθανο γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 34ο λεπτό. Ο 25χρονος επιθετικός από πολύ πλάγια θέση δοκίμασε ένα υπέροχο ψιλοκρεμαστό σουτ και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αναγνωστόπουλου.

Νωρίτερα για τον ίδιο θεσμό με Μαρσέλο βγαλμένο από... Ρεάλ ο Ολυμπιακός έκλεισε θέση στους «8» (videos)

Η Ένωση βρήκε και δεύτερο γκολ πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Αραούχο κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαζουλουξή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φαν Βερτ, ο οποίος νίκησε τον Αναγνωστόπουλο και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο αργός, με την Ένωση να επιβάλλει τον ρυθμό της και να παίρνει τη νίκη στο τέλος. Η Κηφισιά ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπαρμπόσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79ο λεπτό. Ο Αλμέιδα από την πλευρά του έριξε στο χορτάρι τους Ε. Χριστόπουλο και Σκόνδρα, με τον δεύτερο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο με την Ένωση.

Το ματς

Τοι παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την Κηφισιά να προσπαθεί να τις μπλοκάρει τις επιθετικές προσπάθειες και να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων. Η Ένωση απείλησε με κεφαλιά του Μουκουντί στο 10', με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για την Κηφισιά και μάλιστα... διπλή. Αρχικά ο Κουϊρουκίδης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος αντίδραση του Μουκουντί, μπήκε στην περιοχή αλλά έκανε κακό τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Στάνκοβιτς. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τετέι έστρωσε στον Ταλάλ και αυτός από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το πλασέ, το οποίο όμως σταμάτησε στα πόδια του Χατζισαφί.

Σταδιακά η Ένωση επέβαλε την κυριαρχία της, δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ στα πόδια της και είχε κάποιες τελικές στο πρώτο μέρος με κύριο εκφραστή τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πριν πετύχει το απίθανο γκολ απείλησε στο 2' με ωραίο γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 29' ακυρώθηκε γκολ του Αραούχο για οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ πιο αργός, με την ΑΕΚ να έχει υπό τον έλεγχό της το ματς. Ο Αραούχο απείλησε πρώτος στο 50ο λεπτό, αλλά το τελείωμά του μέσα από την περιοχή πέρασε ψηλά.

Η Κηφισιά προσπάθησε είχε τις ευκαιρίες για να απειλήσει και έκανε κάποιες τελικές ευκαιρίες με τους Ο Νάα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ το σουτ του Ταλάλ στο 65', πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Στάνκοβιτς.

Στο 73ο λεπτό ήταν η σειρά του Μάνταλου να απειλήσει. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε το "ένα - δύο" με τον Φαν Βερτ, ο Ολλανδός του πάσαρε με τακουνάκι μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Μετά το 80ο λεπτό έγιναν ελάχιστες αξιοσημείωτες φάσεις στο παιχνίδι με το 2-0 να παραμένει μέχρι και το φινάλε του αγώνα. Στις καθυστερήσεις ο Χριστόπουλος με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα προς την εστία, με τον Αναγνωστόπουλο να μπλοκάρει, ενώ ο Φαν Βερτ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα προς την εστία, μετά το γύρισμα του Ρότα.

Κηφισιά - ΑΕΚ 0-2

Γκολ: 34' Γκαρσία, 45+3' Φαν Βερτ (πεν.)

Κίτρινες: 35' Πέιος, 65' Νάα, 71' Μπαρμπόσα, 72' Μαζουλουξής

Κόκκινες: 79' Μπαρμπόσα

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Μαζουλουξής, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Παναγιώτου (90+2' Σμπώκος), Παπασάββας, Πέιος (81' Ιατρούδης), Ποζατζίδης (58' Νάα), Ταλάλ (81' Γκίνι), Κουϊρουκίδης (58' Καλλέργης), Τετέι.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (66' Ρότα), Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φράνσον (66' Σιμάνσκι), Μάνταλος (81' Πινέδα), Γκαρσία (87' Σκόνδρας), Αραούχο (87' Ε. Χριστόπουλος), Φαν Βερτ.

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share