Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός-Φενέρ 94-67: Θρύλος δυνάστης!

Σπουδαίος στην κορυφαία του εμφάνιση!

13 Δεκεμβρίου 2022 22:02
Ολυμπιακός-Φενέρ 94-67: Θρύλος δυνάστης!
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός ήταν μαγικός απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, έκανε την κορυφαία του εμφάνιση στη σεζόν, επικράτησε με 94-67 και δείχνει να ανεβάζει ξανά στροφές στην Ευρωλίγκα, μετά και την άνετη νίκη με την Μπολόνια, μένοντας στο κόλπο για το πλεονέκτημα έδρας.

Το ματς

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τους "ερυθρόλευκους" στην αναμέτρηση που μόλις μετά από (3') παιχνιδιού προηγήθηκαν με 12-0. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε με το "μαχαίρι στα δόντια" και σκόραρε όπως ήθελε, είτε από κοντά είτε από μακριά (4/5 τριπ.), ενώ στην άμυνα δυσκόλευε τη ζωή των αντιπάλων της. Αυτή η κυριαρχία συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου το οποίο έκλεισε με τους γηπεδούχους στο +20 (31-11) με τον Σάσα Βεζένκοφ να μετρά ήδη 13 πόντους!

Εκεί που αρκετοί θα περίμεναν μία αντίδραση των φιλοξενούμενων, έγινε το ακριβώς αντίστροφο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και μόλις στο (13') εκτίναξε τη διαφορά στο +26! (42-16). Τα αλλεπάλληλα τάιμ άουτ του Δημήτρη Ιτούδη δεν έδειχναν να βρίσκουν ανταπόκριση, η διαφορά έφτασε και το+29, πριν η Φενέρ προσπαθήσει με ένα μικρό σερί να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους είκοσι πόντους. Εν τέλη ούτε αυτό κατάφερε με το ημίχρονο να κλείνει με το σκορ στο 58-31. Απολύτως λογική εικόνα όταν μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν σε αυτό το σημείο 9/16 (56%) τρίποντα.

Αρκετά νωθρές εμφανίστηκαν και οι δύο ομάδες στην τρίτη περίοδο. Λίγο ίσως η μεγάλη λίγο ίσως ότι υπάρχει και άλλο παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα να οδήγησε στον χαμηλό ρυθμό. Δεν παιζόταν γενικά καλό μπάσκετ με την Φενέρ να προσπαθεί κατά διαστήματα να μειώσει την διαφορά. Μάταια όμως. Οι γηπεδούχοι χωρίς να παίζουν με την ορμή και την ενέργεια των πρώτων δύο δεκαλέπτων, έβρισκαν τις κατάλληλες λύσεις ώστε να συντηρούν μια διαφορά ασφαλείας. Το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 74-51.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε ουσιαστικά διαδικαστική σημασία. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας δεχτεί πλέον την ήττα είχαν ήδη στο μυαλό τους την αναμέτρησης της Παρασκευής (16/12) με την Μπασκόνια. Όπως ήταν λογικό και ο Ολυμπιακός έριξε τους ρυθμούς του. Κάπως έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε (ίσως και πιο εύκολα από όσο θα περίμενε) το 9ο ροζ φύλλο αγώνα μένοντας στο υψηλά επίπεδα της βαθμολογίας.

ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: Ποιος άλλος από τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ (μαζί με τους συμπαίκτες του βέβαια) μπήκε σε δαιμωνιώδη κατάσταση στην αναμέτρηση. Σημείωσε 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, από τους συνολικά 21 που πέτυχε, δίνοντας τον ρυθμό στην επίθεση. Με λίγα λόγια άλλη μία εμφάνιση στην φανταστική του πορεία έως τώρα στη σεζόν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πραγματικός κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, δεν θα μπορούσε να μην φαίνεται αυτό και στο χαρτί της στατιστικής. Στα δίποντα σούταρε με 72%, έναντι μόλις 44% της Φενέρ. Τρομερή και η διαφορά και στις τελικές πάσες με τους γηπεδούχους να έχουν 26 και τους Τούρκους μόλις 10, ενώ και τα 25 λάθη της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη... βγάζουν μάτι.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share