Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μουντιάλ 2022: Οι Μαροκινοί "πέταξαν" εκτός την Ισπανία - Ήρωας ο Μπόνο στα πέναλτι (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

6 Δεκεμβρίου 2022 20:07
Μουντιάλ 2022: Οι Μαροκινοί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μουντιάλ 2022: Λευκή ισοπαλία στην κανονική διάρκεια, 3-0 στα πέναλτι. Το Μαρόκο πήρε την πρόκριση στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Ισπανία. Μοιραίοι Σαράμπια, Σολέρ, Μπουσκέτς. Παράλληλα, χθες Η Βραζιλία ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστική στο πρώτο μέρος και παίζοντας με φουλ τις μηχανές φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Νότια Κορέα, με το φινάλε να την βρίσκει να επικρατεί με 4-1 και να προκρίνεται στους 8 όπου θα βρει την Κροατία.

Ο αγώνας πήγε στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι, όπου οι Ισπανοί έχασαν τρία πέναλτι με Σαράμπια, Σολέρ, Μπουσκέτς και οι Αφρικανοί με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Μπόνο, πήραν το εισιτήριο για τους “8” στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Το ματς

Οι Ισπανοί κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα στα πρώτα λεπτά, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πατήσει την περιοχή του Μαρόκο, το οποίο προσπάθησε να ξεδιπλώσει επιθετικές προσπάθειες με αντεπιθέσεις ή να πάρει κάτι από στημένες φάσεις, όπως αυτήν του Χακίμι, στο 12'. Αμυντικά οι Αφρικανοί είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους με διπλή ζώνη άμυνας και ήταν πολύ σοβαροί ανασταλτικά. Έτσι αργήσαμε πολύ να δούμε μία αξιόλογη στιγμή και φτάσαμε στο 257' για να πραγματοποιηθεί η πρώτη τελική στο παιχνίδι με το σουτ του Ασένσιο.

Στο 33' το Μαρόκο απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Μαζράουι έκλεψε και σούταρε με δύναμη από μακριά, με τον Σιμόν, να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ ο Εν Νεσίρι καραδοκούσε για την επαναφορά. Παρότι οι Ισπανοί αύξησαν την πίεσή τους, οι Βορειοαφρικανοί έχασαν και άλλη καλή στιγμή! Στο 42', μετά από διαδοχικές σέντρες των Χακίμι και Μπουφάλ, ο Αγκέρ πήρε την κεφαλιά ολομόναχος από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ζίγες γύρισε με το κεφάλι, για τον Εν Νεσίρι, αλλά ο Λαπόρτ πρόλαβε την τελευταία στιγμή.

Δυστυχώς για τους ποδοσφαιρόφιλους, η εικόνα του δευτέρου ημίχρονου δεν άλλαξε καθόλου! Η Ισπανία προσπαθούσε να δημιουργήσει χώρους με συνεχόμενες πάσες, ενώ το Μαρόκο αμυνόταν και περίμενε την ευκαιρία να βγει στην κόντρα. Στο 55' είχαμε μία τελική με το σουτ του Όλμο να πηγαίνει πάνω στον Μπόνο. Οι Ισπανοί στη συνέχεια έγιναν πιο γρήγοροι στις κινήσεις τους, έκαναν και κάποιες αλλαγές, αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να διαταράξουν την αμυντική γραμμή των Μαροκινών, οι οποίοι στο 86' να έχουν ευκαιρία με σουτ του Σεντίρα.

Παράταση και πέναλτι

Αφού το 0-0 παρέμεινε μέχρι τελικού σφυρίγματος, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, είδαμε ξανά το ίδιο έργο. Η Ισπανία συνέχιζε να έχει την κατοχή, ψάχνοντας ανοιχτούς διαδρόμους και το Μαρόκο να αμύνεται. Μόνο που οι Αφρικανοί λίγο έλειψαν να ανοίξουν το σκορ, στο 104' με τον Σεντίρα να νικιέται από τον Σιμόν σε τετ α τετ. Στο δεύτερο δεκαπεντάλεπτο του επιπλέον χρόνου, οι Ισπανοί έχασαν ευκαιρίες με κυριότερη το δοκάρι του Σαράμπια στο 123'.

Έτσι η πρόκριση στα προημιτελικά κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Ισπανοί έχασαν τρία πέναλτι με Σαράμπια, Σολέρ, Μπουσκέτς και οι Αφρικανοί με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Μπόνο (που έπιασε δύο ενώ το ένα πήγε στο δοκάρι), πήραν το εισιτήριο για τους “8” στο Μουντιάλ του Κατάρ.

ΜΑΡΟΚΟ (Ουαλίντ Ρεγκραγκουί): Μπόνο, Χακίμι, Σαΐς, Αγέρντ (84’ Ελ-Γιαμίκ), Μαζράουι (82’ Ατιάτ-Αλάλ), Άμραμπατ, Αμαλά (82’ Σεντίρα), Ζιγές, Μπουφάλ (66’ Αμπντέ), Ουναχί (119’ Μπενούν), Εν Νεσιρί (82’ Σαμπίρι).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Τζόρντι Άλμπα (98’ Μπαλντέ), Μπουσκέτς, Γκάβι (63’ Σολέρ), Πέδρι, Ντάνι Όλμο (98’ Φάτι), Ασένσιο (63’ Μοράτα), Φεράν Τόρες (75’ Νίκο Ουίλιαμς - 118’ Σαράμπια).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share