Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022 / Βραζιλία - Νότια Κορέα (4-1): Μαγεία από την Σελεσάο, απογειώθηκε στους "8" με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο

"Αέρας" έφυγε η Βραζιλία για τα προημιτελικά

5 Δεκεμβρίου 2022 23:08
Μουντιάλ 2022 / Βραζιλία - Νότια Κορέα (4-1): Μαγεία από την Σελεσάο, απογειώθηκε στους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βραζιλία ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστική στο πρώτο μέρος και παίζοντας με φουλ τις μηχανές φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Νότια Κορέα, με το φινάλε να την βρίσκει να επικρατεί με 4-1 και να προκρίνεται στους 8 όπου θα βρει την Κροατία.

Η Βραζιλία θεωρείται από τους περισσότερους ως η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ και απέναντι στην Νότια Κορέα έδειξε με απόλυτα πειστικό και μεγαλοπρεπή τρόπο για ποιο λόγο θεωρείται το Νο 1 φαβορί. Πιάνοντας εκπληκτική απόδοση στο πρώτο μέρος έβαλε τέσσερα γκολ στην Νότια Κορέα που έμοιαζε ζαλισμένη απέναντι στο λάτιν ποδόσφαιρο της αντιπάλου της και έκλεισε πανηγυρικά εισιτήριο για τους 8 του Μουντιάλ με το 4-1 στο φινάλε, όπου εκεί που θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Το ματς

Η Νότια Κορέα πανηγύρισε με το 2-1 επί της Πορτογαλίας μία ηρωική πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ, όμως στο συναπάντημα με την Σελεσάο συνειδητοποίησε με τον πλέον επώδυνο τρόπο τη διαφορά μεταξύ της φάσης των ομίλων και των νοκ-άουτ των αγώνων.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Τίτε μπήκε αφιονισμένη στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να στείλει ηχηρό μήνυμα απέναντι στην αντίπαλό της αλλά και στους έτερους μνηστήρες του βαρύτιμου τροπαίου και πριν καλά καλά καταλάβει η ομάδα του Πάουλο Μπέντο τι συνέβαινε, βρέθηκε στο καναβάτσο.

Το πάρτι των Βραζιλιάνων άρχισε μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Ραφίνια έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Βινίσιους να την υποδέχεται και γράφει το 1-0 με υπέροχο δεξί φαλτσαριστό σουτ.

Λίγα λεπτά αργότεραο Ρισάρλισον πρόλαβε να τσιμπήσε τη μπάλα προ του Γιουνγκ που τον βρήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει την βούλα και τον Νεϊμάρ να γράφει το 2-0, φτάνοντας τα 76 γκολ με το εθνόσημο (ένα πίσω από τον πρώτο σκόρερ Πελέ, που έχει 77) και βάζοντας τον εαυτό του στο κλειστό κλαμπ των Βραζιλιάνων που έχουν σκοράρει σε τρία διαφορετικά Μουντιάλ μετά από τους Πελέ και Ρονάλντο.

Στο 17ο λεπτό ο Χουάνγκ Χι Τσαν δοκίμασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής με το δεξί και ο Άλισον εκτινάχτηκε εντυπωσιακά στην αριστερή γωνία του για να διώξει σε κόρνερ, με τη φάση αυτή να είναι η μοναδική στην οποία φάνηκε η Νότια Κορέα επιθετικά στο πρώτο μέρος και τον Άλισον να κάνει την πρώτη του επέμβαση στο φετινό Μουντιά, όντας θεατής στα δύο πρώτα ματς με Σερβία και Ελβετία.

Η συνέχεια βρήκε την Σελεσάο να ανεβάζει εκ νέου στροφές και να πατάει με μεγάλη ευκολία στα αντίπαλα καρέ, για να πετύχει μάλιστα άλλα δύο έξοχα γκολ, προϊόταν ομαδικής προσπάθειας. Στο 29ο λεπτό οι Ρισάρλισον, Μαρκίνιος και Τιάγκο Σίλβα έκρυψαν τη μπάλα και αυτή εμφανίστηκε ξανά στα δίχτυα της Νότιας Κορέας με θαυμάσιο πλασέ του Ρισάρλισον ενώ στο 36ο λεπτό, ο Βινίσιους έσκαψε υπέροχα τη μπάλα προς το ύψος του πέναλτι και ο Πακετά έγραψε το 4-0 μέσα σε αποθέωση, με πανέμορφο μονοκόμματο πλασέ.

Οι παίκτες του Τίτε ήταν σαρωτικοί και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλο γκολ έχοντας χαμένα τετ α τετ με τους Ρισάρλισον και Πακετά, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει την Σελεσάο να μετράει τέσσερα γκολ στο ενεργητικό της, κάτι που συνέβη μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε πρώτο μέρος αγώνα Μουντιάλ, μετά από το 1954 απέναντι στο Μεξικό (4-0 και τότε στο αντίστοιχο διάστημα).

Με το σκορ στο 4-0 και την υπόθεση πρόκριση να έχει κριθεί, όλα απλοποιήθηκαν στο δεύτερο μέρος, με την Βραζιλία να παίζει άνετα και απελευθερωμένα ψάχνοντας και άλλα γκολ αλλά προσέχοντας πάντα την άμυνά της και την Νότια Κορέα να είναι περισσότερο δυναμική και αποφασιστική, ψάχνοντας με τη σειρά της το γκολ της τιμής.

Η αιτία που δυσκολεύτηκε να το βρει ήταν η εξαιρετική φόρμα του Άλισον, που έκανε δύο τεράστιες επεμβάσεις σε τετ α τετ με τους Σον (47') και Χουάνγκ (68'), με την Βραζιλία από την πλευρά της να έχει ευκαιρίες για πέμπτο και έκτο γκολ αλλά να τις σπαταλάει, με τον Ραφίνια να αδυνατεί να νικήσει τον Κιμ σε δύο σπουδαίες φάσεις ήταν πρωταγωνιστής.

Το γκολ της τιμής για την ομάδα των Ίνμπομ Χουάνγκ (βασικός, έγινε αλλαγή στο 65') και Ουί-Τζο Χουάνγκ (μπήκε στο 80') ήρθε τελικά στο 76' με αριστερό κεραυνό εκτός περιοχής του Σέουνγκ-Χο και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους της στις εξέδρες, με τους παίκτες της Βραζιλίας από την πλευρά τους να στήνουν πάρτι με τον κόσμο τους στο φινάλε με το σκορ στο 4-1 και να κλείνουν ραντεβού με την Κροατία στα προημιτελικά.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον (81' Γουέβερτον), Μιλιτάο (63' Άλβες), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο (72' Μπρέμερ), Καζεμίρο, Πακετά, Ραφίνια, Νεϊμάρ (80' Ροντρίγκο), Βινίσιους (72' Μαρτινέλι), Ρισάρλισον

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Σενγκ-Γκιου Κιμ, Μουν-Χουάν Κιμ, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν Σου Κιμ (46' Τσουλ Χονγκ), Ίνμπομ Χουάνγκ (65' Σέουνγκ-Χο Πάικ), Γου Γιούγκ Γιάνγκ (46' Τζουν-Χο Σον), Χε Τσαν Χουάνγκ, Τζαε Σανγκ Λι (74' Λι Κανγκ-Ιν), Χέουνγκ-Μιν Σον, Γκε-Σουνγκ Τσο (80' Ουί-Τζο Χουάνγκ)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share