Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023

Συγκλονίζει ο Πελέ μέσα από το νοσοκομείο: «Έχω πολλή ελπίδα και πίστη στον Θεό!» - Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του (photo)

Δύσκολες ώρες για τον 82χρονο θρύλο του ποδοσφαίρου

4 Δεκεμβρίου 2022 10:36
Συγκλονίζει ο Πελέ μέσα από το νοσοκομείο: «Έχω πολλή ελπίδα και πίστη στον Θεό!» - Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Σάο Πάολο ο Πελέ, ο οποίος σε ανάρτησή του δηλώνει ότι είναι καλά και ότι έχει πολλή ελπίδα.

Ο 82χρονος Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου έγραψε το απόγευμα του Σαββάτου ότι τα μηνύματα για τον ίδιο, αλλά και οι αγώνες της Εθνικής Βραζιλίας που βλέπει στο Μουντιάλ του Κατάρ, τού «δίνουν ενέργεια».

«Φίλοι μου, θέλω όλοι να είστε ήρεμοι και θετικοί», έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram, για να προσθέσει ότι «είμαι γερός, με πολλή ελπίδα και ακολουθώ τη θεραπεία μου όπως συνήθως. Ευχαριστώ όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που λαμβάνω».

Προσθέτει ακόμη ότι «έχω πολλή πίστη στον Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από όλο τον κόσμο με κρατά γεμάτο ενέργεια. Και δείτε τη Βραζιλία στο Μουντιάλ!».

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα», καταλήγει.

Ο Πελέ εισήχθη την Τρίτη, ενώ την Πέμπτη ανέφερε ότι ήταν για την τακτική μηνιαία επίσκεψη του. Τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από το παχύ έντερο και ήταν γνωστό ότι έκανε χημειοθεραπείες.

Το Σάββατο, το νοσοκομείο ανέφερε ότι στον Πελέ «εξακολουθεί να χορηγείται θεραπεία» και ότι η κατάστασή του «παραμένει σταθερή», χωρίς επιδείνωση το τελευταίο 24ωρο. Προηγούμενη ανακοίνωση ανέφερε ως αιτία της εισαγωγής λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ έκανε λόγο και για την επανεξέταση της χημειοθεραπείας του.

Δημοσιεύματα πάντως ανέφεραν ότι στον Πελέ χορηγείται ανακουφιστική θεραπεία, όπως ασθενείς τελικού σταδίου, και ότι δεν ανταποκρινόταν στην χημειοθεραπεία.

Δραματικές ώρες για τον Πελέ: Δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Συγκεκριμένα, η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα folha υποστηρίζει ότι ο Πελέ βρίσκεται πλέον σε αποκλειστική καταπραϋντική θεραπεία. Συνεχίζει δηλαδή να παίρνει φαρμακευτική αγωγή για να ανακουφιστεί από τους πόνους, χωρίς όμως να υποβάλλεται σε παρεμβατικές θεραπείες.

Επισημαίνουμε, ότι το νοσοκομείο που έχει διακομιστεί ο Πελέ ενημέρωσε ότι ο 82χρονος θρύλος διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού και η κατάσταση του είναι σταθερή.

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share