Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μουντιάλ 2022 / Γκάνα – Ουρουγουάη (0-2): Νίκησε, αλλά έχασε το εισιτήριο για τους «16»

Το σοκ ήρθε από το άλλο ματς του ομίλου

2 Δεκεμβρίου 2022 19:22
Μουντιάλ 2022 / Γκάνα – Ουρουγουάη (0-2): Νίκησε, αλλά έχασε το εισιτήριο για τους «16»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μουντιάλ 2022: Η Ουρουγουάη επικράτησε 2-0 της Γκάνας με δύο γκολ του Ντε Αρασκαέτα, όμως έχασε το εισιτήριο για τους «16» από την Νότια Κορέα, που έκανε σούπερ έκπληξη και είχε… καλύτερη επίθεση.

Δεν είχε παίξει καλά, δεν είχε σκοράρει καν, όμως η Ουρουγουάη βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο επιβλήθηκε 2-0 της Γκάνας, όμως το σοκ ήρθε από το άλλο ματς του ομίλου καθώς η Νότια Κορέα με γκολ στο 91’ νίκησε 2-1 την Πορτογαλία και της πήρε το εισιτήριο στην ισοβαθμία και στο κριτήριο της καλύτερης επίθεσης.

Επειτα από το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, το ματς πήρε «φωτιά». Στο 14’ ο Νούνιες έφυγε μόνος όμως δεν είχε το τελείωμα και στο 17’ ο Κούντους φάνηκε ότι… βουτά πάνω από τον τερματοφύλακα της Ουρουγουάης, Ροτσέτ, όμως ο διαιτητής, Σίμπερτ, αφού κλήθηκε από το VAR, άλλαξε την απόφασή του και έδωσε πέναλτι. Ομως στο 21’, σε μια στιγμή που σε μεγάλο βαθμό έκρινε την ιστορία του αγώνα, ο Αντρέ Αγιού έκανε πολλά μικρά βήματα πριν εκτελέσει και ο Ροτσέτ μάντεψε σωστά και απέκρουσε.

Στο 23’ ο Νούνιες και πάλι έφυγε μόνος αλλά αυτή τη φορά ο Σαλισού πρόλαβε να κόψει πριν τη γραμμή αλλά στο 26’ έγινε εκείνο που οι περισσότεροι περίμεναν μετά το χαμένο πέναλτι. Η σέντρα του Νούνιες από δεξιά πέρασε έπειτα από διπλή γκάφα στην άμυνα της Γκάνας, ο Σουάρες πήρε και έκανε το σουτ και μετά την επέμβαση του Ζίγκι, ο Ντε Αρασκαέτα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στην κενή εστία.

Και το 0-1 δεν θα έμενε για πολύ. Εξι λεπτά αργότερα, ύστερα από ομαδική προσπάθεια των παικτών της Celeste, ο Σουάρες έκανε και πάλι την τελική ενέργεια περνώντας στον Ντε Αρασκαέτα και εκείνος με καταπληκτικό βολέ νίκησε ξανά τον Ζίγκι. Μετά το 0-2 η Ουρουγουάη είχε τον τρόπο να ρίξει τον ρυθμό, να ελέγξει την κατάσταση και να δει το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται έτσι.

Στην επανάληψη οι φάσεις δεν ήταν πολλές. Και αυτό οφείλεται στο mentality της Ουρουγουάης, η οποία προτίμησε να κλειδώσει το μαγαζί αφού κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γίνει στο φινάλε. Ο Οτο Αντο έβγαλε τους δύο Αγιού στο ημίχρονο, όμως παρά την καλύτερη επιθετική της παρουσία, η ομάδα του δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο ματς.

Στο 58’ ο Γερμανός ρέφερι δεν άλλαξε την απόφασή του και δεν έδωσε το πέναλτι που ήθελε ο Νούνιες για να ακολουθήσουν δύο καλές στιγμές για την δύο φορές κάτοχο του τίτλου. Στο 65’ το πλασέ του Πελίστρι μέσα από την περιοχή πέρασε μόλις έξω και στο 70’ η ρουκέτα από μακρινή απόσταση του Βαλβέρδε βρήκε έτοιμο τον Ζίγκι.

Στη συνέχεια πίεσε πολύ και έφτασε κοντά σε ένα γκολ η Γκάνα, όμως στο 79’ το διαγώνιο αριστερό του Σεμένιο ήταν λίγο άουτ και στο 81’ τη σουτάρα του Κούντους έβγαλε δύσκολα ο Ροτσέτ. Μετά το 90’ και αφού πλέον ήξερε ότι μόνο με ακόμα ένα γκολ θα προκριθεί, η Ουρουγουάη βγήκε μαζικά μπροστά, όμως το νέο πέναλτι που ζήτησε - στον Καβάνι - δεν δόθηκε και το μακρινό σουτ του Μάξι Γκόμες έβγαλε ο Ζίγκι κρατώντας το 2-0 ως το τελικό.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share