Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μουντιάλ 2022 / Νότια Κορέα-Πορτογαλία (2-1): Η πρόκριση στους «16» ήρθε στις καθυστερήσεις

Για τρίτη φορά στην ιστορία της, η Νότια Κορέα βρίσκεται στους «16»

2 Δεκεμβρίου 2022 19:10
Μουντιάλ 2022 / Νότια Κορέα-Πορτογαλία (2-1): Η πρόκριση στους «16» ήρθε στις καθυστερήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μουντιάλ 2022: Η Πορτογαλία μπορεί να πήρε την πρωτιά στον 8ο όμιλο, αλλά η Νότια Κορέα κατάφερε να επικρατήσει (2-1) με γκολ στο 90+1 και να… πετάξει εκτός της φάσης των “16” την Ουρουγουάη, έχοντας πετύχει περισσότερα γκολ στη φάση των γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Παράλληλα, η Γερμανία διέλυσε την Κόστα Ρίκα.

Για τρίτη φορά στην ιστορία της, η Νότια Κορέα βρίσκεται στους “16” Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ασιάτες βρέθηκαν να χάνουν από την Πορτογαλία, αλλά δεν το έβαλαν ποτέ κάτω κι έφτασαν στην “χρυσή” ανατροπή στο 90+1, που τους έδωσε την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ 2022 (ισοβάθμησε με την Ουρουγουάη στη δεύτερη θέση, αλλά είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων)

Η Πορτογαλία μπήκε “δυνατά” στο ματς και μόλις στο 5′, στην πρώτη φάση του αγώνα της κόντρα στην Νότια Κορέα, έκανε το 0-1 με τον Νταλότ. Οι Ασιάτες ανέβασαν ρυθμό και στο 17′ πέτυχαν γκολ με τον Τζιν Σουν Κιμ, που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι Ίβηρες δέχθηκαν τελικά την ισοφάριση στο 27′, με τον Γιουνγκ-Γκουόν Κιμ να σκοράρει με προβολή, μετά από εκτέλεση κόρνερ (η μπάλα βρήκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο και του… στρώθηκε).

Οι παίκτες του Σάντος προσπάθησαν να πάνε στην ανάπαυλα, έχοντας πάρει το προβάδισμα, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν γκολ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με κορυφαία την κεφαλιά – ψαράκι του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Εν τέλει η Νότια Κορέα βρήκε το "χρυσό" γκολ που της χάρισε την πρόκριση από τον Χι-Τσαν Χουάνγκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με παίκτες, τεχνικό επιτελείο και κόσμο να επιδίδονται σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!

Έτσι η Νότια Κορέα ακολούθησε την Πορτογαλία στα νοκ-άουτ αφήνοντας έξω την Ουρουγουάη λόγω καλύτερης επίθεσης και θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην φάση των "16" είτε την Βραζιλία είτε την Ελβετία.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share