Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022, Καναδάς - Μαρόκο (1-2): Οι Ζιγές και Εν Νεσιρί έδωσαν τη νίκη και την πρόκριση (Video)

Απίστευτο και όμως αληθινό!

1 Δεκεμβρίου 2022 19:14
Μουντιάλ 2022, Καναδάς - Μαρόκο (1-2): Οι Ζιγές και Εν Νεσιρί έδωσαν τη νίκη και την πρόκριση (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με γκολ των Ζιγές και Εν Νεσιρί στο πρώτο ημίωρο το Μαρόκο έκαμψε με 2-1 την αντίσταση του Καναδά και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους 16 του Μουντιαλ, παίρνοντας μάλιστα την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022, Κροατία - Βέλγιο (0-0): «Έσπασε» το δοκάρι ο Λουκάκου (Video)

Απίστευτο και όμως αληθινό! Σε έναν όμιλο μαζί με την φιναλίστ του περασμένου Μουντιάλ, Κροατία, αλλά και το Βέλγιο που ήταν στην κορυφή του ράνκινγκ της FIFA τα τρία προηγούμενα χρόνια το Μαρόκο τερμάτισε πρώτο και καλύτερο, με τους Αφρικανούς να σφραγίζουν την πρόκρισή τους στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου επικρατώντας 2-1 του Καναδά την Τρίτη (1/12), στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής.

Το ματς

Το Μαρόκο μπήκε στο ματς ξέροντας πως με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλιζει την παρουσία του στη νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ και μόλις στο 4ο λεπτό είδε την αποστολή του να απλοποιείται μέσα από ένα παιδαριώδες σφάλμα από πλευράς Καναδά.

Αυτό το έκανε ο Μπόριαν, με τον κίπερ των Καναδών να βγαίνει έξω από τη μεγάλη περιοχή του για να απομακρύνει τη μπάλα αλλά να κάνει άσχημο κοντρόλ και να δίνει ουσιαστικά ασίστ στον Ζιγές, ο οποίος με όμορφη λόμπα εκτός περιοχής έγραψε το 0-1 με το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και 19ο συνολικά (σε 46 συμμετοχές) με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ο Καναδάς προσπάθησε να αντιδράσει, το έκανε όμως σπασμωδικά, με την ευκαιρία του Μπιουκάναν στο 15ο λεπτό (έστειλε άουτ τη μπάλα με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής) να μην προβληματίζει το Μαρόκο, το οποίο συνέχισε να έχει τον έλεγχο και βρήκε γρήγορα και δεύτερο γκολ.

Ήταν μάλιστα προϊόν εξαιρετικής συνεργασίας, με τον Χακίμι να βγάζει εκπληκτική μπαλιά ακριβείας πίσω από τη σέντρα και τον Εν Νεσιρί να φεύγει με ορμή στην πλάτη της καναδικής άμυνας, για να νικήσει με δυνατό σουτ τον Μπόριαν και να αυξήσει το προβάδισμα της ομάδας στο 23ο λεπτό, κάνοντας το 0-2 και γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος Μαροκινός που σκοράρει σε δύο διαφορετικά Μουντιάλ.

Η συνέχεια βρήκε τους Αφρικανούς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να αγγίζουν το τρίτο γκολ σε 1-2 καλές φάσεις που έφτιαξαν στα αντίπαλα καρέ όμως κόντρα στη ροή του αγώνα ο Καναδάς μείωσε το σκορ στο 40', με τον Αντεκούγκμπε να κάνει ωραία ενέργεια από τα αριστερά και γύρισμα προς την περιοχή και τον Αγκέρντ να νικάει τον Μπόνο με αυτογκόλ.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 56' και άνηκε στον Καναδά, με τον Λάριν να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή από επίκαιρη θέση μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντέιβις ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντέιβις φλέρταρε με την ισοφάριση όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπόνο.

Οι φάσεις αυτές ήταν το αποτύπωμα της σημαντικής βελτίωσης του Καναδά και της υπεροχής του στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους, με το Μαρόκο στον αντίποδα να παίζει συντηρητικά και να προσπαθεί να κρατάει το ματς σε χαμηλό τέμπο για να υπερασπιστεί το χρυσό τρίποντο.

Στο 71ο λεπτό ο Καναδάς έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν η κεφαλιά του Χάτσινσον μετά από εκτέλεση κόρνερ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και δεν πέρασε όλη την τελική γραμμή πέφτοντας στο έδαφος, με τον Τζόνστον να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ με νέα κεφαλιά, μέσα από τη μικρή περιοχή.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, με τον Καναδά να συνεχίζει να πιέζει ψάχνοντας τον πρώτο βαθμό της ιστορίας του σε Μουντιάλ και το Μαρόκο να παίζει με το χρόνο, με τους Αφρικανούς να αμύνονται σθεναρά και να δικαιώνονται κρατώντας το υπέρ τους 2-1 μέχρι το φινάλε.

Αποτέλεσμα που τους έστειλε στη νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά από το 1986, με τον Καναδά στον αντίποδα να γνωρίζει την έκτη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει στην τελική φάση της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης σε συλλογικό επίπεδο.

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share