Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022, Κροατία - Βέλγιο (0-0): «Έσπασε» το δοκάρι ο Λουκάκου (Video)

Δεν σκόραρε ούτε τώρα ο Λουκάκου - ΑΠΙΘΑΝΗ φάση

1 Δεκεμβρίου 2022 18:59
Μουντιάλ 2022, Κροατία - Βέλγιο (0-0): «Έσπασε» το δοκάρι ο Λουκάκου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Βέλγιο έφτασε κοντά στο γκολ στο 60ο λεπτό κόντρα στην Κροατία αλλά ο Λόβρεν έκοψε τον Καράσκο και ο Λουκάκου σημάδεψε το δοκάρι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022 / Ουαλία - Αγγλία (0-3): Πήρε την πρωτιά στον όμιλο με θρίαμβο στο βρετανικό ντέρμπι

Τεράστια διπλή ευκαιρία για το Βέλγιο. Στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης με την Κροατία ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έβγαλε τον Γιανίκ Καράσκο σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, ο Ντέγιαν Λόβρεν έκοψε με τάκλιν το σουτ του, η μπάλα στρώθηκε στον Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Λιβάκοβιτς πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της Χρβάτσκα και το 0-0 παρέμεινε.

Μουντιάλ 2022: Άνετη πρόκριση στους «16» και πρώτη θέση για την Ολλανδία (videos)

Ο Λουίς Φαν Χάαλ έθεσε ως στόχο της Ολλανδίας στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ την κατάκτηση του τροπαίου εκφράζοντας την ακράδαντη πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του και το απόγευμα της Τρίτης (29/11) έγινε το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Και αυτό γιατί οι οράνιε επιβλήθηκαν με 2-0 του Κατάρ που αποδείχτηκε σάκος του μποξ στον 1ο όμιλο (τρεις ήττες) και προκρίθηκαν στις 16 κορυφαίες ομάδες του τουρνουά παίρνοντας μάλιστα την πρώτη θέση που την στέλνει πάνω στην 2η ομάδα του δεύτερου ομίλου.

Δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022 / Εκουαδόρ - Σενεγάλη (1-2) : Προσπέραση με Σαρ και Κουλιμπαλί και θριαμβευτική πρόκριση στους 16

Το ματς

Η Ολλανδία μπήκε στο χορτάρι του "Αλ Μπάιτ" με την ετικέτα του ακλόνητου φαβορί και το Κατάρ με εκείνον του απόλυτου αουτσάιντερ, με τις δύο ομάδες να δικαιολογούν απόλυτα τους τίτλους αυτούς στο πρώτο μέρος. Οι οράνιε πήραν από νωρίς τον έλεγχο και με διαρκή κυκλοφορία της μπάλας προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, με τους διοργανωτές να βρίσκονται σε θέση άμυνας και να αρκούνται σε κάποιες ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς τη μεγάλη φάση αλλά με τους οράνιε να φλερτάρουν με το γκολ ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές (ξεχώρισταν το σουτ του Μπλιντ στο 4' και η κεφαλιά του Κλάασεν στο 18'), για να έρθει το 26ο λεπτό και η ώρα του "συνήθους υπόπτου" για την ομάδα του Φαν Χάαλ σε αυτό το τουρνουά: του Κόντι Χάκπο.

Μετά από μία πανέμορφη συνεργασία στην οποιά πήραν μέρος αρκετοί παίκτες των οράνιε, ο εξτρέμ της Αϊντχόφεν βρέθηκε σε θέση βολής και με δεξί δυνατό σουτ ξέρανε τον Μπαρσάμ, για να γράψει το 1-0 και να γράψει ιστορία.

Και αυτό γιατί έγινε ο πρώτος Ολλανδός ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε όλα τα ματς της φάσης των ομίλων σε ένα Μουντιάλ και μόλις ο τέταρτος που σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια των οράνιε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από τους Νέεσκενς, Μπέργκαμπ και Σνάιντερ.

Η συνέχεια βρήκε το Κατάρ να βγαίνει μπροστά και να προσπαθεί για μερικά λεπτά να απειλήσει τους Ολλανδούς μέσα από στημένες φάσεις κυρίως όμως ο Νόπερτ ήταν σταθερός και δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή στην ομάδα του να διαισθανθεί τον οποιοδήποτε κίνδυνο, με τους οράνιε να φτάνουν έτσι στην ανάπαυλα με το μίνιμουμ προβάδισμα χωρίς μάξιμουμ προσπάθεια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε μάλιστα με ιδανικό τρόπο για την ομάδα του Φαν Χάαλ αφού στην πρώτη της τελική σκόραρε και εδραίωσε την κυριαρχία της. Ο Κλάασεν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντεπάι έκανε άνετα το κοντρόλ και το πλασέ, με τον Μπαρσάμ να αποκρούει αλλά τον Φρένκι ντε Γιονγκ να ακολουθεί ως τρέιλερ τη φάση και να προωθεί τη μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Το γκολ αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει αισθητά ο ρυθμός και στο 65ο λεπτό άρχισε η ώρα για τις πρώτες αλλαγές από τους δύο προπονητές, με την Ολλανδία να βρίσκει πάντως και τρίτο γκολ στο 68' με τον Μπέρχαους αλλά να μη μετράει αφού είχε προηγηθεί χέρι του Χάκπο στην αρχή της φάσης (έγινε έλεγχος μέσω VAR).

Οι παίκτες του Φέλιξ Σάντσες προσπάθησαν για το γκολ της τιμής όμως υστερούσαν απελπιστικά στην τελική πάσα, με την Ολλανδία από την πλευρά της να κρατάει με άνεση το 2-0 και να παίζει με το χρόνο, μετρώντας αντίστροφα για την πρόκρισή της στους 16 μέσω της πρώτης θέσης.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Ντε Ρον (83' Κόπμαϊνερς), Φρένκι ντε Γιονγκ (87' Τέιλορ), Μπλιντ, Κλάασεν (66' Μπέρχαους), Ντεπάι (66' Γιάνσεν), Χάκπο (83' Βέγκχορστ)

ΚΑΤΑΡ: Μπαρσάμ, Ισμαΐλ (85' Αλ Καντέρ), Μιγκέλ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Αλ-Χαϊντός (65' Ασανταλιά), Μαντιμπό (65' Μουντιάφ), Χατέμ (85' Αλαελντίν), Αλί (65' Μουντάρι) Αφίφ

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share